Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2008 - Anul XIII, nr. 200 (3881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asistenta şi şoferul de pe ambulanţa deturnată se tem de răzbunare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mai puţin de 48 de ore după ce au trăit clipe de groază în timp ce încercau să salveze viaţa unei adolescente în vârstă de 18 ani, asistenta şi şoferul de pe ambulanţa deturnată spre un spital din Iaşi, de tatăl şi fratele victimei, au acceptat să povestească ce li s-a întâmplat. Cei doi au refuzat să le apară fotografiile în ziar şi spun că încă se tem pentru vieţile lor şi speră să nu fie în viitor ţinta răzbunării familiei Şoldan din Cajvana, care i-a ameninţat cu moartea.  

 

Violeta Topală, de 38 de ani, şi Doru Halus, de 40 de ani, asistenta şi respectiv şoferul obligaţi să transporte o persoană rănită la Cajvana către un spital din Iaşi, deşi acest lucru nu se impunea, sunt încă marcaţi de coşmarul trăit sâmbătă.

Cei doi au spus răspicat că nu doresc să depună plângere penală împotriva lui Toader Şoldan şi a fiului acestuia, Neculai Şoldan.

„Dacă instituţia doreşte să depună plângere e treaba celor din conducere. Eu nu am de gând să merg mai departe împotriva celor două persoane, deşi nu este normal ce au făcut, pentru că altfel fiecare şi-ar face dreptate cum ar dori”, a spus Violeta Topală.

Nici colegul ei nu va depune plângere împotriva celor care i-au ameninţat cu moartea.

„Noi mai avem intervenţii la Cajvana şi nu dorim să avem probleme. Nu este prima oară când avem probleme, dar niciodată nu s-a ajuns până aici. De fiecare dată rudele au dat dovadă de înţelegere şi lucrurile s-au liniştit. Sperăm să nu mai avem astfel de incidente”, a declarat Doru Halus.

 

„M-am gândit doar la copilul meu”

Mamă a unui copil, asistenta cu o vechime de şapte ani în meserie a mărturisit că a fost cel mai greu moment din viaţa ei, dar crede că s-a descurcat onorabil în condiţiile de sâmbătă seară.

„Eu am preluat bolnavul şi trebuia să am grijă de el. Cred că am făcut tot ce se putea şi l-am dus la spital în condiţii de siguranţă, deşi atmosfera pe tot parcursul drumului a fost extrem de tensionată”, a spus Violeta Topală.

Asistenta şi-a amintit că rudele fetei lovite în accidentul rutier aveau un comportament extrem de violent.

„Vă strâng de gât, vă omor, vă dăm foc. Cam asta îmi aduc aminte din ce spuneau atunci. Ştiu că de câteva ori, tânărul s-a repezit la mine de parcă ar fi vrut să mă lovească, dar nu a făcut-o. Se manifestau ca nişte oameni disperaţi”, a precizat Violeta Topală.

Femeia a mărturisit că în acele clipe nu a prea avut timp să se gândească la viaţa ei, ci doar la copilul pe care-l are acasă.

Tot stresul adunat în timpul celor peste două ore de călătorie între Cajvana şi Iaşi şi-a făcut efectul asupra femeii la destinaţie.

„Când a coborât din maşină pur şi simplu a leşinat. Cred că din cauza stresului şi a fricii”, a spus şoferul Doru Halus.

 

Trimişi la încă două intervenţii

Asistenta şi şoferul ambulanţei deturnate spre un spital din Iaşi cred că Toader şi Neculai Şoldan au dat dovadă de inconştienţă în momentul în care au decis să aleagă calea ameninţărilor pentru a-şi salva ruda.

„Dacă reacţionam invers decât credeau ei? Dacă săream din maşină şi lăsam victima fără asistenţă medicală? Atunci ar fi fost o problemă şi sper ca oamenii să conştientizeze că nu se poate lucra sub ameninţare”, a menţionat Violeta Topală.

Deşi pare paradoxal, echipajul de pe ambulanţa deturnată a mai făcut două curse după incidentul de la Cajvana.

„Nu eram într-o stare prea bună, dar mi-am făcut treaba. Cineva trebuia să-i ajute şi pe ceilalţi oameni care aşteptau ajutorul nostru”, a conchis Violeta Topală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistenta şi şoferul de pe ambulanţa deturnată se tem de răzbunare.
 Vizualizări articol: 2040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Asistenta şi şoferul de pe ambulanţa deturnată se tem de răzbunare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce va e teama? trimis de
(26 aug 2008, 12:22:24
Daca astfel ii lasati sa scape nepedepsiti inseamna ca ei s-ar mai putea manifesta agresiv si in alte ocazii.Ati vazut moartea cu ochii si nu luati nici o masura?

Scuzati-ma ca v-o spun dar sunteti lasi. Daca va lua viata si va raminea copilul fara mama? Puteti lasa nepedepsiti asa niste specimene, care nu se pot numi oameni?

Daca nu luam atitudine unde o sa ajungem cu acesti "stranieri" care acolo sunt in stare nici sa nu manince, dar cind vin aici sunt mari si tari? Credeti-ma am vazut ce cuminti sunt acolo.Cum va arata tara asta cind se vor intoarce acasa? Pina unde vor merge cu nesimtirea daca nu- pedepsim pentru astfel de fapte?
1.1  RE: De ce va e teama? trimis de
(26 aug 2008, 16:44:52
Bla, bla bla, ce tristeti Neagu, pai erau de atunci inspaimantati ca se vor razbuna aia, asta e un articol ca sa zici si tu ai spus ceva
2.   Din disperare..... trimis de
(26 aug 2008, 12:38:56
D-na Violeta, pai chiar dvs. ati spus-o , oamenii aia chiar erau disperati si datorita situatiei in care erau dar si faptului ca stiau ce fel de spitale erau cele din Radauti si Suceava.Poate daca dvs. le explicati si piana la urma chiar faceati cum vruiau ei, urmand ca la sfarsit dvs. sa depuneti plangere,(ca oricum consecintele le trageau ei!), nu mai trebuia sa suportati atata stres pe tot parcursul drumului pana la Iasi.Oamenii aia nu au facut asta doar ptr. ca , probabil , au bani, dar imaginati-va si dvs. propriul si unicul dvs. copil in situatia lor.Si apoi , nu toti ne manifestam la fel in asa momente.
2.1  RE: Din disperare..... trimis de
(26 aug 2008, 21:58:41
Disperarea nu e o justificare !!!! Imi pare rau, dar daca furi sau faci altceva tot din disperare ajungi la inchisoare....aici...le dam o amenda, iar altii vor avea un exemplu demn de urmat, nu??? ca doar si altii se tem de jafurile de spitale pe care le avem....
3.   Lasi trimis de
(26 aug 2008, 12:40:23
nu-i lasati pe acesti nesimtiti care cred ca daa au bani sunt cei mai tari.Autoritati autosesizati-va si puneti la punct aceste jigodii din Cajvana
4.   Teama? trimis de
(26 aug 2008, 12:45:22
Asemenea indivizi ra trebui impuscati fara scrupule. Soferii de pe ambulante ar trebui sa aiba mijloace de aparare. Daca eram eu sofer pe acea ambulanta ajungeau la spital toti 3 gati mami lor de nespalati, Tot un SOLDAN vedeai tot drumul. Se dau mari rahati ca lucreaza in strainatate. UUUU LEPRE ORDINARE
5.   Stranieri trimis de
(26 aug 2008, 12:49:25
soferul trebuia a inteleaga singur nu sa fie amenintat

intelegyu asata AER si lepra ejti u mai tarfa ordinara

5.1  RE: Stranieri trimis de
(26 aug 2008, 22:00:01
Tu esti asa analfabet de felul tau sau ai scapat de la Iasi...pe cand venea ambulanta inapoi????
6.   Lepre trimis de
(26 aug 2008, 14:22:20
Lepre adevarate sunt cei doi care au deturnat ambulanta. Cine se cred? Daca situatia era atit de grava de ce nu au mers cu masinile lor pina la Iasi, pe raspunderea lor. Deci tot Salvarea era mai buna. Legea ar trebui sa-si spuna cuvintul chiar daca nu s-a facut plingere impotriva lor. Soferul si asistenta au trecut prin clipe grele si sigur ca se tem si de acum inainte, caci acele lepre sunt tot lepre si in continuare. A deturna inseamna a deturna. Ori masina, ori avion, tot deturnare inseamna si cei care o fac se numesc teroristi. Sa fie judecati ca atare. Daca nu, inseamna ca avem o justitie de rahat si imi vine sa vomit.
7.   Examenul obiectivitatii Justitiei! trimis de
(26 aug 2008, 15:08:11
Este acest caz. Daca nu vor fi judecati pentru deturnare si pentru terorism, atunci s-a terminat cu Justitia in judetul Suceava!
8.   Nu suntem batausi trimis de
(26 aug 2008, 15:40:03
Apropo de un comentariu de mai sus .Chiar credeti ca cei de pe ambulante ar trebui sa stie sa bata s-au sa avem grija de pacienti.?Ne pare rau de cele intamplate mai ales ca a fost o noapte de *****.Atat ne mai trebuie sa ne mai facem reputatie de batausi ca in rest ...Nimeni nu se gandeste ca la un accident in primul rand trebuie sa lupti cu presiunea strazii sunt curioasa cati din cei care fac aceste presiuni ar rezista in locul nostru?Si cat?Suntem si noi oameni ca toti ceilalti nu avem nimic in minus ci doar in plus faptul ca cineva ne cere ajutor si noi trebuie sa mergem sa-l dam.Nu am fost in afara dar in alte tari in caz de accident politia se implica mai mult pe cand la noi am fost la accidente si tipa la noi.Nu mi se pare corect daca ei sunt organe care servesc tara noi ce suntem negri? Ar trebui sa ne inteleaga si ei pe noi cum si noi ii intelegem pe ei .AR TREBUI SA FIE UN RESPECT RECIPROC INTRE EI SI NOI SI ATUNCI SPERAM SA FIE TREABA BUNA.MULTUMIM SI DOAMNE AJUTA.
9.   Lipsa de curaj trimis de
(26 aug 2008, 16:45:46
In locul soferului sau al sistentei as fi procedat sa fac un apel la 112 indiferent ce s-ar fi intimplat, mai ales ca ei puteau sa ia legatura si cu Statia de Salvare. Nu inteleg cum asa un drum de lung, pina la Iasi, chiar nu au avut un moment cind s-ar fi putut face acest lucru? Ar fi fost imediat Politia pe urmele lor si cei vinovati ar fi fost arestati pe loc. Dar fiecare procedeaza dupa cit curaj are in acele momente, care sigur ca au fost deosebit de tensionate. Sper ca justitia sa nu-i ierte ci sa le aplice pedeapsa pentru asemenea acte, care de fapt inseamna terorism.
10.   Lipsa de curaj trimis de
(26 aug 2008, 16:49:03
A se intelege de mai sus ca trebuie pedepsiti cei doi care au deturnat, nu soferul si asistenta. Scuze.
11.   Exagerat trimis de
(26 aug 2008, 17:16:18
Daca esti disperat , nu inseamna ca trebue sa fii si agresiv.

12.   Maitrage aer in piept trimis de
(26 aug 2008, 18:35:43
aer un smecher adevarat nu se baga in seama asa , tu esti un lachios care scrie aiurea daca as sti cine esti ti-as trage doua palme la****sa te invat minte si vreo doua zile sa dormi pe burta
13.   MIRZA ESTE REGIZORUL trimis de
(26 aug 2008, 19:28:19
VREI SA FACI BANCURI CU PROSTI TE DUCI LA CAJVANA SI VEDETELE APAR SINGURE SI PE URMA MAI CASTIGI SI BANI,DEOARECE PE URMA IL CUMPARA PT A VIZIONA SA VADA CARE E MAI PROST.
14.   Ma unde vreau eu trimis de
(26 aug 2008, 21:17:38
ca si pacient ma duci unde vreau eu nu unde vrea nu stiu cine nu conteaza cit costa
14.1  RE: Ma unde vreau eu trimis de
(26 aug 2008, 22:02:09
Atunci plateste-ti un taxi....ambulantele au si ele o regula....si nu, nu e regula TA ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei