Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 sep 2008 - Anul XIII, nr. 209 (3890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Interpol Atena, dar şi Poliţia, alertate în cazul unui român dispărut la 25 august în Grecia

Vineri, 5 Septembrie 2008 (19:39:53)
Biroul Interpol din Atena, dar şi poliţia elenă se află în căutarea unui român dispărut dintr-un spital din Kathimerini, în cursul nopţii de 24 spre 25 august, însă până în prezent nu există niciun indiciu cu privire la locul unde s-ar putea afla acesta.

PRO TV a relatat, joi, despre dispariţia cetăţeanului român Ioan Florin Manui, de 35 de ani, în timp ce se afla în vacanţă la Kathimerini împreună cu mama, fratele său şi soţia acestuia. Potrivit sursei citate, Manui a fost internat după ce i s-a făcut rău, iar dimineaţă, când rudele s-au întors la el să-l vadă, bărbatul dispăruse.

"Dispărutul a fost dat în urmărire în toată Grecia. Nici rudele n-au renunţat la căutări. Şi-au prelungit şederea şi au împrăştiat afişe cu poza bărbatului prin staţiunea Olimpic Beach", a relatat PRO TV.

Consulul general al României la Salonic, Dumitru Hriţuleac, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că familia lui Manui a sesizat Consulatul general de la Salonic la data de 25 august, în ziua în care au constatat dispariţia bărbatului. În aceeaşi zi, Consulatul a sesizat Poliţia şi Siguranţa din Kathimerini, care fuseseră deja anunţate de la spital în legătură cu dispariţia. Potrivit datelor obţinute de la spital de consulat, Ioan Florin Manui a fost adus cu o ambulanţă, în seara zilei de 24 august. Acestuia i se făcuse rău exact la sosirea în vacanţă, în Grecia. Bărbatul suferă de epilepsie şi, potrivit medicilor, nu ar fi urmat tratamentul medical, consumând totodată băuturi alcoolice.

Conrform sursei citate, medicii l-au sedat, iar noaptea, în jurul orei 12.00, familia a plecat de la spital la hotel. Ulterior, în cursul nopţii, bărbatul a avut o nouă criză, devenind violent. Se pare că a căzut din pat, lovindu-se la cap. A avut nevoie de câteva copci, iar medicii au decis apoi să îl retragă din salonul în care se afla şi să-l instaleze singur într-o cameră. Dimineaţa, acesta nu a mai fost de găsit. Fratele lui Manui susţine că medicii i-ar fi legat mâinile, însă acesta ar fi reuşit să desfacă legăturile şi să fugă. Pe de altă parte, spitalul din Kathimerini susţine că bărbatul a reuşit să smulgă gratiile de la fereastra camerei în care se afla, fugind pe geam, a mai spus Hriţuleac.

După ce a constatat dispariţia, familia s-a adresat consulatului din Salonic, care a anunţat imediat autorităţile. Timp de 48 de ore, Ioan Florin Manui a fost căutat în nordul Greciei. Ulterior, cazul său a fost transmis pe tot teritoriul elen.

Hriţuleac spune că a luat de asemenea legătura cu ataşatul de Interne de la Atena, dar şi Biroul Interpol din Grecia a fost alertat. Până în prezent, nu există niciun indiciu despre locul unde s-ar putea afla acesta. Bărbatul nu avea nici bani, nici documente asupra sa.

Potrivit sursei citate, familia a dorit să facă o investigaţie pe cont propriu. Au plecat prin Katherini cu un taximetrist, rugând personalul consular din Salonic să îi explice telefonic şoferului ce doreau, deoarece acesta nu vorbea decât limba greacă. Şoferul a îndrumat familia către un coleg, vlah şi vorbitor de română. Acesta i-a ajutat la căutări. În cele din urmă, de la gara din Katherini familia a aflat că bărbatul ar fi fost văzut încercând să ia un tren spre Europa. De asemenea, locuitori dintr-o tabără de romi din oraş spun că l-ar fi văzut.

La 1 septembrie, familia Manui a apelat din nou la consulatul din Salonic, susţine Hriţuleac, cerând sprijin pentru multiplicarea unor afişe cu poza dispărutului şi telefoane de contact. De asemenea, familia Manui le-a cerut consulilor să-i pună în legătură cu un detectiv particular. Aceştia au dat datele de contact ale unui avocat vorbitor de limba română, urmând ca acesta să-i ajute mai departe. Avocatul nu a fost căutat de familie, susţine Hriţuleac, potrivit căruia, de la 1 septembrie, familia Manui nu a mai contactat nici consulatul.

Potrivit lui Hriţuleac, consulatul de la Salonic ia legătura frecvent cu autorităţile pentru a afla noutăţi în acest caz. Consulul susţine că vineri a sunat din nou la Poliţie, dar nu i s-a comunicat existenţa vreunui indiciu.

Hriţuleac a precizat că păstrează contactul cu autorităţile, iar în momentul în care va avea orice informaţie va comunica familiei şi centralei MAE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interpol Atena, dar şi Poliţia, alertate în cazul unui român dispărut la 25 august în Grecia.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Interpol Atena, dar şi Poliţia, alertate în cazul unui român dispărut la 25 august în Grecia1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei