Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 sep 2008 - Anul XIII, nr. 209 (3890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inconştienţi

Pericol de accidente, din cauza autocarelor care îşi iau călătorii din drum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Multe dintre firmele care fac transport internaţional de persoane pun în pericol viaţa propriilor clienţi şi a participanţilor la trafic, autocarele lor preluând şi debarcând călătorii în stradă, nu dintr-o parcare autorizată, cum ar fi confortabil şi mai ales sigur pentru toată lumea. În municipiul Suceava s-au creat deja câteva „staţii” de acest gen, în aceste zile, când foarte mulţi suceveni se întorc la locul de muncă din străinătate, acestea fiind foarte aglomerate.

Vinerea trecută, reporterii Monitorul au fotografiat, pe strada care trece prin faţa Casei Memoriale „Simion Florea Marian”, un autocar al firmei Lilian Travel Expres, care a staţionat pentru a debarca pasagerii la un metru de trecerea de pietoni. Călătorii care îşi căutau bagajele în portbagaj ocupau aproape un întreg sens de mers, şoferii fiind nevoiţi să depăşească intrând pe contrasens şi având vizibilitate zero faţă de pietonii care se angajau în traversare.

 

Riscuri multiple

Exemplul prezentat nu este nici pe departe un caz izolat, inspectorii Autorităţii Rutiere Române (ARR), filiala Suceava, confruntându-se de mult cu această problemă.

Iulian Angheluş, directorul ARR, a explicat cât de multe pericole apar din cauza acestei modalităţi de preluare şi debarcare a pasagerilor.

„Autocarele aglomerează şi chiar blochează circulaţia, mai ales că apariţia lor atrage în acelaşi loc şi alte maşini, care preiau pasagerii. Fiecare persoană din autocar se grăbeşte să-şi scoată bagajul şi să plece, nu este atentă la trafic, astfel că există oricând riscul unui accident rutier.  Acelaşi risc este şi pentru pietoni, din cauza vizibilităţii scăzute a şoferilor care trec pe acolo”, a explicat Angheluş, subliniind că aceste staţionări ilegale pot fi sancţionate doar de poliţia rutieră.

El a precizat că pe adresa instituţiei sale a ajuns şi o reclamaţie de la locatarii din blocul aflat în faţa Casei „Simion Florea Marian”, care se plâng de mizeria lăsată în urmă şi de gălăgia de care au parte din cauza autocarelor care trag sub geamul lor.

 

O banală amendă pentru oprire interzisă

În municipiul Suceava există mai multe zone, aflate în apropierea unor agenţii de turism, ce se aglomerează frecvent din cauza acestor autocare.

În afară de strada amintită, autocarele mai staţionează regulat pe trecerea de pietoni din spatele Policlinicii, la intrarea pe strada Mihai Viteazul, pe mai multe străduţe înguste din apropierea Autogării, ori pe drumul care duce spre Pompieri.

Comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei în Mediul Urban din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, ne-a declarat că şoferii care staţionează în drum pot fi sancţionaţi doar cu o banală amendă pentru oprire interzisă, alte sancţiuni nefiind prevăzute conform bazei legale.

„Am avut destule cazuri în care au fost amendaţi şoferii autocarelor, însă în condiţiile numeroaselor probleme de trafic din oraş nu avem cum pune oamenii să păzească aceste locuri”, a spus Hermeniuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pericol de accidente, din cauza autocarelor care îşi iau călătorii din drum.
 Vizualizări articol: 1698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Pericol de accidente, din cauza autocarelor care îşi iau călătorii din drum3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 5 sep 2008, 11:46:51
constuiti parcari!!!!!!!!!!!!!
1.1  RE: ... trimis de
( 5 sep 2008, 15:01:44
Nu iese nimik din parcari .... doar autocarul . Mai bine construiesc un bloc turn , ca acolo iese ceva ...din parcare ...
2.   Autaritatile locale ce fac? trimis de
( 5 sep 2008, 15:54:53
De ce li se da autorizatie de circulatie unoar astfel de firme pt transport persoane daca acestea nu prezinta in dosarul lor un teren unde isi au autobaza,unde sa aiba sa parcheze autocarele?! Ei si le lasa pe toate drumurile ,pe toate stradutele.....incercam cu chiu cu vai sa ne strecuram prin cartie,cu masinile personale,printre autocareloe lor parcate aiurea...chiar si tiruri parcheaza,mai nou,prin cartier....! Sa se dea o Hotarire a Consiliului Local prin care sa se interzica oprirea masinilor mari,de tonaj,prin interiorul orasului...asta ar trebui sa faca domnul primar insa el nu resuseste sa se ocupe de iluminatul public de pica stalpi pe trecatori!
2.1  RE: Autaritatile locale ce fac? trimis de
( 5 sep 2008, 15:56:33
Pardon...autorizatie de functionare voiam sa zic.....si rpoblema se poate pune la feluri si pt firmele care au parcuri auto ...
3.   Bordura trimis de
( 5 sep 2008, 16:18:32
lungule daca vrei borduri iti pot face rost mai ieftin.iti propun sa pui borduri pe mijlocul drumului de la Salcea pina la primarie in Areni.
4.   "Romania mea frumoasa" trimis de
( 5 sep 2008, 17:08:17
In Romania nu are fiecare proprietar de bloc loc de parcare si voi vreti sa le faca firmelor de transport international?

Inca o problema de dezbatere atunci cand va fi alegerile parlamentare asai Lungule?

Si inca ceva, nici firmele de transport international nus de pus la icoane, in Italia de exemplu politia aproape la fiecare plecare in Romania, survoleaza zona din cauza ca se blocheaza zona de circulatie ca asai romanu la plecare nu stie pe unde sa o apuce, nu mai tine cont ca e semafor, ca trec masini (na poftim civilizatie)....

5.   Pentru je trimis de
( 6 sep 2008, 01:12:21
care fiecare plecare politia din italia survoleaza zona,eu sunt sofer si fac italia de 5 ani si-m spui tu ca sti mai bine ca mine.vai de capu tau.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei