Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2008 - Anul XIII, nr. 201 (3882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cumpărături de sezon

Părinţii au început goana după rechizite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vacanţa de vară a intrat pe ultima sută de metri, iar părinţii sunt cuprinşi deja de febra cumpărăturilor şi a pregătirii copiilor pentru noul an şcolar.

După o vară liniştită, cu un număr de clienţi relativ mic, librăriile devin de la o zi la alta cele mai vizitate magazine din oraş. Este sezonul în care vânzările  iau amploarea cea mai mare din an, iar de lucrul acesta se profită la maxim.

Toate librăriile s-au aprovizionat cu rechizite şcolare şi manuale. Comenzile către distribuitori se fac aproape zilnic, pentru că cererea este mare. „În fiecare zi comandăm titluri de manuale, sau anumite rechizite care se caută şi le epuizăm”.

 

Ghiozdane de „fiţe”, la 200 de lei

Ghiozdanele, caietele, penarele şi manualele, şi nu în ultimul rând uniformele, sunt cele mai vândute produse în această perioadă. Dacă în ceea ce priveşte manualele, se cumpără editura care se studiază la clasă, în materie de rechizite se cumpără în funcţie de cât de larg e buzunarul părinţilor.

Librăriile vând şi rechizite de „fiţe”, care golesc buzunarele părinţilor.

Cea mai scumpă achiziţie pentru începutul de an şcolar este ghiozdanul, iar imaginaţia producătorilor unor astfel de genţi de şcoală întrece toate aşteptările. Ghiozdane cu personaje din desene animate, cu prinţese sau monştri, ghizdane pe rotile, şi ultima modă, ghiozdane cu buzunare speciale pentru mp3 player şi telefon mobil.

Preţurile variază în funcţie de preferinţele elevului, însă nu există ghiozdan mai ieftin de 20 de lei. Ghiozdanele pentru elevii mai pretenţioşi sunt mult mai scumpe, iar pentru achiziţionarea anumitor modele, unii părinţi plătesc până la 200 de lei.

„Marea majoritate cumpără însă ghiozdane obişnuite, cu preţuri între 20 şi 50 de lei”, a declarat o vânzătoare de rechizite.

 

Cel puţin 400 de lei pentru a pleca pregătit la şcoală

Din ghiozdan nu poate să lipsească penarul, care costă de la 5 lei şi ajunge şi până la câteva zeci de lei, în funcţie de cât de „dotat” este. Urmează apoi caietele, cel mai ieftin fiind la 60 de bani, stiloul, creioanele colorate, blocul de desen, acuarelele, la care se mai adaugă caietele speciale şi manualele, în cazul în care elevul nu beneficiază de manuale gratuite sau doreşte doar cărţi noi.

Deloc de neglijat este uniforma pe care o va purta elevul la şcoală. Uniforma clasică de fete costă aproximativ 50 de lei, în timp ce costumul de băieţi costă peste 100 de lei.

Puţine sunt însă unităţile de învăţământ în care se mai poartă uniforma clasică, multe dintre şcoli având uniforme personalizate, alese de comun acord, atât de părinţi, cât şi conducerile instituţiilor de învăţământ. Preţul acestora creşte, în funcţie de model şi materialul din care sunt confecţionate, şi poate ajunge la 150-200 de lei.  

Pentru a-şi trimite copilul la şcoală cu rechizitele de maximă necesitate, un părinte trebuie să scoată din buzunar cel puţin 400 de lei.

Cheltuielile nu se termină aici. Chiar din prima zi de şcoală părintele va afla că mai trebuie să contribuie cu bani la fondul clasei, că trebuie să cumpere unele culegeri şi cărţi speciale, iar la cheltuielile anterioare se mai adaugă câteva zeci de lei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii au început goana după rechizite.
 Vizualizări articol: 1154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părinţii au început goana după rechizite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei