Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2008 - Anul XIII, nr. 201 (3882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dificultăţi

IKEA a sistat şi investiţia de la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concernul suedez IKEA a sistat, deocamdată, investiţia din oraşul Gura Humorului, unde intenţiona să construiască o fabrică de mobilă. Directorul Departamentului de informaţii din compania Swedwood International, din cadrul concernului IKEA, Ingrid Steen, ne-a confirmat că deocamdată „studiile nu sunt suficient de promiţătoare pentru a continua”.

Conducerea IKEA a aprobat investiţia de 45 de milioane de euro de la Gura Humorului la sfârşitul lunii mai 2006, oraşul fiind selectat după analiza mai multor locaţii din ţară.

Din cele 28 de hectare, cât ar fi trebuit să aibă noua unitate de producţie, opt urmau să fie achiziţionate de la proprietari particulari, iar 20 au fost puse la dispoziţie de municipalitate. Suedezii intenţionau să cumpere toată suprafaţa, dar primăria nu a fost dispusă să vândă.

Conform surselor noastre, IKEA a investit deja până acum circa un milion de euro în proiectele tehnice, plata firmelor de consultanţă şi avocatură din Bucureşti, în proiectele şi avizele pentru calea ferată internă.

Lucrările propriu zise ar fi trebuit să înceapă în primăvara anului 2007, iar fabrica de mobilă să fie recepţionată în data de 1 septembrie 2007.

 

Aproape o mie de locuri de muncă pierdute dintr-un foc

Noua investiţie ar fi însemnat 500 de locuri de muncă directe şi alte 300 indirecte. Se pare că problema cu care s-a confruntat la Suceava liderul mondial în producţia de mobilier a fost cea a materiei prime şi litigiile pe fond forestier, de genul celui între Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi Direcţia Silvică, în urma căruia suprafeţe mari de pădure sunt blocate la exploatare.

„Când se stabileşte proprietatea asupra pădurilor atunci vom discuta”, se pare că au spus reprezentanţii concernului suedez autorităţilor locale.
IKEA a fost prezent în România, în judeţul Suceava, încă din 1999, prin Swedwood Siret, fabrică de mobilier din lemn de răşinoase. Investiţia de la Siret a fost de peste zece milioane de dolari, dar la sfârşitul săptămânii trecute, conducerea Swedwood International a anunţat că închide fabrica şi trimite imediat în „concediu plătit” toţi cei 518 angajaţi.

„Compania nu a reuşit să-şi asigure o aprovizionare pe termen lung cu cantităţile de lemn suficiente necesare unei producţii de mobilă integrate complet (fabrică de cherestea, componente, adică panouri încleiate) şi pe scară mare. În consecinţă, condiţiile pentru continuarea funcţionării se consideră a fi foarte reduse atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung”, ne-a informat conducerea Swedwood.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IKEA a sistat şi investiţia de la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 14242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
IKEA a sistat şi investiţia de la Gura Humorului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVO !!!!!!!!!!!! trimis de
(27 aug 2008, 11:32:48
Sunteti atat de competenti incat de abia acum ati aflat ca s-a inchis?????? e deja un an de atunci...poate chiar mai bine...
2.   De acord trimis de
(27 aug 2008, 16:44:32
De acord cu Mirela, o asemenea intarziere in livrarea de informatii nu este tocmai in regula!
3.   Intocmai de acord trimis de
(27 aug 2008, 19:50:26
De acord cu Mirela si Radu. Si inca ceva: investitia de la Gura Humorului a fost inchisa, inainte de a se deschide. Ciudat nu?
4.   E bine asa... trimis de
(27 aug 2008, 21:24:02
Mai lipsea IKEA sa culce la pamant padurile din zona. Si asa au inceput altii sa-si bata joc de ele.
5.   Niste escroci trimis de
(27 aug 2008, 21:59:12
vati batut joc de muncitori cu salasii de rahat
5.1  RE: Niste escroci trimis de
(28 aug 2008, 09:38:15
sa vad unde mai gasiti acele "salasii de rahat" si conditiile de acolo
6.   Bataie lunga trimis de
(28 aug 2008, 20:07:58
Toata tevatura cu IKEA se face pentru a forta mina guvernului si a grabi punerea in posesie a Arhiescopiei cu cele 192.000 ha de padure revendicate .Treaba cu bataie lunga, linga Flutur sa ajunga(grosul),caci PD-Laturile stau in limba dupa verzisori de campanie,iar aici se cistiga ca la poker,la ambele capete. Pot sa jur ca tot Fleicher i-a invatat ,ca pe astia nu-i ducea capul la asa o " duda".
6.1  RE: Bataie lunga trimis de
(29 aug 2008, 10:24:36
ESTI UN MARE DOBITOC CU O IMAGINATIE BOGATA. ASTFEL DE SCENARII DUC LA TRADITIONALA ZICALA "TRAIM IN ROMANIA... SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei