Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2008 - Anul XIII, nr. 200 (3881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorare

Semnal de alarmă în problema închiderii gropilor de gunoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În lipsa amenajării celor două gropi ecologice impuse de normativele europene pentru judeţul Suceava, de la 1 ianuarie 2009 se vor accentua puternic problemele de mediu din localităţile învecinate Sucevei.

Asta a declarat ieri şeful Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, care s-a arătat dezamăgit de faptul că la nici una dintre gropile ecologice nu au început măcar lucrările de amenajare, iar realizarea lor se află încă sub semnul întrebării.

Cea mai gravă problemă este cea din municipiul Suceava, care produce cea mai mare cantitate de deşeuri menajere din judeţ şi care, de la 1 ianuarie 2009, nu mai pot fi depozitate la groapa de gunoi din lunca Sucevei.

“Trebuie să trag un semnal de alarmă în privinţa gropilor ecologice, pentru că de anul viitor vom avea o problemă gravă. Chiar de va fi respectată interdicţia de a mai duce deşeurile la groapa de gunoi actuală, care va fi închisă definitiv, variantele care există, de transportare a gunoiului la gropile de gunoi învecinate, creează alte probleme. De exemplu, dacă deşeurile din Suceava vor fi duse la groapa de gunoi din Fălticeni, care are termen de închidere în 2010, problemele de mediu de acolo vor fi de cel puţin trei ori mai mari decât în prezent. Acelaşi lucru e valabil şi în cazul gropii de gunoi de la Rădăuţi. Practic, nu ar fi rezolvată o problemă, ci doar mutată de ici-colo”, a spus Constantin Harasim.

 

Toate gropile de gunoi din judeţ, închise în următorii trei ani

Acesta a atras atenţia şi asupra faptului că deşi în cinci localităţi din judeţ, cu un număr mai mare de locuitori, trebuiau amenajate staţii de pre-transfer a deşeurilor menajere, doar la Vatra Dornei au început lucrările la această staţie, în baza unui proiect cu finanţare europeană, în valoare de 1,4 milioane de euro.

Conform normelor impuse de Uniunea Europeană, la finalul acestui an trebuie închise gropile de gunoi de la Suceava, Siret şi Vatra Dornei, urmând ca la Rădăuţi groapa să fie închisă la finele anului 2009, la Fălticeni – la finele anului 2010, iar în Câmpulung Moldovenesc şi la Gura Humorului, închiderea gropilor de gunoi să fie făcută la finalul anului 2011.

Costurile închiderii unei gropi de gunoi sunt de câteva milioane de euro, aproape la fel de mari ca şi cele de amenajare a unor noi gropi de gunoi, dar ecologice.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semnal de alarmă în problema închiderii gropilor de gunoi.
 Vizualizări articol: 1099 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Semnal de alarmă în problema închiderii gropilor de gunoi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atentie la vot trimis de
(26 aug 2008, 11:50:09
daca se face groapa de gunoi la vorniceni-moara, inseamna ca pdl se va duce la groapa de gunoaie politice. ai inteles d-le flutur? nu mai pupati nici un vot! niciodata!
2.   Fk trimis de
(26 aug 2008, 12:22:23
ar trebui inchisa toata romania ca fiind o mare groapa de gunoi a u.e.
3.   DACA NU S-AU INTELES trimis de
(26 aug 2008, 13:41:50
daca nu s-au inteles cine sa castige licitatia ... dupa ce se va hotari cine e castigatorul licitatiei se va incepe constructia unei noi gropi de gunoi . pana atunci ...rabdare si gunoaie ( de tot felul ...inclusiv politice )

4.   Semnal de alarma trimis de
(26 aug 2008, 21:42:41
acest semnal trebuia trimis de acum 2-3 ani, pe vremea lui Mirza,dar atunci dl.Harasim nu avea curaj...acum i s-au umflat muschii dar oricum e prea tirziu....incompetenta.Nu si-a facut treaba la timp,ce masuri a luat?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei