Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 sep 2008 - Anul XIII, nr. 209 (3890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Vizită fulger la Moldoviţa

Băsescu, nemulţumit de ritmul lent al refacerii localităţilor inundate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu s-a arătat nemulţumit de ritmul lent în care se refac casele, dar şi infrastructura din zonele afectate de inundaţii din judeţul Suceava.

În cadrul unei vizite fulger pe care a făcut-o ieri la Moldoviţa şi Argel, preşedintele Băsescu a inspectat lucrările de reconstrucţie a caselor şi de refacere a drumurilor şi apărărilor de maluri distruse de inundaţii şi a ajuns la concluzia că prefectul Băişanu „trebuia să se implice mai mult şi să fie mai mult în teren”.

 

Zona arată la fel ca la inundaţii

Ieri, în jurul prânzului, elicopterul preşedintelui a aterizat în localitatea Moldoviţa. Chiar de la coborârea din elicopter, preşedintele a fost asaltat de locuitorii din Moldoviţa, care s-au plâns că nu au primit nici un ajutor de la Guvern. ”Îţi place cum arată zona? E la fel ca la inundaţii. Reprezinţi Guvernul. Spune-le să trimită bani acum, nu când dă ninsoarea”,  i-a spus preşedintele prefectului Băişanu, subliniind că în alte zone din ţară, afectate de inundaţiile de la sfârşitul lunii iulie, materialele au fost deja distribuite sinistraţilor, iar la Suceava acestea stau încă în depozite. „În nordul ţării materialele vin ultimele. Şi materialele, şi banii", a spus Băsescu, subliniind că prefectul, şef al Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, trebuia să acţioneze de urgenţă, iar aceste case ar fi trebuit deja începute, aşa cum se întâmplă în alte judeţe ale ţării, mai ales că la Suceava iarna vine mult mai repede, iar în luna octombrie este deja frig.

 

Suceava este zona cu cea mai mică implicare a Guvernului

Băsescu nu l-a „iertat” pe Băişanu şi pe toată perioada vizitei la Suceava l-a criticat constant. De asemenea, preşedintele şi-a amintit că în timpul inundaţiilor prefectul era plecat din ţară. „La inundaţii abia se întorcea din Franţa. Acum trebuia să preseze Guvernul să aloce bani”, a mai subliniat preşedintele Traian Băsescu, care a mai adăugat că „Suceava este zona cu cea mai mică implicare a Guvernului” în ceea ce priveşte refacerea localităţilor distruse de inundaţii.

Preşedintele a ţinut să-şi arate admiraţia faţă de modul în care s-a implicat Consiliul Judeţean în această problemă a inundaţiilor. „De la oameni aud doar cuvinte frumoase despre Consiliul Judeţean şi despre preşedintele Gheorghe Flutur. De la prefect aud că ce vedeţi aici şi ce văd eu nu este o realitate şi că totul e perfect”, a mai spus Băsescu. Preşedintele este de părere că Guvernul trebuie să se implice mai mult, să depună un efort mai mare, şi că „aşa cum situaţia de urgenţă a putut fi aplicată în alte judeţe, se putea aplica şi la Suceava”. Declaraţia aceasta a fost făcută de preşedintele Băsescu după ce primarul comunei Moldoviţa, Traian Ilieşi, a spus că iniţial se ştia că lucrările trebuiau încredinţate prin licitaţii şi s-a dorit respectarea legii. „Nu vă spune nimeni să nu respectaţi legea”, i-a răspuns preşedintele statului primarului Ilieşi.

 

Probleme cu sinistraţii şi constructorii

Prefectul Alexandru Băişanu i-a spus preşedintelui că toate materialele de construcţii au fost aduse acum două săptămâni şi că se află în depozite şi urmează să fie distribuite sinistraţilor. Totodată, Băişanu i-a explicat preşedintelui că există unele probleme cu sinistraţii care trebuie să beneficieze de case noi, deoarece ei refuză să fie strămutaţi. Prefectul a dat însă asigurări că aceste case vor fi gata în două luni. Primarul localităţii Moldoviţa, Traian Ilieşi, a susţinut şi el că materialele de construcţie au fost aduse în comună şi că a discutat deja cu firme de construcţii care urmează să înceapă lucrările de reconstrucţie a celor 15 case distruse de ape.

O altă problemă pe care Băişanu a adus-o în atenţia preşedintelui a fost aceea a lipsei de constructori, însă Băsescu i-a replicat că el „a avut o incapacitate de a acţiona în situaţii de urgenţă”.

Potrivit preşedintelui, Băişanu are o imagine cu totul diferită de realitate. „Avem imagini diferite. Imaginea de aici este aceasta, care se poate vedea, iar prefectul spune că totul este frumos, aceasta fiind imaginea pe care dânsul probabil nu o vede”, a adăugat preşedintele. Totodată, preşedintele i-a recomandat prefectului Băişanu să renunţe la propagandă. „Lăsaţi-o, Dumnezeule, de propagandă, că nu din ea trăim”, au fost cuvintele pe care Traian Băsescu i le-a mai spus prefectului înainte de a se urca în maşina de teren cu care se deplasa prin comună.

 

Băsescu, implicat în problema inundaţiilor prin „plimbări la faţa locului”

Toate aceste critici dure pe care le-a primit de la preşedintele României sunt, în opinia prefectului Alexandru Băişanu „vizite de lucru transformate în campanie electorală, cu scopul de a susţine PD-L-ul şi pe Gheorghe Flutur”. Cât despre acesta din urmă, Băişanu a declarat că „în momentul de faţă are o imagine foarte bună, a lucrat la această imagine, pentru că are şi suporteri foarte puternici, gen preşedintele României”.

Alexandru Băişanu e de părere că „pentru preşedintele Băsescu este foarte simplu să arunce două vorbe, 'nu ai făcut, nu ai adus bani de la Guvern, nu eşti capabil'. Este foarte uşor să acuzi, atâta vreme cât nu te poţi implica nici financiar, nici prin alte modalităţi, decât plimbări la faţa locului”.

Înainte de a părăsi judeţul, Băsescu a vizitat un muzeu privat de ouă încondeiate din Moldoviţa. De la Suceava, preşedintele a plecat cu elicopterul la Rădăuţi Prut, în judeţul Botoşani.

 

 


Potrivit datelor centralizate de Prefectura Suceava, în urma inundaţiilor de la sfârşitul lunii iulie, au fost afectaţi 200 kilometri de drumuri judeţene, 84.669 de kilometri de drumuri comunale, 22 de poduri pe drumuri judeţene şi 189 de poduri pe drumuri comunale, 27 de podeţe pe drumuri judeţene şi 614 podeţe pe drumuri comunale.

În judeţul Suceava, potrivit datelor comisiei de evaluare, urmează să fie reconstruite 197 de case, din care 42 au fost distruse total de inundaţii, iar alte 155 urmează să fie demolate întrucât au fost grav avariate structural. Totodată, alte 59 de case vor fi consolidate, iar 2.105 case vor fi reparate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, nemulţumit de ritmul lent al refacerii localităţilor inundate.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, nemulţumit de ritmul lent al refacerii localităţilor inundate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Campanie murdara cu miros de PD-Laturi trimis de
( 5 sep 2008, 13:13:35
In cadrul vizitei tovarasului Baselu la Suceava era bine daca il insotea si WC Tudor, isi arata adevarata valoare de mare om de stat. Pupincuristul de Flutur, neavand alta treaba, ii dadea limbi Baselului si-l discredita pe domnul Baisanu cu toate ca si el are atributii, fiind sef al CJ. CE BINE-I SA NU FACI NIMIC SI SA ARATI CU DEGETUL SPRE ALTII CARE TOTUSI IN SITUATII CRITICE SE STRADUIESC SA REZOLVE PROBLEMELE. In timpul campaniei improsca cu rahat in toate partile, acuma este tot in campanie, cand are de gand sa faca ceva, ceva care sa nu miroase a muget de bou la poarta noua bucovineana? Patru ani ne-am pricopsit cu un bombalau dar avem ocazia ca la toamna sa deschidem ochii si sa nu permitem ca alti bombalai PD-Latrai sa acceada in functii parlamentare ori guvernamentale ca abia atunci am pus-o de oaie. Astia nu stiu altceva decat sa fure si sa latre, vedeti porcalaul de Flutur, care este cel mai concludent exemplu. Traiasca fratia intre scuristi si comunisti, PRM - PD-Laturi.
1.1  RE: Campanie murdara cu miros de PD-Laturi trimis de
( 5 sep 2008, 16:38:26
:) Orest s-a agitat cat de cat pt ca el detine pensiunea DAGIDA din Sucevita, si fiind drumuri si poduri rupte..cum mai aveau sa ajunga turistii la el? De asta s-a agitat...daca nu avea pensiunea...mergea si el prin Franta...Toti sunt niste varzari...si niste hoti. Nu mai avem nicio scapare momentan. Pana nu dispar toti securistii, si toti batranii de la sate, pt ca ei voteaza astfel de specimene...vom avea aceiasi conducatori ciorditori.
1.2  RE: Campanie murdara cu miros de PD-Laturi trimis de
( 5 sep 2008, 17:41:30
Sa va fie rusine, mancatori ca caca pe site!!!!!!!!! In comparati voi pe Basescu cu Baisanu, care e nul din punct de vedere politic si cu Orest Onofrei care la inundatii nu mai stia in ce parte sa alerge, in timp ce marele si simpaticul prefect era in Franta. Rusine si inca ceva, s-a vazut cat de mult il ajuta pe Baisanu televiziune lui peste prajit -TV.......... aia au reusit sa il scoata din sarite pe Base si sa isi aduca aminte omul ca prefectul era in Franta.
1.3  RE: Campanie murdara cu miros de PD-Laturi trimis de
( 5 sep 2008, 18:22:12
Esti in categoria baietilor smecheri din PD-L care beau ca Basescu, merg ca Uricec si arata ca****. Uita-te ce gaseste opreste in primaria capitalei. Sa vezi ce au sa gaseasca dupa 4 ani de guvernare locala si nationala a pedelului. Sticle de whiskey , asa ca pentru o biblioteca.
2.   Dar si cu baisanu ne e rusine trimis de
( 5 sep 2008, 14:14:01
hai ca toti is la fel...

toti se dau in vant dupa imagine, sa apara "pe sticla", ca asa prostesc lumea...

imi aduc aminte cum nea sandu perfectu', la final de inundatii sosit proaspat bronzat din tari straine, a facut "regie" la plus tv, cand efectiv s-a bagat in cadru sa fie filmat cum chipurile descarca niste alimente din elicopter...probabil a vazut beculetzul "atentie ! se inregistreaza!".

singurul demn de lauda ca a facut ceva treaba cu inundatiile a fost subprefectul orest. intr-adevar, el a fost de la inceput si pana la final in toiul problemelor de criza si si-a dat silinta sa le rezolve. felicitari pt dansu.
2.1  RE: Dar si cu baisanu ne e rusine trimis de
( 5 sep 2008, 15:05:20
Sandele, sa soogi pewla si tu si prietenul tau orest, pocaitul jegos. Dar pe rand, disciplinati!
2.2  RE: Dar si cu baisanu ne e rusine trimis de
( 5 sep 2008, 22:37:01
Nea Sandele , cum a fost sa stai sa te uiti la tv , la inundatii , in timp ce" pocaitul jegos " Onofrei statea in mijlocul oamenilor si macar incerca sa faca ceva ? ... spre deosebire de tine , care stii numai sa jignesti oamenii . Mai masoara-ti cuvintele inainte de a scrie , ca nu esti la tine in cotet , pardon , garsoniera ....
3.   Asa e la noi ... trimis de
( 5 sep 2008, 14:52:35
Asa e la noi ... cand Flutur si Baisanu se cearta , castiga al 3 lea , adica Onofrei . Bravo lui ca a fost destept ! Dar e nasol si pentru Baisanu ca nu are sustinere in Guvern si a ajuns la critica lui Basescu . Ca mare critic .....
4.   La facut de caca pe baisanu trimis de
( 5 sep 2008, 15:41:31
bravo lui orest ...base a facut ce a vrut din baisanu ...la lasat vorbind in drum singur....daka baisanu era om de a lu flutur nu primeam bani de la guvern?
5.   Campanie murdara cu miros de P.D.laturi trimis de
( 5 sep 2008, 17:03:31
subscriu cu Stan Patitu.
6.   Este poate trimis de
( 5 sep 2008, 17:42:26
Este poate si activitate de campanie electorala, dupa cum s-a pozitionat Presedintele, dar cert este un lucru, ne aflam in luna septembrie, oamenii n-au case, iar formalitatile nu se mai termina! Macar in aceste momente ar trebui lasata deoparte confruntarea politica si toti sa conlucreze pentru a le indulci amarul acestor oameni batuti de soarta! In rest, nu vom auzi deloc de bine, doar a-nceput deja campania elecorala.
7.   Ultimul trimis de
( 5 sep 2008, 17:44:21
Ultimul cuvant din postarea anterioara este "electorala". Multumesc!

8.   Serios!! trimis de
( 5 sep 2008, 21:57:18
se vade ca base a venit sa-L denigreze pe baisanu, nu pentru a-i ajuta pe oamenii aflati in suferinta!
9.   Jale trimis de
( 5 sep 2008, 22:01:32
flutur nu-i face fata singur lui baisanu si si-a chemat "parintele spiritual" sa-l ajute?sa

oare le pasa pdleilor de oamenii aia? vor doar voturile lor!
10.   Jalnic trimis de
( 5 sep 2008, 22:06:49
D-le Baisanu aveti grija! V-ati ridicat Impotriva securistii din PDL care vor sa va faca felul! Aveti grija! Stati in garda! Sunteti singurul care-i face fata lui Flutur si gastii lui de interese!
11.   Daca unii nu-si fac datoria trimis de
( 5 sep 2008, 22:58:41
din cate stiu drumurile judetene sunt in grija CJ, a maretului Flutur!! De ce era vinovat baisanu ca nu erau curatate? Si cum naiba , toata lume il lauda pe Flutur!? Ce secnariu ieftin!! Si apoi daca primarii nu-si fac treaba, Flutur doar pozeaza, ce le poate face Baisanu? Le poate lua gatul? Ca sunt lipsiti de interes si competenta?

12.   Jeg electoral trimis de
( 5 sep 2008, 23:30:13
ca de obicei flutur si-a adus aplaudai invatati ce si cum trebuie sa puna in fata tatucului si a camerelor
13.   Si tot saracii oameni sufera trimis de
( 6 sep 2008, 08:56:23
saracii oameni..doar pana la urma tot ei sufera...dispute politice, campanii electorale, imagini......iar oamenii nu au unde locui, vor sta in frig si in strada. Vi se pare normal??? ca doar ce dracu!!! pana se lamuresc cu tot cu guvernul oamenii sufera..Rahat!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei