Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2008 - Anul XIII, nr. 200 (3881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Clarificări

Onofrei detaliază motivele demisiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Subprefectul judeţului, Orest Onofrei, a detaliat motivele pentru care a decis să demisioneze din această funcţie, solicitând Guvernului atât încetarea contractului de muncă cu acordul părţilor, cât şi demisia.
Principalul motiv invocat de Onofrei a fost refuzul Guvernului de a respecta statutul prefectului, ca înalt funcţionar public, arătând că doar trei din cei 42 de prefecţi numiţi în funcţie la începutul acestui mandat mai sunt în momentul de faţă în aceste posturi.
„Guvernul tocmai la acest capitol a greşit şi a eşuat. Pentru că la nivel legislativ nu am dus lucrurile până la capăt. Din 2006, Instituţia Prefectului are o nouă lege, pe care nu am reuşit să o punem în practică, să o respectăm şi să o onorăm. Legea face din prefect înalt funcţionar public, al cărui statut Guvernul nu l-a respectat”, a spus subprefectul Onofrei, care, până în apropierea alegerilor locale din acest an, a ocupat funcţia de prefect.
Mai mult, el a precizat că Instituţia Prefectului funcţionează în momentul de faţă după o lege care nu respectă Constituţia României. Subprefectul a exemplificat cu un articol din lege, preluat din Constituţie, potrivit căruia prefectul conduce serviciile publice deconcentrate. Asta în condiţiile în care, spune Onofrei, în prezent nu există nici un act normativ care să stabilească exact care sunt aceste instituţii.
„De asemenea, cum poţi să conduci un serviciu deconcentrat când nu ai dreptul nici la decizie, nici la numire, nici la sancţionare, evaluare sau destituire? Practic legea noastră este pe hârtie cu un articol preluat din Constituţie pentru că era obligatoriu, dar care nu se respectă sub nici o formă”, a adăugat subprefectul judeţului.

Dezvoltarea turismului, o altă supărare a lui Orest Onofrei

Un alt motiv invocat de Orest Onofrei a fost lipsa de interes din partea Guvernului pentru promovarea şi dezvoltarea din punct de vedere turistic a judeţului Suceava. El a arătat că în anul 2006, Executivul a declarat Bucovina, alături de Delta Dunării, prioritate turistică la nivel naţional. Cu toate acestea, susţine Onofrei, această denumire a rămas doar la statutul de declaraţie de presă, în condiţiile în care sprijinul Guvernului a fost inexistent.
„Eu vreau să vă spun că în această perioadă, nici un ministru al Guvernului nu a venit să facă măcar un concediu în Bucovina, pe care Guvernul a declarat-o zonă turistică de interes naţional”, a declarat subprefectul.
El a acuzat şi lipsa de implicare a Guvernului, şi în special a Ministerului Transporturilor, în urgentarea lucrărilor de modernizare a DN 17, precizând că întârzierile înregistrate au afectat direct turismul din judeţul Suceava.
Orest Onofrei a arătat că atât el, cât şi actualul prefect, Alexandru Băişanu, au avut numeroase întâlniri cu firmele care execută lucrările şi intervenţii la Guvern, care au rămas fără rezultate, „iar reabilitarea e lăsată în ritmul impus de constructori”.

Aşteaptă corectitudine din partea Guvernului

Orest Onofrei a precizat că aşteaptă ca Executivul să fie corect şi să-i aprobe fie cererea de încetare a contractului de muncă cu acordul părţilor, fie demisia.
„Eu am cerut o chestiune de bun simţ, lucru care s-a întâmplat cu toţi cei care au vrut să plece din această funcţie. Şi lucru care se va întâmpla cu toţi cei care vor pleca din această funcţie şi vor candida din partea PNL”, a subliniat subprefectul. El a arătat că potrivit legii, dacă Guvernul îl demite, va ieşi din corpul înalţilor funcţionari publici, şi nu va putea ocupa o funcţie publică pe o perioadă de şapte ani. Onofrei a precizat că dacă i se va cere, şi este legal, va plăti până şi cursurile de înalt funcţionar public pe care le-a urmat pe perioada cât a fost prefect.
„Eu am făcut un curs de înalt funcţionar public, nu neapărat la cererea mea, ci pentru că era obligatoriu. Din acest motiv eu am cerut să încetăm raportul de lucru în forma corectă. Pentru că prin încetarea raportului prin acordul părţilor, sau prin demisie, înseamnă că eu rămân în cadrul corpului înalţilor funcţionari publici”, a mai spus Onofrei.  
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei detaliază motivele demisiei.
 Vizualizări articol: 1661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei detaliază motivele demisiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Onofrei.. trimis de
(26 aug 2008, 11:59:26
veterinarule (vacarulu) locul tau ar fi pe linia grajdului la fostul cap din marginea sau la o frma privata de animale (daca mai stii meserie) caci in politica si administratie esti ca boul la poarta noua.
2.   Retro trimis de
(26 aug 2008, 12:33:24
poa face ceva ani de parnaie daca e vinovat la accidentul auto!
3.   Onofrei a facut o alegere buna pt. judet. trimis de
(26 aug 2008, 13:49:06
Onofrei, bine ca ai plecat din PNL, un partid cu renume istoric care a ajuns acum o extensie a PSDului si un trok al manglelilor.

Cel putin PDLul si-a castigat increderea popu'latiei si se bucura de aprecierea europeana tocmai pentru clarviziunea sa.

Ce are in comun PNL-ul de azi cu PNLul Bratienilor, nimic!

Deci, alegerea a fost buna! PDL are o echipa competenta pt. a conduce judetul si tara.

Sper ca in curand vom scapa de motociclistul CapDeCal de la Bucuresti.
3.1  RE: Onofrei a facut o alegere buna pt. judet. trimis de
(26 aug 2008, 15:25:18
Iti urmaresc de ceva vreme comentariile pline de ura...mare molusca esti,mai Bricege...! Apreciez mai cu seama apetenta ta de a cauta si a demasca asa-zisi comunisti.Asta in conditiile in care chiar domnia ta esti bolnav de comunism! Faci spume la gura daca se gaseste cineva sa aiba o opinie contrarie celei pe care duhoristic o emani! Cine nu e cu tine e impotriva ta si atunci devine brusc PCR-isto-PSD-ist...Pe Orest il gratulai cu cele mai inumane epitete...acum,cand a devenit colegul nostru,e painea lui D-zeu! Ce-ar fi daca m-as apuca acum sa dau publicitatii cine esti ,de fapt ce zero esti?! Tzarane,cartea de vizita a oricarui om este data de realizarile sale in viata,nu de cantitatea de rahat ingurgitata...aici e punctul tau slab! Viata ta e un enorm abces din care pompezi continuu valuri de venin si puroi! Pacat ca Flutur,Pardau,Ilie si ceilalti accepta asemenea leprosi prin preajma...mai ales ca lepra poate fi contagioasa!
3.2  RE: Onofrei a facut o alegere buna pt. judet. trimis de
(26 aug 2008, 19:06:50
cine este acest dl briceag? este un membru marcant al pdl? un simplu sustinator? care este adevarata lui identitate? daca stii, asteptam sa ne spui giani scintei!
3.3  RE: Onofrei a facut o alegere buna pt. judet. trimis de
(26 aug 2008, 20:11:03
Depinde cine intreaba asa frumos acolo, dar pt. tine, dl Briceag este ciuma PSDului, spaima manglitorilor comunisti, nepotul lui baiat destept si ciumecul lui Lovea.

A trecut pe langa scoala de Babaroase de la Podul Grant. A facut Facultatea Inalta dupa Metropolie, si specializarea in uzanta vorbelor frumoase a facut'o dupa blocurile negre. Tzambalul l-a facut la Botosani iar scoala de dans, arte si bune meniere la Tomitza, pe afara.

slabiciunile lui: sa arda'n'phoponel fostii secretari PCR si pe puii lor care gestioneaza manglelile.

cine intreaba?

4.   HUooooo trimis de
(26 aug 2008, 14:24:28
Onofrei, pocaitule, acuma critici guvernul si uiti ca guvernul te-a imbogatit peste noaptea, ca ti-ai triplat averea in ultimii doi ani...sa spui mai bine, daca esti barbat, cum ai scapat nepedepsit dupa ce ai omorat un copil nevinovat, si sa spui exact ce religie ai, ca sa se orienteze si alegatorii!!
4.1  RE: HUooooo trimis de
(27 aug 2008, 13:20:39
aa si la faza cu copilul..tu ti ai lasa copilul in mijlocul unei sosele nationale? si alegatorii democrati care au luptat la revolutie nu tin cont de religie..aaa mai este si in constitutuie faza cu dreptu liber la religie...da tu nu stii ce ii aia constitutie..si poti sa spui ce avere asa mare are onofrei?sa vedem daca stii..ai fost tu sa ii numeri banii? sau mai bine de ce nu ai fost tu prefect sa vedem ce ai fi facut...aa ai fi dat padurea la popi ca urmatoare zi dupa intrarea in posese sa le taie...ca doar popii au numa vw si audi...fa o vizita pe la manastiri..cu ce te a ajutat pe tine popa???din contra poate ai mai si dat bani sa te ierte..:))))jale cu tine
4.2  RE: HUooooo trimis de
(27 aug 2008, 13:24:31
nu ca ii tin partea lu onofrei..da din cate stiu eu masinile circula pe sosea iar oamenii pe trotuar...a mers onofrei cu masina pe trotuar????nu cred....
5.   Stop risipei trimis de
(26 aug 2008, 14:29:56
V-am spus ca Onofreas a adulmecat osu din curtea pdl-ului.A si tasnit poate prinde ceva la alegerile din toamna.D-le prefect cum ramine cu oamenii lui Onofrei din teritoriu ??? Acei consumatori de bani pe nimic concret.Nu credeti ca ar trebui desfiintate aceste birouri prefecturale unde s-au aciuit diferiti ratati (vezi cazul Andrei campulung mold.)De ce contibuabilul sa suporte cheltuielile imense cu acesti inutili indivizi ??? Va rog sa reflectati si sa luati masuri .In guvernarea psd disparusera acum in guvernarea pnl au aparut din nou. In judet toti sint oamenii lui Onofrei,asa ca nu stiu cum puteti lucra cu ei.
6.   CAND NU ESTI BUN ESTI PROPUS PT AVANSARE trimis de
(26 aug 2008, 14:34:03
NICI NU VREAU SA MAI COMENTEZ MA UIMESTE CE PERSOANE POATE PROMOVA DL FLUTUR, CINE CUNOASTE MAI BINE PERSONAJUL SE MIRA, SI ASA A FOST PREA MULT PENTRU INTELECTUL SI MORALITATEA LUI ONOFREI.
7.   CAND NU ESTI BUN ESTI AVANSAT trimis de
(26 aug 2008, 14:34:45
NICI NU VREAU SA MAI COMENTEZ MA UIMESTE CE PERSOANE POATE PROMOVA DL FLUTUR, CINE CUNOASTE MAI BINE PERSONAJUL SE MIRA, SI ASA A FOST PREA MULT PENTRU INTELECTUL SI MORALITATEA LUI ONOFREI.
8.   De bun simt trimis de
(26 aug 2008, 14:39:28
Mie mi se par de bun simt argumentatiile domnului Onofrei, asta pentru cine are mintea limpede sa priceapa. Si nu, nu am aceeasi religie ca a lui. De fapt, aici, pe forum, nu ar trebui sa fie vorba despre religie, apartenenta politica etc., etc. Ar trebui sa fim cu totii putin mai obiectivi atunci cand comentam ceva, pentru a putea face din acest loc virtual unul cu adevarat util. E usor sa te ascunzi in spatele a catorva litere si sa refulezi pe aici tot felul de abjectii care n-au nicio legatura cu subiectul dezbatut, dar mai greu este sa vii cu ceva constructiv, sa-ti aduci aportul printr-o sugestie, critica pozitiva etc. In schimb, la misto si balacareala nu ne intrece nimeni... Atat am avut de zis.
8.1  RE: De bun simt trimis de
(26 aug 2008, 15:15:44
Ba da, are legatura cu religia1 Intimp ce Biserica Ortodoxa Romana nu a primit nimic inapoi din bunurile confiscate de comunisti, penticostalii lui Onofrei au fost improprietariti cu zeci de hectare din domeniul public sub pretextul ca le mareste suprafata cimitirelor. Vedeti cate titluri de proprietate a dat unora care nu au avut astfel de terenuri niciodata. In schimb, asa cum a relatat presa, Onofrei a confiscat cimitire ortodoxe, zone de protectie a monumentelor istorice si a infiintat parcari ilegale pentru finantatorii campaniei electorale a PDL. CE ziceti de faptul ca a deschis un targ de masini pe saptiul de protectie a unei Biserici monument istoric iar pe situl alteia a deschis un abator pentru caii tiganilor taiati clandestin ?
8.2  RE: De bun simt trimis de
(26 aug 2008, 15:41:28
Si ce are, ma scuzi, sula cu prefectura? In articolul de fata este vorba despre neimplicarea Guvernului in judetul nostru, iar argumentele lui Onofrei, in calitate de fost prefect si subprefect, mi se par pertinente. A, daca vrei sa-l iei la ochi neaparat pe omul (subliniez) Onofrei, iti cauti un forum politic si discuti acolo.
9.   Pentru Briceag trimis de
(26 aug 2008, 15:26:21
Iti urmaresc de ceva vreme comentariile pline de ura...mare molusca esti,mai Bricege...! Apreciez mai cu seama apetenta ta de a cauta si a demasca asa-zisi comunisti.Asta in conditiile in care chiar domnia ta esti bolnav de comunism! Faci spume la gura daca se gaseste cineva sa aiba o opinie contrarie celei pe care duhoristic o emani! Cine nu e cu tine e impotriva ta si atunci devine brusc PCR-isto-PSD-ist...Pe Orest il gratulai cu cele mai inumane epitete...acum,cand a devenit colegul nostru,e painea lui D-zeu! Ce-ar fi daca m-as apuca acum sa dau publicitatii cine esti ,de fapt ce zero esti?! Tzarane,cartea de vizita a oricarui om este data de realizarile sale in viata,nu de cantitatea de rahat ingurgitata...aici e punctul tau slab! Viata ta e un enorm abces din care pompezi continuu valuri de venin si puroi! Pacat ca Flutur,Pardau,Ilie si ceilalti accepta asemenea leprosi prin preajma...mai ales ca lepra poate fi contagioasa!
10.   Veterinar pentru porcii din cotetul PD-Latrailor trimis de
(26 aug 2008, 16:12:28
Pai toate animalele astea politice inregimentate in ferma lui Flutur aveau nevoie si de un medic veterinar. Cine era primul pe lista? Onofrei, consatean cu marele marinel Olarean, nebunul care a ajuns primar la Radauti. Dupa cum se vede la aceasta sleahta de nebuni trebuie neaparat si un doctor in scafarlii. Daca postul este ocupat de Briceag atunci nu mai este nevoie de specialist numit de Flutur, alt nebun.
10.1  RE: Veterinar pentru porcii din cotetul PD-Latrailor trimis de
(26 aug 2008, 21:33:19
Buna echipa are Flutur! un nebun, un pocait, un gagicar, un taran(mai multi tarani), un golan, un impostor, un derbedeu, un incult, un hot, un veterinar, un prost gramada, si lista poate continua...oprindu-ne la Flutur, care in calitatea sa de sef la partid, le are pe toate la un loc! Daca te uiti pe forum, te inspaimanti cata "popularitate" are acest Onofrei, zis ..."malai mare".
11.   Ucigasu pocait trimis de
(26 aug 2008, 18:47:43
mirza are un peco la cajvana si cum spun uni a furat 18 ani si nu are nici o cisterna care sa alimenteze peco iar la marginea un peco aparent simpatic are doua cisterne de mare tonaj si asta numai in 4-5 ani daca nu ma insel si cica patron este fratele pocaitului.no ,intelegeti ce vreti, cine stie mai multe dezvoltati ca este foare suspect
11.1  RE: Ucigasu pocait trimis de
(27 aug 2008, 13:13:42
pai dupa cum zici tu doua cisterne aduc bani statului din taxe si impozite... da tu habar nu ai ce ii aia... nu cumva tu ai minim pe cartea de munca?? si restu banilor ii iei pe la spate..deci si tu furi stau roman mai pe fata...a si nu esti la curent cu care cine mai este patron la peco ala...daca taceai filosof ramaneai....aa si cum ramane cu faza indiferent de varsta sex religie culoare...?sau tu esti inca comunist poate si de la psd???
12.   Onofrei va fi Senator de Suceava. trimis de
(26 aug 2008, 20:14:11
dle Senator Onofrei, fruntea sus si spinarea dreapta.

Merita!
13.   Pentru ultra fericiti... trimis de
(26 aug 2008, 22:44:47
...pt. cei care se leaga de pocaiti:popa ne spune ca sintem "rataciti",toate bune deci in calitate de rataciti voi ar trebui sa ne fiti pilde de urmat(mai mult sau mai putin) in fine.In fine, nu mai traim in epoca lui ceasca in care s-a dezvoltat aceasta mentalitate de aceea trebuie ignorati toti mamelistii si ultrafericitii care se baga in seama aruncind vorbe murdare ca altceva nu au de facut si cum spunea cineva la acest capitol nu ne intrece nimeni.
14.   Prefectul trimis de
(27 aug 2008, 00:10:25
Orest Onofrei Prefectul de Suceava in devenire Senator de Suceava !!! Problema e ca oamenii inteligenti nu citesc porcariile de pe blogurile acestea si in nici un caz nu reflecta realitatea politica de zi cu zi ... aici sunt rivali din partidele contrare care scriu si ei ceva de bucurie ca le apare online si alti oameni care i-si imagineaza ca propria lor parere subiectiva si meschina e realitatea magulitoare din ochii lor . Fii tare Onofrei si bafta multa in cei patru ani de Senator ,, Sucevenii adevarati sunt cu tine !
15.   La cai trimis de
(27 aug 2008, 10:42:43
Poate mai este bun de doctoras la herghelia radauti, pana nu pune mitricanu` mana si pe asta, dar mai ales pe terenul de pe hipodrom.
15.1  RE: La cai trimis de
(27 aug 2008, 13:31:43
el are o meserie...tu dai din gura...el face bani tu mori de foame..onofrei are o functie un renume...si mitric e prost dar o duce bine...dar tu???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei