Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2008 - Anul XIII, nr. 201 (3882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Concluzie

Ansamblul rezidenţial Şipote are girul autorităţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Primele blocuri din ansamblul rezidenţial Şipote se vor construi la baza versantului pe care se află Cetatea de Scaun a Sucevei, într-o zonă în care cândva au fost case.
Pe un platou de 2.200 mp, delimitat între străzile Grădinilor, Mirăuţi, Luca Arbore şi Ştefăniţă Vodă, firma Professione Casa SRL Dumbrăveni va investi substanţial în două blocuri cu patru etaje şi mansardă şi o parcare de 60 de locuri.
Administratorul firmei, Ştefan Huţanu, ne-a declarat că aceste construcţii vor fi „ceva deosebit”, două clădiri care vor ridica valoarea parcului din apropiere.
„Blocurile vor avea un design italian şi vor fi ridicate după normativele româneşti. Construcţiile vor fi în armonie cu monumentele istorice din jur, blocuri frumoase, cu terase mari pentru că noi vrem să ridicăm valoarea parcului, nu vrem să distrugem nimic”, a arătat Ştefan Huţanu.
El a ţinut să precizeze că ansamblul de locuinţe este net delimitat de Parcul Şipote şi că investiţia pe care o derulează firma pe care o administrează va fi pe un teren în întregime proprietate privată.
 
Professione Casa: „Nu construim în parc”
Huţanu şi-a susţinut afirmaţiile cu hărţile pe care i le-au pus la dispoziţie autorităţile, din care reiese că în zona Şipote Primăria Suceava a eliberat mai multe titluri de proprietate şi limitele parcului sunt mai sus.
„Am aflat despre teren de la o agenţie imobiliară din Suceava. Vreau să construiesc cu cele mai bune intenţii şi toate instituţiile cu care am venit în contact au apreciat proiectul nostru. Certificatul de urbanism ne-a fost eliberat pentru construcţii cu şase etaje, dar Ministerul Culturii a spus că putem construi doar cu patru şi mansardă. Suntem de bună credinţă, avem toate documentele în regulă, harta pe care figurează monumentele istorice din zonă are ştampila Ministerului Culturii şi pe aceasta se vede foarte clar că acolo unde construim noi nu este parc”, a afirmat Ştefan Huţanu.
Totodată, el a precizat că şi firmele de utilităţi – apă, energie electrică, telefonie, gaz metan şi canal i-au dat avizele fără probleme.
 
Primăria va moderniza căile de acces spre blocuri
Odată cu blocurile vor trebui amenajate şi căile de acces, deoarece la această oră o maşină de pompieri sau o ambulanţă nu ar avea cum să ajungă acolo.
Pe lângă versantul pe care este Cetatea, Professione Casa va construi o stradă de 500 de metri, cu câte o bandă pe sensul de mers. Accesul cu maşina va fi pe sens unic, pe strada Grădinilor, acum lată de doar 3,90 metri, dar care va fi amenajată de municipalitate, la fel ca şi strada de ieşire de la blocurile Şipote, tot cu sens unic, spre strada Luca Arbore. „Cu ajutorul primăriei se vor face exproprierile necesare pentru lărgirea străzii”, a arătat Ştefan Huţanu.

Apartamentele de sub poala Cetăţii vor fi cu două, trei şi patru camere
Pentru a începe lucrările, singurul lucru de care mai are nevoie firma Professione Casa este avizul pentru Planul Urbanistic Zonal.
„Este o investiţie importantă pentru că, odată cu aceste blocuri, vom pune lucrurile la punct şi cu străzile Ştefăniţă Vodă, Luca Arbore şi Grădinilor. Aceste străzi, care acum arată foarte rău, sunt incluse în cele 5,8 hectare pe care a trebuit să facem PUZ. Din această suprafaţă, nu ştiu dacă 50 la sută nu este deja ocupată de case. Vreau să spun foarte clar că suntem de bună credinţă şi că am făcut tot ceea ce ni s-a cerut, inclusiv istoricul monumentelor din jur”, a spus investitorul.
El a mai subliniat că, deşi Direcţia Silvică Suceava revendică parcela pe care urmează a se construi blocurile, până acum aceasta nu a venit cu documente care să-i probeze proprietatea.
„Am avut acea întâlnire de la APM, unde cu excepţia Direcţiei Silvice nici o instituţie nu a spus că ar fi ceva incorect în ceea ce vrem noi să facem. Nimeni nu s-a prezentat nici măcar cu un singur act împotriva noastră. Mai mult, când ne-am intabulat, doi pădurari au trecut pe acolo, dar nu au spus nimic şi în aceşti doi ani, de când am fost puşi în posesie, nimeni nu ne-a întrebat nimic. Nu înţelegem de ce acum sunt unii care spun că este parc o proprietate privată care are trei copaci în jur”, a spus Ştefan Huţanu.
Apartamentele din blocurile de la poalele Cetăţii vor fi cu două, trei şi patru camere, cu suprafeţe largi şi balcoane pe măsură. Construcţia va începe imediat ce APM va emite aviz favorabil pentru PUZ.
Primăria se achită de partea ei de înţelegere, prin parafarea parteneriatului cu Direcţia Silvică şi Consiliul Judeţean, în baza căruia poate investi în curăţenie şi amenajarea căilor de acces în Parcul Şipote şi zona din jur.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ansamblul rezidenţial Şipote are girul autorităţilor.
 Vizualizări articol: 2881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Ansamblul rezidenţial Şipote are girul autorităţilor1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Daca aluneca versantu trimis de
(27 aug 2008, 11:44:00
Acolo versantul nu are voie sa alunece pt ca,de,sint interese mari si autorizatiile de constructie se dau pe ochi frumosi pe cind in alta parte a Sucevei exista interdictie de constrire unde sint alte interese.A se vedea povestea cu alunecarea versatului de NE,loc unde stabarimea si-au construit case si au obtinut certificate de urbanism iar pulimea necajita nu pot sas faca nimica pt. ca e interdictie.
1.1  RE: Daca aluneca versantu trimis de
(27 aug 2008, 23:17:22
Mafia din Suceava - construiesc si in parcuri. Ii doare pe ei undeva de oras.Bine ca si-au umplt conturile cu bani.
1.2  RE: Daca aluneca versantu trimis de
(28 aug 2008, 11:17:49
e f bine ca se constuieste,e o zona f frumoasa, eu sincer mi-as cumpara un apartament acolo si daca au obtinut toate autorizatiile nu stiu de ce va freaca pe voi grija
2.   E bun asha trimis de
(27 aug 2008, 11:48:49
e buna treaba...dati-i bataie. Incet si sigur sa o luam pe calea Bucurestiului, unde se moare intre betoane. Tot asa au inceput si ei sa rada cate o parcela, cate un spatiu verde, apoi au trecut la parcuri, la lacuri. Sa-i spuna lui mutu ca dupa finalizarea constructiei, nu vor mai fi si altii interesati sa "dezvolte" zona respectiva.

Si mai taiem niste copaci, mai facem un mini-mall, sala de tennis, niste vilutze.

E fain ca merge bine sistemul P.C.R. (pile cunostiinte relatii) si mai ales, binecuvantata spaga data unde trebuie.

Aveam tot respectul pentru Silvicul din Suceava (nu stiu de ce, dar aveam). Acum nu mai valoreaza nici cat o flegma uscata in ochii mei. Si nu doar pentru parcul sipote, ci pentru sutele de hectare de defrisari necontrolate din zonele de munte si pentru bataia de joc generala care se face cu aceasta resursa.
2.1  RE: E bun asha trimis de
(28 aug 2008, 09:56:41
Mai cretine de unde stii tu ca silvicul a defrisat necontrolat sute de hectare? De proprietate particulara ai auzit bai avortonule!
3.   Dragilor trimis de
(27 aug 2008, 11:53:35
rusineeee... directiei de cultura suceava care a umblat cu smenuri pt autorizatii si arheologilor suceveni care au dat aviz favorbail fara descarcare arheologica in zona... apropo...HOTILOR !!!!!!!!!!
4.   Rusine ziarului Monitorul! trimis de
(27 aug 2008, 12:46:12
Remarc cu tristete ca cei de la Monitorul si-au luat dreptul. Articolul suna a reclama si prezinta construirea blocurilor in acea zona ca pe ceva pozitiv. Acum cateva zile era prezentata ca fiind ceva negativ.
5.   La o adica se poate face un referendum in oras! trimis de
(27 aug 2008, 13:07:49
La o adica se poate face un referendum in oras!

De neinteles cu cita usurinta se distruge spatiul verde din orasul asta murdar si fara parcuri!

Locurile libere ramase de ce nu se fac parcuri?!... Macar citeva banci si un copac, tot inseamna ceva pentru cei ce nu se pot deplasa!

Era vorba de un parc la CARTODROM pentrun copii si la CATEDRALA!....

Logoree,logoree!!....

6.   Na trimis de
(27 aug 2008, 13:40:19
ha haaaaaa baieti ....o sa dati difuzoarele mai incet la cetate ca o sa deranjati personalitatile din noile blocurii hiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
7.   In plus trimis de
(27 aug 2008, 14:05:46
...oare aia care o sa cumpere apartamentele, is constienti cate futaiuri se petrec prin padurea de langa balcoanele lor? sau cati boschetari isi fac nevoile acolo?prosti o sa fie aia care cumpara
7.1  RE: In plus trimis de
(27 aug 2008, 22:47:46
Dece nu incercati sa aprofundati in articole si cu privire la noii proprietari a terenurilor de acolo...o sa aveti multe,foarte multe surprize.Spor la munca.Cautati.
8.   Luati teapa ca Stefan cel Mare trimis de
(27 aug 2008, 14:25:13
Ce nu zice articolul din ziar e ca fostele 'case' din zona au fost la origine o tabara militara organizata langa cetate de pe vremea lu' Stefan. 'Casele' nu mai sunt acolo pentru ca in 1801 dupa un cutremur tot versantul s-a dus gramada jos luand cu el inclusiv o bucata din zidul cetatii. Asa ca aviz amatorilor, cine construieste acolo o sa-si ia, mai devreme sau mai tarziu, teapa exact ca Stefan cel Mare.
8.1  RE: Luati teapa ca Stefan cel Mare trimis de
(27 aug 2008, 14:42:42
Comentariu bine documentat. Din pacate, teapa o vor lua cei ce cumpara, nu cei ce construiesc.
9.   Multi nesimtiti trimis de
(27 aug 2008, 15:05:46
Multi nesimtiti !
10.   Design trimis de
(27 aug 2008, 15:14:42
halal! case cu design italian,dupa normative romanesti, in armonie cu monumentele istorice romanesti. Sa va fie rusine, varza s-a facut din acest oras.
11.   Tantalai trimis de
(27 aug 2008, 16:56:35
Sa vedem daca cu spaga obtin si avizul geo. Se poate orice in tara romaneasca. Totusi trebuie sa se stie ca la Sipote este cumpana minora a apelor din Suceava. Pericolul de alunecare a terenului este iminent. Acum 2-3 saptamani intr-un comentariu v-am facu teoria cumpenelor apelor din Suceava. Cine are minte sa tina seama.
12.   RFQEWr trimis de
(27 aug 2008, 16:56:36
L-ati votat pe scurtu ce mai vreti!
13.   PRESA NU-SI FACE DATORIA IN SUCEAVA!! trimis de
(27 aug 2008, 17:53:47
NU FAC NICIODATA O ANCHETA SERIOASA SA REZOLVE UN CAZ.IN ORASELE MARI E ALTFEL.SE PUTEAU FACE MAI MULTE PENTRU A IMPIEDICA .NU SE VREA,BAT PALMA .
14.   Atentie!! trimis de
(28 aug 2008, 00:13:34
in primul rand nu cred ca este clarificata problema legata de proprietatea terenului. articolul este in primul rand defaimator pentru zairul monitorul deoarece este un articol platit, posibil a fi folosit ca argument.

in cuprinsul intregului articol este mentionata numai opinia celul care vrea sa construiasca in zona, nefiind implicata nici o opinie OFICIALA.

impertinenta ziaristei este cu atat mai mare cu cat prezinta permisiunea de a se construi ca fiind definitiva (apare la inceput cuvantul concluzie).

14.1  RE: Atentie!! trimis de
(28 aug 2008, 08:57:01
Corect. Proprietarii au fost pusi in posesie fara stirea silvicului. Pe sub mana. Si acum ne explica faptul ca blocurile lui vor aduce asfalt pe strazi? Si nu intelege de ce pune Directia Silvica bete-n roate la proiectul lui, facut pe terenul statului? Acela este fond forestier Lungule! De asta vroiai parcul Sipote la Primarie? Ca sa taca silvicultorii din gura la golanelile tale? De durea undeva de parcul sipote! Vroiai sa treaca in proprietatea primariei ca sa mearga mai departe hotiile tale!
15.   Incompetenta lui lungu trimis de
(28 aug 2008, 00:28:58
se pare ca suceava nu este condusa de lungu( care, de altfel este de o incompetenta crasa, dovedita) ci de individul care vrea sa construiasca si care ne prezinta noua tot ce va face primaria in zona respectiva: sensuri unice, asfaltari, amenajari de strazi si exproprieri.

nu am vazut in articol mentionata nici o opinie oficiala in legatura cu aceste lucruri, nu cred ca se opune cineva din primarie constructiei in zona respectiva(asa cum nu a facut-o nimeni pe str.mitropoliei) .

cat de corupt si santajabil poate sa fie lungu daca joaca numai dupa cum ii dicteaza altii( exemplu: consilierul ionescu), sa nu uitam ca titlul de proprietate a fost dat de lungu-onofrei (oare cei de la romsilva ce spun?).

16.   Incompetenta lui lungu trimis de
(28 aug 2008, 00:33:21
oricum, pe linga imbecilitatea si incompetenta sa lungu se dovedeste a fi un mare mincinos.ma bucur ca macar unul din cititori si-a dat sema de acest lucru.

oare cit poate fura lungu in suceava cu tupeul maxim care-l caracterizeaza?

oare cat timp ii vor mai tolera sucevenii actiunile indreptate imporiva orasului si a cetatenilor sai?

suceveni, imi pare rau :ati facut cea mai prosta alegere posibila:

incompetentul si mincinosul de lungu!!!!!

ps. pentru monitorul : daca pretul pentru uitare la blocul de pe mitropoliei a fost 1000 euro, oare aici cat a fost scorul?
17.   Duceti-va la dracuuuuuuuu trimis de
(28 aug 2008, 00:41:39
lua-i-ar dracu pe aia de la primarie si pe aia care construiesc blocurile astea........nu exista nici un parc calumea in orasul asta.........si cel mai mare existent, in loc sa fie modernizat este decorat cu blocuri fffff frumos..........rusine........ si celor de la primarie care emit autorizatii aiurea.............
18.   Fratele lui NU CONTEAZA rabufneste trimis de
(28 aug 2008, 08:52:29
Acu degeaba pl�ngeti! V-a durut �n c** la votare, ba ca nu merita sa te deplasezi p�na la urna, ba ca tot oamenii "lor" ies , ba ca..., si ati stat acasa si ati batut-o-n cap! Acuma astia ne fac felul! Le-ati dat m�na libera la jaf, at�t lui Lungu c�t mai ales lui Flutur! Sa treaca ei 19 ani de la "v�nzoleala", (�n care din pacate au murit multi nevinovati care au crezut �ntr-o noua viata) si voi tot prosti, tot prosti ? Este inadmisibil! Si mai spuneti ca va pasa de copii, de viitorul lor. Halal !, Mai aveti o sansa-n toamna, poate ultima, de a va reveni si sa votati tineretea, de oricare coloratura politica v-o doriti, dar votati dracului odata (DOAMNE iarta-ma!) tineri!!!
19.   Spor la treaba trimis de
(29 aug 2008, 01:26:57
Ce tot plangeti pentru 2 palme de pamant... si nici macar nu e in parc terenul, e intre case... Italieni astia platesc bine muncitorii nu ca patronul roman care trage de tine pana te epuizeaza si cind esti gata te imbolnavesti te da afara ca nu faci productie.... sunt multi invidiosi pe lumea asta care baga bete in roate... ar construi si ei dar nu au cu ce.. vorba veche: "daca moare capra mea sa moara si a vecinului " lasati oameni in pace ca nu ati dat voi bani pe pamant... Spor la treaba!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei