Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2008 - Anul XIII, nr. 225 (3906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Suceava

Nume sonore în juriul Concursului Internaţional de Canto „Joseph Schmidt”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Cea de-a doua ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Joseph Schmidt”, care va avea loc în perioada 4-9 octombrie 2008, la Suceava, va fi jurizat de nume sonore ale scenei mondiale. Preşedintele Asociaţiei „Joseph Schmidt”, baritonul Andras Chiriliuc, a declarat că „juriul va fi format din nume puternice precum soprana Georgeta Stoleriu, preşedintele de onoare al juriului”. Concurenţii vor mai fi jurizaţi de soprana Katleen McCalla, parteneră în multe dintre concertele lui Placido Domingo şi Jose Carreras, dr. Michael Macek, de la Baron Artist Management din Viena, Dumitru Gheorghiu, regizor al Operei Naţionale din Timişoara şi profesorul de canto Elena Botez, care este şi preşedintele juriului. 

 

24 de concurenţi înscrişi în competiţie

În competiţie s-au înscris 24 de concurenţi din România, Republica Moldova, Ucraina, Ungaria şi Statele Unite ale Americii, iar până acum 20 dintre ei şi-au confirmat prezenţa.

Competiţia internaţională va începe pe 4 octombrie cu prima probă, eliminatorie. Opt dintre concurenţi vor intra în semifinală, iar evoluţia lor va fi notată de juriu. Concurenţii cu medii peste opt vor intra în finala competiţiei.

Premiile concursului sunt pe măsura importanţei evenimentului de talie internaţională.

 

3000 de euro, marele premiu

Câştigătorul Marelui premiu al competiţiei va fi recompensat cu 3000 de euro. Premiul întâi este de 2500 de euro, concurentul care va finaliza concursul pe locul doi va primi 2000 de euro, iar premiul trei este de 1000 de euro.

Invitaţii de onoare ai Concursului Internaţional de canto „Joseph Schmidt” sunt prinţul Paul şi prinţesa Lia. Aceştia vor fi prezenţi la Suceava, la Gala Laureaţilor din cadrul concursului, şi vor oferi un premiu special, în valoare de 2500 de euro. Gala Laureaţilor va avea loc în sala centrală a Gării Burdujeni, obiectiv din patrimoniul naţional.

Evenimentul, organizat sub egida Asociaţiei „Joseph Schmidt”, are ca organizatori Primăria Suceava, Consiliul Judeţean, Direcţia pentru Cultură şi Culte Suceava, reprezentată de Aurel Buzincu, care alături de profesorul universitar Sanda-Maria Ardeleanu şi de Aurel Brumă sunt membrii fondatori ai Asociaţiei „Joseph Schmidt”. Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, este un alt organizator al evenimentului, probele concursului urmând a se desfăşura în sala de festivităţi a liceului. Radio Iaşi este partener în această ediţie a concursului internaţional.

Iniţial, Concursul Internaţional de Canto „Joseph Schmidt” trebuia să se desfăşoare în luna iulie, fiind apoi reprogramat pentru perioada 1-10 octombrie. Data a fost pentru a treia oară modificată, iar concursul se va desfăşura în perioada 4-9 octombrie. Probele concursului vor avea loc în sala de festivităţi a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, iar pianistul oficial al competiţiei este Hilda Cristescu.

Andras Chiriliuc a declarat că intrarea la concurs este liberă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nume sonore în juriul Concursului Internaţional de Canto „Joseph Schmidt”.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Nume sonore în juriul Concursului Internaţional de Canto „Joseph Schmidt”5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   !!! trimis de
(25 sep 2008, 09:17:25
Sa ne mandrim cu d-nul Andras Chiriliuc.
2.   :) trimis de
(26 sep 2008, 02:02:47
bravo Andras ma bucur ca exista asa o persoana ca tine care poate face atatea si pentru tine si pentru altii. iti urez cel mai mare succes sa faci tot ce iti doresti si sa ne mandrim cu tine

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei