Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2008 - Anul XIII, nr. 176 (3857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din cauza crizei de medicamente

Un bolnav de cancer a fost nevoit să-şi întrerupă tratamentul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalul declanşat la nivel naţional de distribuitorii de medicamente, care au sistat livrările către farmacii, în urma unor neînţelegeri cu Ministerul Sănătăţii, legate de preţ, lasă în continuare bolnavii fără tratament. Şi asta, în ciuda declaraţiilor făcute de autorităţi cum că, în urma negocierilor, criza a fost dezamorsată.

Cu toate asigurările date de responsabilii din Sănătate, la Suceava, o parte dintre pacienţii cu boli costisitoare precum cancerul întâmpină încă dificultăţi în găsirea terapiei salvatoare.

Este şi cazul lui Paul D., în vârstă de 71 ani, depistat cu cancer de colon anul trecut, care a rămas fără tratament. Lipsa din farmacii a medicamentului Xeloda l-a împiedicat pe septuagenar să-şi respecte schema de tratament indicată de medicul oncolog.

 

11 zile de maraton prin farmacii, în căutarea medicaţiei

„Există undeva o dezinformare a opiniei publice. Am citit în presă că, în urma discuţiilor cu Ministerul Sănătăţii, distribuitorii vor relua livrările, dar farmaciile tot nu au medicamente. În fiecare lună, soţul meu trebuie să facă un tratament prescris de medicul oncolog, cu Xeloda, însă a fost nevoit să-l întrerupă. De 11 zile căutăm în farmacii acest produs, am sunat inclusiv la depozit, la Relad, dar fără succes. Lunea trecută, cei de la farmacia din Policlinică, de unde îşi ia în mod obişnuit medicaţia, i-au dat opt pastile din cele 56 de care are nevoie, dar care ajung numai pentru două zile. Nu le-a putut lua fiindcă trebuie să aibă continuitate în terapie. Din cauza asta a pierdut şi o perfuzie de trei ore, la spital, care ar fi trebuit continuată acasă, cu Xeloda. Se gândeşte oare cineva ce înseamnă pentru un bolnav de cancer să întrerupă tratamentul, să-i scape celulele de sub control?”, se întreabă soţia lui Paul D..

Ieri, după ce presa s-a interesat de acest caz, autorităţile sanitare sucevene au anunţat că familia septuagenarului se poate prezenta la farmacia din Policlinică pentru a-şi ridica medicaţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bolnav de cancer a fost nevoit să-şi întrerupă tratamentul.
 Vizualizări articol: 1940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Un bolnav de cancer a fost nevoit să-şi întrerupă tratamentul3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alerta! trimis de
(29 iul 2008, 11:57:44
Sa intelegem ca numai daca aparem in presa sau la tv suntem ajutati? Adica cei din policlinica aveau medicamentatia si nu i-au dat-o de la bun inceput! Ma minunez cand citesc asa ceva si vad ce se intampla aici. Autoritatile fac experimente pe sulfetele omenesti. Lui nu-i dam ca si-asa mai are oleaca si moare, lor nu le dam ca au 7 copiii si nu i-a pus nimeni sa-i faca, ei nu ca din cate am auzit era prostituata si si-a cautat-o, lui nu ca se poate duce la mucna in strainatate sa faca rost de banii pentru a-si ingriji copiii de nush cate boli. Doamne ce s-a ajuns in tara asta. Vietile omenesti depinde de mila unor ANIMALE SALBATICE de oameni ce ne conduc!
2.   ACESTIA SUNT ADEVARATII CRIMINALI trimis de
(29 iul 2008, 13:37:15
CE CLAR AI DESCRIS SITUATIA STIMATE CITITOR !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei