Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2008 - Anul XIII, nr. 201 (3882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cum îngrijim părul permanent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Permanentul este o tehnică pentru încreţirea părului, efectuată de profesionişti într-un salon de frumuseţe.
Odată încreţit, părul rămâne aşa până când este tăiat. În momentul în care creşte aproximativ 15 centimetri, este recomandată refacerea permanentului. Această practică este strict interzisă doamnelor cu părul decolorat, vopsit cu hena sau întins prin procedee chimice. Un permanent bine făcut durează în medie trei luni. Pentru a vă proteja părul, nu este recomandată realizarea a mai mult de trei permanente pe an. De asemenea, el trebuie spălat cu produse delicate. Folosiţi aşadar şampoane reechilibrante pentru întărirea firului de păr, alterat de soluţia pentru permanent. Este esenţial să-l hrăniţi în profunzime. Folosiţi măşti pentru păr cel puţin o dată pe săptămână, ţinând cont de faptul că lipsa sebumului este duşmanul său numărul unu. Sunt recomandate cele pe bază de keratină şi de migdale dulci, care sunt ideale pentru părul creţ sau ondulat, deoarece înmoaie şi hidratează.
Pentru a menţine frumuseţea onduleurilor, folosiţi spumă pentru volum. Aplicaţi-o întotdeauna doar pe părul curat. Puteţi folosi zilnic un spray vitalizant. În funcţie de obiectivele dumneavoastră, aceste produse pot hidrata, proteja sau da o mai mare consistenţă buclelor.

Mit sau adevăr
Există ideea conform căreia permanentul face rău părului. Este o opinie falsă. Dacă permanentul este făcut pe păr gras sau normal, acesta nu creează nici un fel de probleme. Dacă este făcut pe păr uscat, permanentul face ca acesta să devină şi mai aspru. Produsele actuale conţin însă doze mici de amoniac şi nu reprezintă un pericol pentru păr sau pielea capului.
Este adevărat însă că produsele folosite pentru permanent pot provoca iritaţii. La fel ca în cazul vopselei de păr, există riscul apariţiei unor reacţii alergice sau mâncărimi. În aceste situaţii este necesară consultarea unui dermatolog, căruia să-i arătaţi compoziţia soluţiei folosite pentru permanent. Altă idee preconcepută este aceea că permanentul nu se poate face pe păr scurt. El se pretează atât pentru părul lung, cât şi pentru cel scurt, folosindu-se bigudiuri specifice. În cazul în care vă întrebaţi dacă este posibil să vă faceţi părul permanent înainte de a vă duce în vacanţă, trebuie să ştiţi că suportă bine marea. Folosiţi un filtru pentru păr pentru a evita efectul nociv al razelor UV sau al sării şi o mască reparatorie după fiecare spălare. Părul dumneavoastră va rămâne moale şi flexibil.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum îngrijim părul permanent.
 Vizualizări articol: 2371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Cum îngrijim părul permanent4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei