Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 sep 2008 - Anul XIII, nr. 209 (3890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Clubul de la butonieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noii îmbogăţiţi vor amprenta fotbaliştii mai abitir decât o fac italienii cu ţiganii noştri. Dacă până acum îşi mobilau echipele pe teren propriu, acum au început să cutreiere harta fotbalului european. Din Golf, unde au creat un ironizat cimitir al elefanţilor, acum caută la dinţi cluburile europene. Deocamdată alea mai scăpătate sau de plan secund, dispuse la căpătuială. Arabul care a cumpărat clubul englez Manchester City merge oarecum pe calea lui Abramovici. Un club vechi, cu tradiţie, dar care nu mai pridideşte cu ştersul prafului de cele câteva trofee câştigate (are şi o Cupă a Cupelor în palmares!). Cu toţii ne-am mirat când am aflat unde a ajuns până la urmă Robinho, un jucător de care totuşi Realul a tras destul de mult pentru a-l păstra. Secretul nu îl reprezintă doar banii, aceştia nu pot fi un răspuns pentru orice. Chiar dacă un şeic ar îmbrăca în aur un fotbalist adevărat, aflat în floarea carierei, tot nu l-ar convinge să joace un sezon întreg tenis de picior cu stăpânul, în sufragerie. Brazilianul a fost încântat şi cu un proiect. Un proiect care nu l-a putut seduce pe Eto’o, de exemplu, un club din Uzbekistan având perspectivă doar spre Cupa Campionilor Asiei. Arabul de la Manchester City doreşte, ca într-un joc pe computer, să cumpere tot, toată floarea cea vestită. E mult mai gălăgios decât Abramovici, face tam-tam, îşi sfidează public rivalii concitadini, inclusiv prin oferta colosală fluturată pentru Cristiano Ronaldo.

Bineînţeles, putem spune că avem şi noi “faliţii” noştri, la alt nivel, desigur! Interesant era dacă omologul gălăgiosului de la noi ar fi preluat o echipă mică-mică, nu pe cea mai titrată din fotbalul românesc. Pe alţii nu blazonul i-a fascinat, ci urcarea treptelor de la zero, a se vedea modelul CFR Cluj sau chiar Vasluiul, deşi acesta este încă un deziderat. Ceea ce-i uneşte pe aceşti noi oligarhi de pretutindeni este dorinţa de a tăia şi spânzura, fie ea afişată sau mascată. Pasul următor va fi când le vor cumpăra odraslelor nişte cluburi mai mici, să se joace şi ei de-a managerii...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clubul de la butonieră.
 Vizualizări articol: 893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Clubul de la butonieră5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei