Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2008 - Anul XIII, nr. 293 (3974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Buget

Consiliul Judeţean, la ultima rectificare de buget din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Deliberativul judeţean a aprobat cu unanimitate de voturi, ieri, în şedinţă extraordinară, rectificarea bugetului propriu al judeţului şi al unor unităţi subordonate Consiliului Judeţean.

Suma care s-a repartizat la rectificare s-a ridicat în jurul a 10,5 milioane de lei noi. Cei mai mulţi bani, adică 5,058 de milioane de lei provin din sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului. Aproximativ jumătate din această sumă, mai exact 2,5 milioane de lei, este destinată susţinerii sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap. Diferenţa de 2,558 de milioane de lei a fost alocată pentru susţinerea cheltuielilor din învăţământul special şi din Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, întrucât la aceste capitole de cheltuieli nu au fost prevăzute în bugetul iniţial sumele necesare funcţionării în condiţii normale până la sfârşitul anului. Din cele 2,558 de milioane de lei, 1,583 reprezintă drepturi salariale la angajaţii din învăţământul special, iar restul cheltuieli cu utilităţile.

 

Fără bani pentru „Lapte şi corn” în decembrie

„Precizez faptul că suma de 2,558 de milioane de lei repartizată judeţului nostru nu asigură şi finanţarea drepturilor aferente lunii decembrie 2008 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I-VIII din învăţământul preuniversitar de stat şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat cu program normal de patru ore”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Alte 4,737 de milioane de lei alocate judeţului Suceava provin din transferuri aferente persoanelor cu handicap, iar 90.755 de lei provin din cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale. Această sumă a fost împărţită în mod egal unui număr de 24 de primării, fiecăreia revenindu-i 3.782 de lei.

Deliberativul judeţean a mai repartizat unui număr de 13 primării suma de 60.000 de lei, primită ca subvenţie de la Consiliul Judeţean Tulcea pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din acest an, şi 373.940 de lei de la Fondul de rezervă bugetară pentru acoperirea unor cheltuieli urgente şi neprevăzute al unor unităţi subordonate Consiliului Judeţean. Este vorba în special de drepturi de personal câştigate în instanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean, la ultima rectificare de buget din acest an.
 Vizualizări articol: 1542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Consiliul Judeţean, la ultima rectificare de buget din acest an5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei