Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2008 - Anul XIII, nr. 293 (3974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De ieri dimineaţă

Posesorii de maşini second s-au înghesuit să achite taxa după vechea lege

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Vestea apariţiei în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului numărul 218/2008, care modifică vechea ordonanţă pentru instituirea taxei de poluare, şi permite achitarea taxei după vechile tarife până pe 14 decembrie inclusiv, a adus zeci de oameni în faţa sediului Direcţiei Generale de Finanţe Publice Suceava, de la prima oră a dimineţii de ieri. Aceeaşi situaţie a fost valabilă şi la alte subunităţi din judeţ, în total fiind vorba de 7- 800 de şoferi care au achitat taxa de poluare în cursul zilei de ieri.

Uşuraţi pentru că pot achita taxa după vechile tarife, oamenii se grăbeau să se vadă cu chitanţele în mână, temându-se ca nu cumva să apară iar vreo modificare şi să se întoarcă acasă, fără vreun rezultat.

„Vorbim după ce dau banii la Trezorerie şi mă asigur că am scăpat”, ne-a spus un bărbat care tocmai ieşise dintr-un birou cu o hârtie în care era calculată taxa pentru maşina sa. 

„Am venit aici de pe la şapte dimineaţă şi am aşteptat să se deschidă. Pentru un autoturism VW Passat mi se calculase o taxă de 75 de milioane de lei vechi. Până la urmă voi plăti doar 23 de milioane, sunt bucuros că s-a făcut dreptate”, ne-a declarat Daniel Irimiciuc, aflat pe holul de la etajul I al „Finanţelor”, alături de alte câteva zeci de persoane aflate în situaţia sa.

 

Au încercat să achite taxa, deşi nu trecuseră pe la RAR

Pentru a face faţă numărului mare de solicitări, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a avut ieri program până la orele 18.00. Până în jurul orei 17.00, la Fisc fuseseră achitate 650 de taxe de poluare, în valoare de 1.870.000 de lei (18,7 miliarde de lei vechi), şi altele urmau să fie introduse în baza de date.

Mulţi alţi şoferi au venit la instituţie să achite taxa, deşi nu trecuseră mai întâi pe la  Registrul Auto Român, însă acest lucru nu a fost posibil. Cei care nu au programare făcută cel târziu până astăzi la RAR nu mai au nici o şansă să poată să-şi înmatriculeze maşina cu taxa de trei ori mai mică.

Pentru că mai sunt şoferi care nu au reuşit încă să achite taxa, deşi au trecut de vizita RAR, toate punctele de lucru ale Direcţiei Generală a Finanţelor Publice Suceava vor fi deschise atât astăzi cât şi mâine. Programul de lucru de astăzi va începe la 8.00 şi se va încheia la 14.00, în timp ce duminica unităţile vor fi deschise în intervalul 8.00-14.00. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Posesorii de maşini second s-au înghesuit să achite taxa după vechea lege .
 Vizualizări articol: 1770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Posesorii de maşini second s-au înghesuit să achite taxa după vechea lege0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei