Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 dec 2008 - Anul XIII, nr. 293 (3974)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Progres

Planul urbanistic zonal pentru campusul universitar de la Moara, avizat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al noului campus al Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, care se va construi în comuna Moara, a fost avizat favorabil, ieri, de plenul Consiliului Judeţean. În unanimitate, consilierii judeţeni au adoptat punctul de vedere al Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi de urbanism de pe lângă CJ şi au avizat proiectul.

Campusul se va întinde pe o suprafaţă de 30 de hectare, la ieşirea din Suceava, spre comuna Moara. Pe acest teren universitatea intenţionează să construiască o bază sportivă pentru fotbal, un bazin de înot de dimensiuni olimpice, o sală polivalentă, un complex dendrologic, care va conţine sere, grădină botanică şi un parc dendrologic. Campusul va mai avea o casă de cultură pentru studenţi, un centru de restaurare şi un muzeu, laboratoare, o bibliotecă universitară, două cămine studenţeşti a 300 locuri fiecare, un bloc de apartamente tip ANL, destinat universitarilor tineri şi o cantină tip restaurant cu 200 de locuri pe serie.

Valoarea investiţiei se ridică la câteva zeci de milioane de euro şi are la bază un proiect realizat de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" Bucureşti. Anul trecut s-au investit 10 milioane euro, 80 la sută din sumă fiind alocată de  Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Cercetării şi 20 la sută din veniturile proprii ale universităţii.

Noul campus universitar va fi construit după toate rigorile instituţiilor similare occidentale, pornind de la dotări până la spaţiul de învăţământ ce revine unui student. Astfel, 30 de hectare pentru 11.000 de studenţi ai universităţii, din cele nouă facultăţi, înseamnă aproximativ 23 de mp/student. Acum, la spaţii de învăţământ, universitatea din Suceava alocă circa 2 mp/student, faţă de un necesar de 5 mp/student. Terenul pe care va fi ridicat campusul a fost transferat din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole, în cea a Universităţii Ştefan cel Mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Planul urbanistic zonal pentru campusul universitar de la Moara, avizat.
 Vizualizări articol: 2112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Planul urbanistic zonal pentru campusul universitar de la Moara, avizat3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei