Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2008 - Anul XIII, nr. 225 (3906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Arbore

Case de la Guvern primesc doar romii plătitori de impozite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalul iscat în comuna Arbore din cauza celor 23 de case ale unor familii de romi reconstruite cu bani şi materiale de construcţii alocate de Guvern pentru sinistraţi a luat sfârşit.

Decizia Consiliului Local Arbore a fost ca pentru romi să se construiască doar 11 case, iar celelalte 12 să fie ridicate pentru familii de români.

Deşi specialiştii din comisia de evaluare a locuinţelor afectate de inundaţiile din această vară au stabilit iniţial strămutarea a 23 de locuinţe ale romilor, aflate într-o zonă inundabilă, consilierii locali au refuzat, în prima fază, să aprobe acordarea de teren pentru reconstrucţie.

La intervenţia prefectului de Suceava, Alexandru Băişanu, a avut loc vinerea trecută o nouă şedinţă de Consiliu Local, la care au participat prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, iar consilierii au fost de acord să se facă o nouă evaluare.

„A fost o şedinţă care a durat circa cinci ore şi au venit peste 100 de săteni care au spus că nu vor să se reconstruiască locuinţele romilor. După nenumărate discuţii, s-a stabilit ca pentru romi să se reconstruiască doar locuinţele care sunt înregistrate în Registrul agricol, pentru care se plătesc impozite. Astfel, se vor face 11 case pentru romi şi 12 pentru români”, a declarat, ieri, prefectul Alexandru Băişanu.

 

Terenul pentru casele din Arbore a fost lotizat

Cele 12 case ale românilor sunt, de asemenea, în zonă inundabilă şi vor fi strămutate, numai că pentru acestea este necesară o nouă hotărâre de Guvern; nu se pot utiliza banii şi materialele alocate prin prima hotărâre, deoarece este vorba despre alte case decât cele nominalizate iniţial.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat, tot ieri, că la Arbore a fost o greşeală a comisiei de evaluare şi că reevaluarea a corectat eroarea.

„Vreau să cred că la Arbore a fost un caz izolat. O echipă care a lucrat acolo a fost superficială şi s-a greşit la raportare. Consilierii locali au făcut o verificare cu specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a rezolvat”, a spus preşedintele Flutur.

La rândul său, primarul din Arbore, Ionel Hrincescu, a precizat că toate cele 23 de case aprobate de Guvern pentru strămutare se vor construi, dar a refuzat să spună câte vor fi pentru romi şi câte pentru români şi nici dacă aprobarea loturilor de case pentru romi a fost condiţionată de aleşii locali din Arbore de construirea de case şi pentru români. Conform primarului, terenul a fost deja lotizat, cu parcele în Clit, Botnăreni şi Arbore.

În ceea ce priveşte casele sinistraţilor din celelalte localităţi ale judeţului, prefectul Băişanu a precizat că întârzieri la începerea lucrărilor se mai înregistrează la cele şase locuinţe care trebuie refăcute în comuna Brodina. Toate administraţiile locale au termen ca până în data de 26 septembrie să facă fundaţiile, în caz contrar primarii riscând să fie amendaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Case de la Guvern primesc doar romii plătitori de impozite.
 Vizualizări articol: 756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Case de la Guvern primesc doar romii plătitori de impozite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(24 sep 2008, 11:29:17
Cu toate ca au facut un compromis, felicitari primarului si consiliului local care nu s-au lasat intimidati.
2.   Doi trimis de
(24 sep 2008, 12:52:42
felicitari asa le trebuie acestui neam de hoti si banditi numit mai nou rromi. sa plateasca si ei impozite si sa li se aplice legea ca noua rominilor. felicitari in sfirsit un loc unde sa facut cit de cit dreptate.
3.   RUSINE trimis de
(24 sep 2008, 14:08:34
Sa le fi rusine acelora care spune ca noi romi nu meritem sa ne faca statul casa Noi muncim pentru asta tara
3.1  RE: RUSINE trimis de
(24 sep 2008, 18:57:52
Rommii nu au fost discriminati pe motive etnice, ci pentru ca multi dintre ei aveau casele inexistente scriptic. Ca sa nu mai zic de felul in care aratau acele case. Ceilalti rommi, aflati in rand cu toata lumea au primit fonduri pentru reconstructia caselor.
4.   .......... trimis de
(24 sep 2008, 14:35:46
si tot pt tara si furati, dati in cap??????
5.   Sa intre in drepturi si romii ca si noi toti trimis de
(24 sep 2008, 15:00:30
sa plateasca inpozit ,sa munceasca cinstit,sa nu fure munca noastra si sa munceasca la fel ca toti cetatenii comunei ,pentru a avea drepturi ca toti cetatenii comunei noastre.IL FELICITAM PE ACEST PRIMAR care a avut curajul si puteria de a face lumina in comuna ,pentu ca acei de la suceava,,acest BAIESAN PREFECT nu stie ce comportari au acesti tigani ca ne face com. de ris acesti nemernici.
6.   Case pt.rromi... trimis de
(24 sep 2008, 17:15:02
haorde de bahtalo ? Catarsa comuna Baisanu ?
7.   Unu trimis de
(24 sep 2008, 19:51:33
sa vedem cand infiinteaza prefectul acel post de jandarmi asa cum a promis cand a venit la arbore ca la constructia caselor cu forta pentru tigani vedem ca se pricepe FOARTE BINE

8.   Ati auzit de Ksatrya? trimis de
(24 sep 2008, 20:18:39
Este un clan razboinic nord indian care a roit-o spre Turcia si apoi spre Europa.Probabil sint aprigi din cauza clanului de razboinici Ksatrya dar nu inteleg de ce unii sint si hoti,tilhari si puturosi.
9.   Case trimis de
(24 sep 2008, 22:47:45
La Voevodeasa primaria face casa unei familli de romi care nu are acte pentru comuna(mutatie).De ce si din banii cui?Ce face aceasta familie pentru sat?
10.   Bingo! trimis de
(25 sep 2008, 01:05:32
In sfarsit cineva conditioneaza corect ajutoarele de la stat de contributia sociala a persoanei care le primeste.

Astept cu nerabdare ca si votul la alegeri sa fie conditionat de plata impozitelor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei