Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 sep 2008 - Anul XIII, nr. 209 (3890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Guvernul urgentează reconstrucţia caselor distruse de inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Băişanu, a anunţat că Guvernul a simplificat procedurile prin care vor fi atribuite lucrările pentru reconstrucţia caselor distruse sau afectate de inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie 2008. Băişanu a precizat că, potrivit unei decizii a Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, primarii localităţilor calamitate pot negocia direct cu firmele de construcţie, astfel încât nu se va mai lua în considerare legislaţia cu privire la procedurile de organizare a licitaţiilor şi achiziţiilor din fonduri publice.

În aceste condiţii, prefectul a precizat că este posibil ca, în următoarele zile, toţi primarii localităţilor în care se vor reconstrui case să stabilească firmele care vor realiza aceste lucrări. „Avem probleme în continuare cu dorinţa constructorilor de a se implica în astfel de activităţi, datorită preţului mic pe care l-ar lua pentru manoperă. Pentru aceasta, am discutat deja cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, astfel încât cei cele aproximativ 2,2 milioane de lei strânse din donaţii să fie împărţite în mod egal la toate cele 197 de case care trebuie reconstruite. În acest fel vom reuşi să acoperim diferenţa de bani necesară pentru manoperă”, a declarat Alexandru Băişanu.

El a mai spus că până în momentul de faţă au fost stabiliţi constructorii pentru jumătate din casele care trebuie reconstruite. Prefectul a arătat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu reprezentanţii unor firme mari de construcţii, aceştia au acceptat să preia lucrările, însă numai în localităţile unde există mai multe case de reconstruit.

„Urmează ca restul primăriilor, acolo unde există una, două sau trei case de refăcut, să găsească la nivel local firmele care vor realiza lucrările. Prefectura a făcut ceea ce trebuia până acum, adică să aducă şi să depoziteze materialele de construcţie. Acum este de datoria fiecărui primar de a demara construcţiile şi de a încheia contactele cu diferite firme”, a precizat prefectul de Suceava.

 

Flutur acuză întârzieri la alocarea fondurilor pentru infrastructură

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a acuzat întârzierile apărute în alocarea fondurilor aprobate de Guvern pentru refacerea infrastructurii distruse de inundaţii. Flutur a precizat că deşi Executivul a aprobat încă de săptămâna trecută fonduri pentru infrastructură, banii nu au ajuns nici în momentul de faţă în judeţul Suceava. „Hotărârea a fost luată miercurea trecută. A trecut o săptămână, iar Ministerul Internelor ar fi trebuit să decidă cum se împart aceşti bani”, a subliniat Flutur. El a adăugat că instituţia pe care o conduce a pregătit o listă de priorităţi pentru refacerea infrastructurii, urmând ca aceasta să fie discutată în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia se va stabili modul în care se vor folosi fondurile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul urgentează reconstrucţia caselor distruse de inundaţii.
 Vizualizări articol: 1201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul urgentează reconstrucţia caselor distruse de inundaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei