Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 aug 2008 - Anul XIII, nr. 201 (3882)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flutur anunţă că TVA-ul din „Utilităţi şi mediu” poate fi recuperat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că împreună cu Direcţia generală a Finanţelor Publice Suceava a găsit soluţia prin care poate fi recuperată Taxa pe Valoarea Adăugată aferentă investiţiilor realizate prin proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”.

Flutur a arătat că într-o adresă pe care a primit-o de la DGFP Suceava, semnată de conducerea departamentului juridic, se precizează că TVA-ul poate fi recuperat prin facturarea directă între constructori şi primăriile în care se realizează investiţii prin intermediul proiectului.

„Proiectul nostru de a transfera fondurile din împrumutul contractat pentru proiect direct către primării este soluţia optimă. Acestea să gestioneze aceste fonduri, iar facturarea să se facă direct între constructor şi beneficiarul de proiect, adică primărie. Iar la final, atunci când se face recepţia, să se poată deduce TVA şi să beneficiem de aceste sume”, a prezentat Gheorghe Flutur soluţia pentru recuperarea sumelor din TVA, problemă reclamată în diverse rânduri de fosta conducere a Consiliului Judeţean.

El a precizat că această soluţie poate fi aplicată acolo unde primăriile vor beneficia de o investiţie care va rămâne în administrarea lor, cum ar fi centralele termice pe cogenerare, şi care în continuare sunt folosite pentru a presta servicii către populaţie.

„Încercăm o deblocare a acestei probleme. Din acest motiv am transferat fondurile către primării. Ce a mai rămas din credit am transferat direct către primării, ca să gestioneze ei împrumutul”, a explicat Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a mai precizat că a solicitat Ministerului Economiei şi Agenţiei Naţionale a Resurselor Minerale găsirea unei soluţii de urgenţă pentru desemnarea unui operator de gaze naturale în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Asta în condiţiile în care investiţia realizată prin proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu” este finalizată de doi ani, respectiv centrala termică pe cogenerare şi aducţiunea de gaz. Cu toate acestea, centrala nu poate fi pusă în funcţiune până nu va fi desemnat un operator de gaz.

„La licitaţia anterioară pentru desemnarea unui operator nu s-a prezentat nici o firmă. Din acest motiv căutăm soluţii împreună cu cei de la Ministerul Economiei şi ANRM, astfel încât să avem gaz şi în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Pentru noi mai bine ar fi să existe un singur operator la nivel judeţean, însă acum trebuie să găsim o soluţie pentru acest municipiu”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunţă că TVA-ul din „Utilităţi şi mediu” poate fi recuperat.
 Vizualizări articol: 786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur anunţă că TVA-ul din „Utilităţi şi mediu” poate fi recuperat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ASA E LEGAL SI CORECT trimis de
(27 aug 2008, 12:51:41
ASA E LEGAL SI CORECT CA FONDURILE SA FIE DATE LA CEI CARE VOR EXPLOATA SI VOR RAMBURSA ACESTE FONDURII, ADICA LA PRIMARII, NU CUM DOREA SA PROCEDEZE D-L SA DIJMUIASCA (SCARMENE EI FONDURILE) PRIN BUCOVINA ECOTERMGAZ. MUNICIPIUL C-LUNG AVEA OPERATOR DIN 2004, DACA NU ERA MIRZA CU INVIRTELILE LUI SI SOCIETATEA FANTOMA SI TOT DE ATUNCI AVEAU GAZE CIMPULUNGENII. ASA TREBUIE DE SCOS LA CONCESIUNE FIECARE LOCALITATE SI ACELE LOCALITATI NU SUNT RENTABILE SA SE FACA INVESTITIA DIN FONDUL DE STAT, CACI OAMENII NU SUNT VINOVATI, CA SI EI AU PLATIT SI PLATESC IMPOZITE LA STAT CA SI CEI DIN LOCALITATILE IN CARE STATUL A FINANTAT ACESTE LUCRARI DE GAZE (SUCEAVA, FALTICENI, SALCEA, SIMINICEA ETC.). TOTUSI D-LE FLUTUR, TRBUIE FOARTE REPEDE REZOLVAT[ PROBLEMA PENTRU C-LUNG CA SA FIE TIMP CA IARNA ACEASTA NOI C-LUNGENII SA AVEM GAZE, RESPECTIV CALDURA, CACI NI SE DETERIOREAZA LOCUINTELE SI NOI NE INBOLNAVIM. PENTRU CE A FACUT D-L IL VOM ALEGE DEPUTAT PENTRU .
2.   Aaaaaaaaaaa trimis de
(27 aug 2008, 14:10:20
Mai PROSTILOR NU SE POATE OBTINE TVA-UL!!!!! E CEA MAI MARE MINCIUNA A LUI FLUTUR!!!!!!!!!!!! IMI VINE SA VOMIT CAND VAD CE POATE SCRIE IN ARTICOLUL ASTA COMANDAT DE FLUTUR!!!!!!!!!!
3.   HA,HA,HA trimis de
(27 aug 2008, 14:57:16
ACEST SUPER PRESEDINTE DE CJ.,FOST MARE MINISTRU NU A REUSIT NICI PANA ACUM SA AFLE CEL MAI ELEMENTAR LUCRU, SI ANUME-PRIMARIILE NU,NU,POT DEDUCE TVA,ELE FIIND DOAR PLATITOARE DE TVA,OBTINAND SCUTIRE DOAR IN CAZUL DERULARII DE PROGRAME SAPARD CU AVIZUL DGFP.
4.   ASA E LEGAL SI CORECT-PRECIZARE trimis de
(27 aug 2008, 15:35:47
NU PRIMARIILE VOR RECUPERA T.V.A. CI ACESTE INVESTITII SUNT LUATE IN EXPLOATARE SI PATRIMONIU DE ACEI OPERATORII PRECUM> TERMICA, A.C.E.T., SERVICII COMUNALE, ETC., OPERATORI CARE FURNIZEAZA AGENT TERMIC, APA, SI CARE DIN INCASARI VOR RAMBURSA CREDITUL SI TOT EI VOR FI INTERESATI SA URMAREASCA LUCRARILE, SA FIE DE CALITATE , LA UN PRET CIT MAI MIC. LA TERMINAREA LUCRARILOR BUCOVINA ECOTERMGAZ, TOT LA ACESTI OPERATORI LE PREDAU INVESTITIA, DAR ERA LA UN PRET INCARCAT (DIJMUIT) DE MARZA SI ACOPLITII SAI. FOSTUL C.J., EX. MARZA DACA DOREA SA FACA CEVA, TREBUIA SA AJUTE ACESTE PRIMARII-OPERATORI LOCALI SA OBTINA FONDURILE, DAR CUM EL NU A FACUT CEVA IN FUNCTIA DE PRESEDINTE NU PUTEA SA-I SCAPE O ASA INVESTITIE FARA COTA PARTE PENTRU EL PERSONAL SI GASCA...
5.   Intrebare: trimis de
(27 aug 2008, 17:07:52
Pe cetatenii localitatilor unde investitia este aproape finalizata, ca si din celelalte localitati din proiect, ii intereseaza daca centralele de cogenerare vor functiona sau nu, daca vor avea caldura livrata prin aceasta lucrare realizata din imprumuturi de la banci straine, sau nu, asta este intrebarea, restul ii intereseaza pe oamenii de specialitate. Intrebarea este deci: va fi finalizat programul "Utilitati si mediu la standarde europene", sau nu? Nu ne veti pune sa invatam toate actele normative privind decontarea TVA, ca sa aflam ca inca nu v-ati pus de acord, vrem, pur si simplu sa aflam daca se va finaliza acest program si cand!
6.   Inca nu v-ati prins ? trimis de
(28 aug 2008, 20:38:22
Toate tunurile in derulare si care vor urma sunt facute la sugestia acestui Flesicher,fostul Presedinte al Consiliului Judetean Iasi,uns cu toate alifiile si adus de Zarone pe post de consilier personal (platit insa de noi,de la buget!),pentru a se razbuna pe ieseni ca nu l-au mai vrut in PSD(deja Iasii au pierdut toate fondurile de la Regiunea Moldova),numai ca daca nu cistiga PD-Laturile alegerile si el si Zarone se indreapta spre judetul BT.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei