Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2008 - Anul XIII, nr. 176 (3857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Donaţii

Cont pentru sinistraţi, deschis de Arhiepiscopia Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a deschis un cont pentru sinistraţi. În acest fel, Biserica vrea să-i ajute pe oamenii amărâţi, care n-au rămas cu aproape nimic după inundaţii.

Se pot face donaţii în contul: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014 deschis la BCR Suceava.

Această măsură a fost luată de Î.P.S. Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în permanenţa Consiliului eparhial convocată sâmbătă, 26 iulie, la ora 10.00, de către preotul Gheorghe Brădăţanu, consilier administrativ.

În cadrul şedinţei s-a desemnat şi o persoană de contact din partea Arhiepiscopiei în situaţiile de urgenţă (inundaţii, cutremure, etc.) cu autorităţile judeţene (Prefectura, Consiliul Judeţean şi organismele abilitate), în persoana preotului Cătălin Axinte, consilier economic. Preotul protopop Minu Mititelu, Protopopiatul Suceava II, a fost desemnat ca persoană de contact în relaţiile cu Primăria Municipiului Suceava.

 

Rugăciuni pentru încetarea ploilor

Preoţi, parohi, stareţii şi egumenii de la mănăstiri au înălţat, în cadrul Sfintei Liturghii de duminică, 27 iulie, împreună cu credincioşii, rugăciuni către Dumnezeu pentru încetarea ploilor.

În fiecare parohie s-au constituit comitete de credincioşi care vor face apel pentru colecte de bani şi materiale de construcţie, în vederea ajutorării familiilor sinistrate în urma inundaţiilor de pe raza Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Colecta la biserici pentru sinistraţi se va face în perioada 1-31 august.

Preoţii protopopi vor raporta la Centrul eparhial situaţia din fiecare parohie (case inundate, dărâmate, oameni rămaşi fără acoperiş).

„Facem pe această cale apel către toţi credincioşii Bisericii noastre, şi-i rugăm în numele Milostivului Dumnezeu să-i ajute pe fraţii noştri întru Hristos, care au suferit de pe urma inundaţiilor, cu bani şi materiale de construcţii”, reiese dintr-un comunicat de presă trimis redacţiei de biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Centrul Eparhial Suceava, str. Vasile Bumbac, nr. 14, cod 720071, telefon/fax 0230 521295.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cont pentru sinistraţi, deschis de Arhiepiscopia Sucevei.
 Vizualizări articol: 1331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cont pentru sinistraţi, deschis de Arhiepiscopia Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ajutor pentru sinistrati neamt trimis de
(31 iul 2008, 11:48:21
Inundatiile au sensibilizat pe mai multi rom�ni, care au solicitat autoritatilor deschiderea unor conturi pentru donatii. In acest sens, Secretariatul General al Guvernului a luat decizia deschiderii unor conturi pentru ajutarea sinistratilor. "Ca urmare a inundatiilor care au afectat judetele Bacau, Botosani, Iasi, Maramures, Neamt si Suceava, diverse persoane fizice si juridice si-au exprimat dorinta de a face donatii pentru ajutorarea localitatilor si familiilor afectate. Secretariatul General al Guvernului a deschis urmatoarele conturi la BCR sector 1: RO64RZBR00000600110031272 ROL, RO004RZBR0000600110031285 EUR Destinatia banilor este strict pentru sinistratii din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Maramures, Neamt si Suceava", a precizat Cristina Aboboaie, consilierul personal al Secretarului General al Guvernului. Mircea MERTICARIU
2.   Nu am vazut nici o biserica sau preot sa doneze trimis de
(31 iul 2008, 16:59:47
Urmaresc de multi ani reactia bisericii la necazuri.N-am vazut niciodata nici un preot care sa doneze ceva de la el,si,din pacate,nu am vazut niciodata un anunt de genul"Biserica Ortodoxa Romana a donat din fonduri proprii suma de...".Toti deschid conturi si dupa aia se bat in piept ca au construit case,ca au dus mancare.De fapt,dau o parte din ceea ce au adunat.Pacat,aceasta atitudine ne-a indepartat de biserica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei