Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2008 - Anul XIII, nr. 176 (3857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Disperare

Vrea să-şi salveze fiica cu un tablou semnat de Ileana Bardă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie din Suceava încearcă prin orice metode să-şi ajute fiica bolnavă de hepatita C. Pentru că are o pensie modestă, femeia a recurs la un gest extrem: îşi vinde cel mai drag obiect din casă, un tablou „Natură statică” (vază cu crizanteme), semnat de pictoriţa Ileana Bardă, pe care aceasta i l-a oferit cu mulţi ani în urmă.

Femeia, în vârstă de 72 de ani, ar vrea între 600 şi 800 de euro pe acest tablou, bani cu care, crede ea, o poate ajuta pe fiica ei suferindă.

Fiica ei, în vârstă de 38 de ani, a fost trecută, la fel ca şi alte câteva sute de bolnavi, pe o listă de aşteptare pentru interferon. Din păcate, i s-a spus că poate să aştepte şi doi ani de zile, până să primească aceste medicamente.

„Credeţi că nu îmi dau seama cât îi este de greu mamei? Şi eu sunt mamă la rândul meu. Dar acum sunt disperată. Nu am medicamente, am rate la bănci şi multe alte cheltuieli. Mama ar fi în stare să vândă totul pentru a mă salva. Nu îi cer asta, dar este mereu alături de mine”, ne-a povestit femeia bolnavă.

 

Despărţire de amintiri

Situaţia acestei familii este disperată. Au nevoie urgent de bani. Vor să găsească un cumpărător pentru tablou. Poate există oameni care ar putea să o ajute pe această mamă, fără ca ea să se despartă de ce are mai drag, mai scump, mai preţios pentru sufletul ei, tabloul Ilenei Bardă.

Aşa cum ne-au spus cele două femei, preţul real al acestui tablou este mult mai mare. Ele se mulţumesc să-l vândă la un preţ mai mic, pentru că sunt în situaţie de criză. Dacă ar putea să rezolve această criză într-un alt fel, nu ar renunţa niciodată la amintirea pe care le-au lăsat-o pictoriţa Ileana Bardă. Cei care vor să le ajute pe aceste femei pot să sune la telefonul redacţiei 0230 522993 sau să scrie pe adresa www.redactie@monitorulsv.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vrea să-şi salveze fiica cu un tablou semnat de Ileana Bardă.
 Vizualizări articol: 3241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Vrea să-şi salveze fiica cu un tablou semnat de Ileana Bardă3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa va ajute Dumneze! trimis de
(29 iul 2008, 11:51:40
Sa dea cel de Sus sa primiti ajutor fara sa va despartiti de acel tablou. Sa mai comentam ceva de listele alea nenorocite de asteptare si ce ar tb sa faca la noi spitalul si medicii? Asta ar tb sa ma dau la jignit anumite persoane ce le place numai sa "mulga" de la orice nenorocit bolnav...sa ne ajute Dumnezeu ca numai la mila lui suntem, guvernarea acestei tari e prea ocupata sa FURE. Parca se mai cere o greva si sa mai cada capete impuscate ar fi singura solutie in tara asta sa putem sa fim si noi tratati ca OAMENI!
2.   Pacat... trimis de
(29 iul 2008, 13:57:35
...ca unii oameni au ajuns sa-si vanda din case obiecte de pret. Oricum va spun ca pretul este mult prea mic pentru acest tablou.Am cunoscut-o pe doamna Barda-Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca in pace si in memoria ei va spun ca suma e prea mica. Si totusi aceasta nu este o solutie. Banii se cheltuiesc repede(mai ales cand trebuie sa dai bani pe medicamente). Cand se vor termina banii acestia ce veti mai vinde?

E pacat ca noi romanii am ajuns in halul asta.Oricum bine a zis cine a zis ca ne meritam soarta.Anul trecut am fost in concediu...un pic peste ocean. Una din chestiile pe care le-am invatat in America este ca daca romanii ar munci in Romania cum muncesc in afara tarii, am avea unul din cele mai inalte nivele de trai din lume. Pacat de faptul ca marea majoritate a romanilor care au ramas in tara cred inca in sloganul ala comunist care spunea ca "noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc".

"Muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta in poarta..."
3.   UN ROMAN trimis de
(29 iul 2008, 16:37:08
Daca s-ar oferi salarii ca in America in tara noastra ,romanii ar munci inzecit mai mult.dar cand 'ei se fac ca ne platesc' atunci iti iei lumea in cap,te idepartezi de familie si devii sclavul strainului.

3.1  RE: UN ROMAN trimis de
(30 iul 2008, 01:00:38
Da......dar care sant salariile in America ?
4.   Sistem bolnav trimis de
(29 iul 2008, 17:17:31
decat sa-i vindeti tabloul prin intermediul articolului vostru de ce nu ajutati femeia prin a va interesa la casa de asigurari in ce masura i se poate acorda tratamentul gratuit( daca are dosar depus, analize, aprobari etc)? mai faceti si altceva pentru oameni , nu numai sa scrieti 3 randuri fara nici o urma de omenie sau interes pentru suferinta oamenilor.
5.   Si ce daca.... trimis de
(30 iul 2008, 09:44:23
ce daca ai tratament gratuit de la casa de asigurari daca niciodata nu iti e dat la timp.....asta in cazul in care e boala cronica si nu trebuie intrerupt sub nici o forma...
6.   Nimeni trimis de
(30 iul 2008, 09:47:05
ce cota are daca e un nume? Eu n-am auzit de pictorita.Rama s-ar putea sa valoreze ceva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei