Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2008 - Anul XIII, nr. 176 (3857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Ajutoare

Preşedintele Băsescu promite sprijin sinistraţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele României, Traian Băsescu, a fost prezent ieri în mai multe localităţi sucevene afectate de inundaţii, pentru a-i încuraja pe cei care şi-au pierdut agoniseala de o viaţă şi pentru a le da asigurări că vor primi ajutoare.

Este cea de-a doua vizită a preşedintelui Băsescu în judeţul Suceava, în decurs de trei zile, după ce sâmbătă a fost alături de sinistraţii din Vicovu de Jos.

Prima localitate vizitată a fost Moldoviţa, unde viitura de pe pârâul cu acelaşi nume a distrus în cinci case şi a inundat alte peste 200 de locuinţe.

Traian Băsescu s-a oprit, pentru început, în zona unde viitura a rupt drumul judeţean care trece prin localitate pe o porţiune de 300 de metri, lăsând sute de case izolate.

Însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi de prefectul Alexandru Băişanu, Băsescu a trecut printr-o livadă pentru a ajunge dincolo de zona în care a fost rupt drumul, după care s-a urcat într-o maşină de teren a unui localnic pentru a vedea casele inundate de viitura de sâmbătă după amiază.

Localnicii care îl însoţeau pe preşedinte au vrut să-l avertizeze pe acesta să fie atent să nu cadă în apă, însă acesta le-a răspuns, cu zâmbetul pe buze, că „în mod sigur nu voi muri de apă. Dacă ştiţi ce vreau să spun”.

 

„Trebuie să fiţi puternici în continuare”

La prima oprire, preşedintele a inspectat pagubele făcute de pârâul Moldoviţa la infrastructura rutieră, pentru ca apoi să ajungă în zona în care viiturile au produs pagube importante la locuinţele oamenilor.

Traian Băsescu a fost oprit de mai mulţi localnici ale căror case au fost afectate de inundaţii, fiecare dintre ei cerând ajutor pentru a reuşi să-şi refacă locuinţele.

Cu lacrimi în ochi, un bătrân din Moldoviţa i-a explicat preşedintelui că sâmbătă după amiază apele pârâului i-au intrat în gospodărie, distrugându-i gardul, culturile agricole şi i-au inundat locuinţa cu nămol.

„Nu mai am nimic. Casa mi-a fost aproape distrusă, iar toate animalele pe care le-am avut au fost luate de apă”, i-a spus bătrânul preşedintelui. Povestea localnicului, precum şi celelalte mărturisiri ale oamenilor l-au impresionat pe Traian Băsescu, căruia i-au dat lacrimile.

„Sunt alături de voi. Este o tragedie ceea ce s-a întâmplat, însă vom face tot ce ne stă în putinţă să vă ajutăm. Trebuie să fiţi puternici în continuare”, i-a îmbărbătat preşedintele României pe localnici.

La plecarea din Moldoviţa, Traian Băsescu a precizat că în primul rând vor fi alocate fonduri pentru refacerea infrastructurii, urmând ca Executivul să aprobe acordarea de ajutoare pentru persoanele sinistrate.

Traian Băsescu a fost prezent în localităţile Marginea, Suceviţa, şi alte sate din zona Rădăuţi, iar în finalul vizitei în judeţ a survolat cu un elicopter zonele inundate din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu promite sprijin sinistraţilor.
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Preşedintele Băsescu promite sprijin sinistraţilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SOARELE RASARE, BAISANU APARE ! trimis de
(29 iul 2008, 12:06:31
D-le Baisanu, nu era cazul sa va faceti griji, motocicleta nu v-a fost luata de viitura, nici cateii, si bineinteles nici ditamai gardul de neam prost pe care-l aveti la casa. In alta ordine de idei va statea foarte bine ieri agatat de masina lui Basescu, asa bronzat si cu tricou verde brotacel. Tineti-o tot asa, poate la toamna sucevenii va vor "alege" intr-un colegiu uninominal. Poate la Straja, Putna sau Vicov, etc.
1.1  RE: SOARELE RASARE, BAISANU APARE ! trimis de
(29 iul 2008, 17:06:51
la cum se voteaza la noi stai linistita ca se uita. Spunea undeva Stalin ca nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile.
2.   Principalii vinovati promit ajutoare trimis de
(30 iul 2008, 05:12:41
Bobu' sucevii (Flutur) si cu marinarul promit ajutoare.

Au uitat ca ei au lasat arabul sa taie toate padurile di Bucovina?

Chemati pe Hassan arabul sa va dea ajutoare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei