Informaţia a fost lansată în conferinţă de presă, de purtătorul de cuvânt al unităţii, dr. Tiberiu Brădăţan, care a arătat că acest proiect presupune un schimb de informaţii medicale între specialiştii suceveni şi cei din clinicile universitare din ţară.
„Se vor ţine cursuri, dar nu de genul celor de la şcoală, unde profesorul vorbeşte, iar elevul scrie, ci vor fi discuţii interactive referitoare la diferite patologii şi modul în care trebuie intervenit” a explicat responsabilul de relaţiile cu presa.
Cursurile nu sunt obligatorii
El a subliniat că aceste cursuri nu reprezintă o obligaţie de serviciu, medicii având libertatea de a decide dacă le urmează sau nu, dar şi-a exprimat încrederea că numărul celor interesaţi va fi destul de mare. „Cine nu doreşte să se perfecţioneze? Nu se vor susţine examene, este vorba doar despre obţinerea de noi informaţii medicale” a adăugat Brădăţan.
El a mai spus că, în cadrul acestui proiect, Spitalul Suceava nu trebuie decât să pună la dispoziţie aparatura necesară, adică sistemul informatic de calculatoare.
„Constituie un avantaj pentru noi faptul că avem deja un sistem informatic. Un alt atu este numărul mare de specialităţi din cadrul unităţii noastre, forţa de muncă calificată şi aparatura. Celelalte spitale au mai puţine specialităţi, cu un număr redus de medici, şi atunci proiectul devine ineficient”, a conchis responsabilul de relaţiile cu presa al Spitalului Suceava.