Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2008 - Anul XIII, nr. 200 (3881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Intervenţie pompieri

Pădure în pericol de a fi înghiţită de flăcări, de la o ţigară aruncată la întâmplare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de pompieri, silvicultori şi jandarmi s-au chinuit ore în şir pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe raza comunei Şaru Dornei, flăcările fiind cât pe ce să se extindă şi la pădurea din imediata apropiere.

Duminică dimineaţă, în jurul orei 8:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a fost anunţat de izbucnirea unui incendiu la vegetaţie uscată şi resturi de exploatare la o parcelă de pe raza comunei Şaru Dornei, administrată de Ocolul Silvic Vatra Dornei.

Întrucât pericolul ca incendiul să se propage şi la pădurea din apropiere era foarte mare, la faţa locului au fost trimise nu mai puţin de patru autospeciale şi trei motopompe, precum şi zeci de cadre din cadrul Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei, Garda de Intervenţie Gura Humorului, împreună cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Şaru Dornei, Direcţia Silvică Suceava şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

„La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta la vegetaţie uscată şi resturi de exploatare aflate într-o zonă greu accesibilă, la o altitudine de 1.800 m, existând pericolul de propagare la fondul forestier din apropiere”, a explicat căpitanul Dan Baltaru, din cadrul ISU Suceava, menţionând că incendiul a fost stins abia în jurul orei 14.50, fiind salvată pădurea de flăcări.

„Din primele cercetări, focul a izbucnit din cauza neglijenţei unui fumător care a fumat în locuri nepermise”, a precizat Baltaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pădure în pericol de a fi înghiţită de flăcări, de la o ţigară aruncată la întâmplare.
 Vizualizări articol: 1122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pădure în pericol de a fi înghiţită de flăcări, de la o ţigară aruncată la întâmplare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ca de obicei trimis de
(26 aug 2008, 12:51:32
Toti sting incendii dar nimeni nu se intreaba cine-i vinovat. Ba de la o tigara a unui necunoscut, ba o incendiere a unui cetatean ramas neidentificat, ba o sticla ce a aprins de la soare litiera, ba de la un picnic al unor inconstienti, etc.. La cate incendii pe campuri ati identificat autorii, domnilor politisti?
2.   FUMATORII SUNT FF NEGLIJENTI trimis de
(26 aug 2008, 14:01:06
SI PRIN PARCURI SI PE STRADA ARUNCA LA INTAMPLARE TIGARILE SI NICI NU LE PASA.PREA MULTA NESIMTIRE TREBUIE DATE LEGI SI SANCTIONATI ODATA.
2.1  RE: FUMATORII SUNT FF NEGLIJENTI trimis de
(26 aug 2008, 16:19:38
scumpite fff tare tigarile sa avem o tara cu mai multi oameni sanatosi.dar in special tineri ce incep sa fumeze de f .tineri poate asa nusi permite oricine sa-si cumpere tigari si se gandesc si la portofel cand isi cump.tigari:):)
3.   Explicatie profesionistului de la pompieri trimis de
(26 aug 2008, 20:34:56
Citat: ,,Din primele cercetari, focul a izbucnit din cauza neglijentei unui fumator care a fumat �n locuri nepermise", a precizat Baltaru.

As dori sa stiu cum si-au dat seama, dupa cercetari asidue si in ditamai suprafata, ca focul a izbucnit de la o tigara aruncata de un fumator. Au gasit proba respectiva, adica un muc de tigara aprins?

Acceasi intrebare ma framanta si atunci cand se declara ca un oarecare incendiu dintr-o locuinta sau gospodarie, a fost cauzat de un scurtcircuit. Probabil ca prin resturile carbonizate se gasesc prize, fiare de calcat, veioze, etc. E suficient sa fie gasite astfel de resturi si gata, s-a stabilit cauza incendiului.

In cazul Pensiunii-Restaurant Dolce Vita s-a gasit un muc de tigara aprins sau vreun artefact electric din cele specificate mai sus?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei