Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2008 - Anul XIII, nr. 176 (3857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răspuns

Onofrei face apel la decenţă şi solidaritate, până la refacerea după inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Subprefectul de Suceava, Orest Onofrei, a făcut, luni, un apel la decenţă atât în ceea ce priveşte distribuirea ajutoarelor umanitare, cât şi a comentariilor legate de modul în care a fost gestionată situaţia de criză, din zilele în care inundaţiile au afectat judeţul.

În opinia subprefectului Onofrei, acţiunile specifice unor asemenea momente nu ar trebui „interpretate şi politizate în nici un fel”.

„Ar trebui ca ajutoarele să se facă în decenţa care caracterizează această zonă. Există presiunea populaţiei, care uneori cere nejustificat operativitate, dar mi se pare indecent ca, atunci când podul de legătură a fost distrus, la o oră să ceri apă minerală. Sigur că intervii când apare o situaţie critică, dar tot ceea ce vine din rezerva Guvernului se distribuie după o anumită procedură, care trebuie respectată”, a declarat subprefectul, într-o conferinţă de presă.

Totodată, acesta şi-a manifestat nemulţumirea că există oameni care nu s-au implicat în nici un fel în gestionarea crizei inundaţiilor, „probabil că nici nu sunt în ţară, dar dau sfaturi şi critică”.

„Nu-i decent să critice nici cei care se implică efectiv. Eu aş spune că cei care nu au avut nimic de spus în această perioadă să tacă pe veci. Cei care au stat pe margine să-şi vadă de treabă în continuare. Cum se spune la noi, cât mortul este pe masă, să-l plângem. După ce terminăm, n-au decât să se ia toţi de gât, aşa cum se obişnuieşte”, a spus Onofrei.

 

Onofrei apreciază vizitele de lucru ale preşedintelui, premierului şi miniştrilor la Suceava

Subprefectul a obiectat şi asupra acuzaţiilor de „turism de inundaţii”, aduse autorităţilor centrale şi locale şi s-a întrebat care ar fi varianta care ar mulţumi pe toată lumea: „dacă participi ţi se spune că faci turism de inundaţii, dacă nu te duci te întreabă de ce n-ai fost”.

Onofrei a apreciat prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a primului ministrul Călin Popescu Tăriceanu şi a celor patru miniştri care au fost în judeţ şi a precizat că ei au coordonat efectiv acţiunile cât au stat în Suceava.

După 5 zile de inundaţii, 80 la sută din judeţul Suceava este afectat grav, dar din fericire nu au fost victime şi doar 18 case au fost distruse complet. Adolescentul din Iţcani dispărut în râul Suceava şi localnicul din Ţibeni găsit mort nu sunt considerate victime directe ale inundaţiilor.

Priorităţile autorităţilor sunt restabilirea comunicării cu localităţile izolate, reluarea alimentării cu energie electrică în aproximativ 200 de localităţi, distribuirea apei şi alimentelor de primă necesitate sinistraţilor şi finalizarea evaluării pagubelor, atât în gospodării, cât şi la infrastructură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei face apel la decenţă şi solidaritate, până la refacerea după inundaţii.
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei face apel la decenţă şi solidaritate, până la refacerea după inundaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dezinformare trimis de
(31 iul 2008, 23:18:39
Intr-adevar cel mai usor e sa critici. Si locuinta mea a fost inundata dar mi-am dat seama ca in aceste situatii fiecare reactioneaza in felul sau.Unii se panicheaza si nu fac nimic, iar altii cu calm incearca sa faca situatiei.Daca ar fi ceva de condamnat ar fi faptul ca posturi de televiziune urmarite de maj.populatiei nu au transmis stiri de la inundatii.Rusine PRO TV ,ANTENA 1, TVR 1 ... Bravo celor de la Realitatea si Antena 3

Nici nu mai fac referire la0TV care discuta numai de ELODIA. CINE A FOST ELODIA ????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei