Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2008 - Anul XIII, nr. 201 (3882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Operaţiuni eşuate

Nici scafandrii utilitari nu au reuşit să dea de urma copilului înecat la Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

De la începutul operaţiunilor de căutare a adolescentului în vârstă de 15 ani, înghiţit acum o lună de apele râului Suceava, în zona podului Iţcani, nu mai puţin de nouă scafandri au încercat să dea de urma minorului.

După scafandrul adus de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, cei cinci din cadrul serviciilor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Mureş şi Bihor, ieri, la Suceava, a fost adusă o echipă de trei scafandri utilitari de la societatea Hidroelectrica Neamţ, care, de-a lungul timpului, a executat numeroase lucrări subacvatice. Nici cu ajutorul acestora din urmă, însă, echipele implicate în căutarea adolescentului nu au putut urni din loc plăcile imense de beton sub care se bănuieşte că ar fi prins trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Acsinte.

În aceste condiţii, ne-a explicat colonelul Ion Burlui, prim adjunct al şefului ISU Suceava, rămâne varianta îndiguirii zonei în care se presupune că s-a afla cadavrul adolescentului, scoaterea apei şi spargerea plăcilor de beton cu un pichamăr.

O altă soluţie ar fi aceea de a se apela la alte echipe de scafandri, cu o experienţă mult mai mare decât cea a celor de la Hidroelectrica Neamţ şi cu o dotare corespunzătoare unor astfel de misiuni.

Diferenţa e că dacă scafandrii de la Neamţ au venit gratis la Suceava, ceilalţi ar putea ajunge şi la un tarif de 500 de euro pe oră.

„Vom comunica propunerile noastre autorităţilor şi acestea vor stabili ce vom face în perioada următoare”, a mai declarat colonelul Burlui.

Gheorghe Acsinte a dispărut la data de 25 iulie a.c., în timpul inundaţiilor, după ce platforma de măsurare a nivelului râului Suceava, pe care minorul se afla, s-a prăbuşit în apă.

Rudele adolescentului spun că acesta nu ar fi căzut în apă, dacă nu ar fi fost pus de angajatul care lucra pe platforma respectivă să-i scoată nişte undiţe şi unelte, cazul fiind în cercetări la Secţia de Poliţie Burdujeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici scafandrii utilitari nu au reuşit să dea de urma copilului înecat la Iţcani.
 Vizualizări articol: 1267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nici scafandrii utilitari nu au reuşit să dea de urma copilului înecat la Iţcani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei