Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2008 - Anul XIII, nr. 225 (3906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a alocat în 2008 fonduri de 1,4 miliarde de lei pentru construcţia autostrăzii Transilvania

Miercuri, 24 Septembrie 2008 (19:02:13)
Guvernul a alocat în acest an pentru construcţia autostrăzii Transilvania fonduri de 1,4 miliarde de lei, mai mult de jumătate din sumă fiind cheltuită până în prezent, a declarat, miercuri, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

"În acest an au fost alocate fonduri de 1,4 miliarde de lei, iar în perioada 2007-2008 a fost acordată o sumă totală de 700 milioane de euro", a spus Vosganian la finalul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că în acest an au fost deja cheltuiţi 800 milioane de lei, restul sumei de 700 milioane de lei urmând să fie acordată constructorului, compania americană Bechtel, până la finele anului în funcţie de lucrări.

Ministrul Economiei a menţionat că la cea de-a treia rectificare bugetară, Executivul a aprobat pentru Ministerul Transporturilor alocări de sume suplimentare şi realocări de fonduri, în valoare totală de 450 milioane de lei.

Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro, acordat companiei Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă.

Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Anul trecut, Bechtel a cheltuit 185 de milioane de euro, faţă de 120 de milioane de euro prevăzuţi iniţial, pentru lucrări la cele două tronsoane, respectiv Câmpia Turzii-Gilău (52 de kilometri) şi Suplacu de Barcău-Borş (64 de kilometri).

Până la jumătatea lunii august a acestui an, compania a finalizat o porţiune de cinci kilometri de autostradă dintr-un sector cu o lungime de 25 kilometri, care face legătura între Gilău şi Câmpia Turzii.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a inspectat, la finele lunii august, stadiul lucrărilor la Autostrada Transilvania, în judeţul Cluj, spunând că acestea se desfăşoară "într-un ritm alert şi cu tehnologii care se folosesc pentru prima dată în România", astfel că unele tronsoane ar putea fi terminate mai devreme.

Directorul de comunicare al companiei Bechtel, Bogdan Sgârcitu, a declarat, tot atunci, că, dacă totul va decurge bine, până la sfârşitul acestui an vor fi finalizaţi peste 20 de kilometri din autostradă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a alocat în 2008 fonduri de 1,4 miliarde de lei pentru construcţia autostrăzii Transilvania.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a alocat în 2008 fonduri de 1,4 miliarde de lei pentru construcţia autostrăzii Transilvania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei