Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2008 - Anul XIII, nr. 225 (3906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Consiliul Judeţean “trage” de proiectul “Utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Consiliul Judeţean caută soluţii pentru deblocarea şi finalizarea megaproiectului „Utilităţi şi mediu la standarde europene” demarat de fosta administraţie PSD, care prevede introducerea gazului metan în 61 de localităţi sucevene, reabilitarea termoficării şi construirea de centrale termice de cogenerare în principalele localităţi urbane.

 

Se negociază rezilierea contractelor cu Petrom Service

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Daniel Cadariu a declarat că pe componenta gaz a proiectului se poartă negocieri cu executantul lucrărilor, firma bucureşteană Petrom Service, pentru rezilierea amiabilă a contractelor.
Cadariu a arătat că lucrările sunt întrerupte începând cu luna septembrie 2006, constructorul refuzând reluarea acestora, motivat de faptul că preţurile de execuţie din contract nu mai sunt realiste, datorită inflaţiei şi scumpirii materialelor.

În paralel, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, se poartă negocieri cu Ministerul Finanţelor Publice pentru a dispune Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale (ANRM) preluarea investiţiei realizate până în prezent şi executarea lucrărilor nefinalizate, urmând ca ulterior ANRM să concesioneze către Transgaz toate aceste investiţii.

„De asemenea, am cerut din nou Ministerului Finanţelor Publice organizarea unei licitaţii pentru stabilirea operatorului privind distribuţia de gaze şi aşteptăm ca acest lucru să se realizeze cât mai curând posibil, astfel încât cetăţenii din Câmpulung Moldovenesc să beneficieze în această iarnă de încălzire termică şi apă caldă livrate de centrala de cogenerare”, a precizat Cadariu.

 

O nouă realocare a sumelor din creditul angajat de Consiliul Judeţean

Legat de componenta termoficare a proiectului, Cadariu a arătat că problema principală o reprezintă municipiul Suceava, care trebuia să primească 10 milioane de euro din creditul de 86,3 milioane de euro angajat de Consiliul Judeţean.

În acest caz, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean, este necesară predarea creditului aferent către municipalitate, în vederea gestionării lui, împreună cu contractele de execuţie încheiate deja la data preluării conducerii Consiliului Judeţean de către noua echipă.

Daniel Cadariu a menţionat că în privinţa celorlalte cinci localităţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Siret, Rădăuţi, se intenţionează predarea către acestea a investiţiilor realizate până în prezent.

„Întrucât s-a constatat faptul că sumele alocate din credit către localităţile susmenţionate nu sunt suficiente pentru a definitiva investiţiile în nici una dintre acestea şi având în vedere faptul că există solicitarea din partea primăriilor de a aloca noi fonduri din credit pentru încheierea lucrărilor şi punerea în funcţiune a instalaţiilor, se va propune celor 61 de localităţi “împrumutate” din proiectul ”Utilităţi şi Mediu” o nouă realocare a sumelor din credit, astfel încât acest proiect să-şi atingă menirea măcar pe componenta „termoficare”, în sensul ca ansamblul investiţiilor să fie funcţional pe fiecare localitate”, a mai spus Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean “trage” de proiectul “Utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliul Judeţean “trage” de proiectul “Utilităţi şi mediu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Curiozitate trimis de
(24 sep 2008, 11:30:13
Mi s-au lungi ochii citind articolele dvs., dar nu am gasit ce ma intereseaza. Cand vom avea, totusi, caldura in apartamente? Daca tot o platim, macar sa beneficiem de ea. Copiii au inceput scoala...si e frig.
2.   CAMPULUNGEAN-MULTUMIRI LUI trimis de
(24 sep 2008, 11:37:06
PENTRU FAPTUL CA NOI CAMPULUNGENII AM INGHETAT DE FRIG 4 ANI TRBUIE SA-I MULTUMIM TOV. SI ACOLITILOR SAI DE LA BUCOVINA ECOTERMGAZ, CARE AU INCERCAT SA TRAGA MILIOANE DE EURO PENTRU EI SI FAMILIILE LOR PRIN ACEST PROIECT LA STANDARDE EUROPENE. RETELELE DE TRANSPORT GAZE TREBUIAU FINANTATE DE SOCIETATEA NATIONALA MEDIAS, IAR DISTRIBUTIILE DE GAZE DIN LOCALITATI SA FIE SCOASE LA CONCESIUNE SI SA FIE EXECUTATE PE BANI PRIVATI. ACEASTA SOCITATE BUCOVINA ECOTERMGAZ A FOST INFIINTATA CA O FIRMA CAPUSA PRIN CARE TOV. A CREZUT CACI CU BANI RECUPERATI DIN T.V.A. VOR FACE EI INVESTITII. NOI CAMPULUNGENII AM INGHETAT DE FRIG 4 ANI DIN CAUZA ACESTUI TOV. CARE APARE LA TV. CA O PISICA BLANDA, DAR IN REALITATE ESTE UN MAFIOT, BARON LOCAL IN ADEVARATUL SENS AL CUVANTULUI. ACUM PRIN II VOM MULTUMI LUI SI P.S.D-LUI.
3.   RE- trimis de
(24 sep 2008, 11:39:43
ACEL TOV. DIN COMENTARIUL DE SUS ESTE PRESEDINTELE P.S.D. AL JUDETULUI SUCEAVA. AM FACUT ACEASTA COMPLETARE CACI VAD CACI CALCULATORUL IA STERS NUMELE. MULTUMESC.
3.1  RE: RE- trimis de
(24 sep 2008, 12:14:43
multumeste-i senatorului molie, caci el a pus talpa mereu la toate proiectele pesedeului
4.   Ba boilor trimis de
(24 sep 2008, 12:29:24
Ba taranilor, voi in Campulung nu aveti caldura ca de cand va stiu ati votat primari handicapati, ca si voi. daca imi aduc bine aminte cu ceva vreme in urma nu aveati achitate datoriile la furnizorul de energie electica, nu aveati iluminat public si primarul vostru taran organiza zilele Campulungului cu mare fast. Voi prostanilor l-ati mai votat! Bravo, dati vina pe altcineva. suntei ingamfati ,prosti si saraci la fel ca alte rude de ale noastre de peste Prut.
4.1  RE: Ba boilor trimis de
(24 sep 2008, 15:12:34
au director tehnic bun la primarie:)))))).e balbait saracu si dus cu duhu si pana scoate o vb trece iarna:)))))))))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei