Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2008 - Anul XIII, nr. 176 (3857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politică sub ape

Partidele se bat pe votul sinistraţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Filialele din Suceava ale principalelor partide politice se declară alături de cei care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor şi au declanşat fiecare campanii de strângere de fonduri, sub sigla partidului.

Apropierea campaniei electorale pentru alegerile generale a declanşat şi goana după voturi, reprezentanţii partidelor fiind conştienţi că cei care vor fi cei mai vizibili şi mai prezenţi în mijlocul oamenilor năpăstuiţi vor culege şi roadele în toamnă.

Reacţia cea mai rapidă a avut-o PD-L, care a şi distribuit primele ajutoare încă de sâmbătă dimineaţa, în localităţile cele mai grav afectate. De asemenea, a avut parte de prezenţa preşedintelui României, Traian Băsescu, umăr la umăr cu preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, Gheorghe Flutur, care a mers practic în toate localităţile afectate şi a stat de vorbă cu oamenii.

PSD a început strângerea de fonduri la sfârşitul săptămânii trecute şi ieri a anunţat că are în cont 340 de milioane de lei vechi.

„Strângem bani şi materiale de construcţii, că de asta este nevoie şi distribuirea vrem să o facem cu discreţie, să nu facem momente de campanie din suferinţa oamenilor”, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Gavril Mîrza.

Acesta şi-a exprimat speranţa că „vizitele înalţilor demnitari” la Suceava, din ultimele zile, se vor concretiza în sprijin real pentru refacerea gospodăriilor şi infrastructurii distruse.

„Acum doi ani, la Arbore, ajutorul a însemnat 980 de milioane de lei vechi pentru decolmatarea pârului Clit. Sperăm că nu va fi la fel şi acum”, a afirmat Mîrza.

 

PNL Suceava a ratat startul mediatic la inundaţii

Liberalii i-au avut la Suceava pe premierul Călin Popescu Tăriceanu şi patru miniştri - al Mediului, al Internelor şi Reformei Administrative, al Economiei şi Finanţelor şi al Agriculturii, numai că aceştia n-au prea fost să stea de vorbă cu sinistraţii, ci s-au axat pe problemele tehnice, de organizare a echipelor de intervenţie şi de înlăturare a efectelor inundaţiilor.

Reprezentantul Guvernului în judeţ, prefectul Alexandru Băişanu, nu se afla în ţară, iar statutul politic viitor incert al subprefectului Orest Onofrei, implicat în coordonarea acţiunilor în toate cele cinci zile de potop, au lăsat PNL pe planul doi, ca prezenţă mediatică.

PNL Suceava a făcut, luni, apel la femeile liberale şi la toate organizaţiile locale ale PNL „să demareze urgent o campanie de întrajutorare a persoanelor sinistrate”.

„Deja am fost contactată de doamnele Carmen Ionescu, preşedinta OJFL Braşov şi Viorica Calo, preşedinta PJFL Bistriţa, care vor să vină la Suceava cu ajutoare pentru familiile rămase fără adăpost”, a informat preşedintele femeilor liberale din Suceava, Angela Zarojanu, printr-un comunicat de presă. Ea a mai menţionat că va dona, pe lângă bunuri materiale, şi indemnizaţia de consilier judeţean pe lunile iunie, iulie şi august, în valoare de 5 milioane de lei.

Conturi separate de donaţii pentru sinistraţi au deschis şi instituţiile, dar nici măcar Prefectura, ca reprezentant al Guvernului şi Consiliul Judeţean Suceava, condus de PD-L, nu au acelaşi cont, din care ar putea dirija sumele având o imagine globală a necesarului.

Tot pe cont propriu a decis să acţioneze şi Biserica, sumele strânse urmând a fi distribuite prin parohii.

Până la această oră, au ajuns în judeţul Suceava cantităţi impresionate de apă minerală şi conserve trimise de Guvern din fondul de rezervă: 100.000 de litri de apă, zeci de mii de cutii de conserve şi pâine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Partidele se bat pe votul sinistraţilor.
 Vizualizări articol: 647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Partidele se bat pe votul sinistraţilor1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Porkul e tot pork si-n ziua de Paste trimis de
(29 iul 2008, 14:04:09
"trebuie s-o facem cu discretie" ...dar sa fie la ziar! Nerusinatul!
1.1  RE: Porkul e tot pork si-n ziua de Paste trimis de
(29 iul 2008, 17:36:31
mesajul asta e pentru FLUTUR nu-i asa DOMN-LE BRICEAG ?
2.   5.000.000 trimis de
(29 iul 2008, 14:19:01
"indemnizatia de consilier judetean pe lunile iunie, iulie si august, �n valoare de 5 milioane de lei". VECHI ??????? sau ..... NOI ???????? de unde 5.000.000 lei/luna indemnizatie de consilier. Din cate stiu eu e de cel putin 15.000.000 lei ROL (lei vechi ) / luna.

3.   Da ti banii care ni ia ti furat atatia ani,19 ani trimis de
(29 iul 2008, 15:19:09
daca alocati bani pt consolidarea bazinelor si nu pt vilele voastre nu se ajungea aici
4.   PNL v a oprit voua hotiile psd istilor trimis de
(29 iul 2008, 15:26:54
asta e durerea voastra ca PNL nu incurajeaza ca voi hotia si prostia
4.1  RE: PNL v a oprit voua hotiile psd istilor trimis de
(29 iul 2008, 17:39:10
Cei mai cu bun simti sunt liberalii si remarc implicarea femeilor din acest partid care i-au depasit pe colegii lor. O bila alba.
5.   Fapte trimis de
(29 iul 2008, 15:41:18
nu ar fi bine sa umble la conturile lor sa ajute sinistrati !!!!!!!!!!
6.   Mirza... trimis de
(29 iul 2008, 16:13:03
Cam odihnit don' baron! Se vede ca matale dormi bine noaptea, ca doar nu o sa iti misti grasimea printre bietii oameni afectati, sa vezi ce nevoi au. Si discreeeet de tot ajutati, da da, ma mir ca ati aparut totusi in presa sa va "laudati" nitel!
7.   Ajutor pentru sinistrati. trimis de
(29 iul 2008, 17:34:45
Eu ii felicit pe toti politicienii care se ocupa de ajutorarea sinistratilor. Axcestia sunt oamenii pe care trebuie sa-i votam fiindca merita increderea noastra. sa stringem rindurile , sa ne aratam omenia iar pe cei circotasi sa-i izolam ca nu sunt buni decit sa se tavaleasca in noroi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei