Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 aug 2008 - Anul XIII, nr. 200 (3881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: PSD a strâns semnăturile necesare depunerii proiectului de modificare a Constituţiei

Marţi, 26 August 2008 (18:55:14)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, la Senat, că PSD a reuşit să strângă semnăturile necesare depunerii unei iniţiative legislative pentru modificarea Constituţiei în sensul limitării imunităţii acordate demnitarilor.

Geoană a spus că PSD a strâns, marţi, în timpul şedinţei de plen din Senat, suficiente semnături pentru depunerea unei iniţiative de modificare a Constituţiei.

Potrivit art. 150 alin (1) din Constituţie, legea fundamentală poate fi revizuită la iniţiativa unei pătrimi din numărul total al senatorilor sau deputaţilor.

Liderul social-democrat nu a dat amănunte cu privire la propunerea concretă de revizuire a Constituţiei care va fi formulată de social-democraţi.

Surse din PSD au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că un număr de 39 de senatori PSD şi PC semnaseră pentru propunerea de modificare a prevederilor constituţionale referitoare la imunitatea acordată demnitarilor.

Aceleaşi surse au arătat că documentul final al propunerii legislative nu a fost încă stabilit, existând două variante de lucru.

Prima variantă prevede că, în cazul solicitărilor de începere a urmăririi penale în cazul parlamentarilor, membrilor Guvernului şi preşedintelui, Consiliul Superior al Magistraturii să se pronunţe dacă se impune începerea urmăririi penale.

O a doua variantă prevede că asupra solicitării începerii urmăririi penale se pronunţă o comisie specială creată, după modelul francez, din opt parlamentari, opt membri ai CSM şi opt experţi jurişti.

Pentru depunerea unei iniţiative legislative de modificare a Constituţiei sunt necesare semnăturile a 34 dintre senatori, din totalul celor 135 care sunt în prezent validaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: PSD a strâns semnăturile necesare depunerii proiectului de modificare a Constituţiei.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: PSD a strâns semnăturile necesare depunerii proiectului de modificare a Constituţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei