Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 iul 2008 - Anul XIII, nr. 176 (3857)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Bătrâni rămaşi doar cu hainele de pe ei

O familie de sexagenari, din Brodina, a rămas fără casă. Eugenia şi Gheorghe Stolerciuc au 67, respectiv 68 de ani. Povestesc că au ieşit din casă cu doar câteva secunde înainte ca puhoiul să le fi distrus întreaga gospodărie. Un vecin care a auzit cum apele vuiesc şi-a dat seama că râul Suceava i-ar putea înghiţi şi a fugit să-i avertizeze să lase totul şi să se salveze. La câteva ore după potop, chipurile lor brăzdate de riduri sunt acoperite de lacrimi. „Prima dată am ieşit noi şi am reuşit să scoatem cele două vaci, apoi numai ce am văzut că în urma noastră vine puhoiul. Butuci şi tot felul de lemne aduse de la deal au intrat prin  geam şi pe sub  temelie. Ne-au distrus totul, am rămas cu ce este pe noi. Nici actele nu am apucat să le luăm”, spune Eugenia Stolerciuc.

Nora lor, Rodica Stolerciuc, a reuşit să-şi salveze familia. „Era  miez de noapte, pe la două fără douăzeci. Am ieşit în drum şi când m-am întors în casă apa deja era până la genunchi în curte. A început să umble lumea pe drum, era forfotă mare. Au bătut clopotele la biserică, dar ce să faci noaptea? Parcă era sfârşitul lumii. Pe la ora 4.00 dimineaţa parcă se liniştise şi ne-am culcat până la 7. Apoi iar a început să plouă, în reprize. Apoi, sâmbătă, pe la ora două după-amiază, iar a fost rupere de nori şi apa a venit mare şi de la deal. La ora 6.00 deja apa era în casă. Am luat cei doi copii de mână şi am reuşit să fugim, că ne-a avertizat un vecin că vine apa mare. Casa ne-a fost distrusă”, ne-a povestit  femeia.

Duminică după-amiază, satul era complet izolat. Oamenii nu ştiau de vreun cod roşu sau galben, telefoanele nu funcţionau, nici cele fixe, nici cele mobile, iar avarierea reţelei electrice i-a lăsat fără televizoare şi aparate de radio. 

Drumul judeţean din Brodina a fost distrus de apă pe două porţiuni, pe mai bine de un kilometru drum nu mai există. Râul Suceava a crescut brusc, acoperind şoseaua şi aceasta s-a surpat. Apele au săpat încă de vineri sub asfalt, iar sâmbătă după-amiază au măturat tot ce le-a ieşit în cale, în două minute acoperind o parte de şosea cu apă şi noroi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrâni rămaşi doar cu hainele de pe ei.
 Vizualizări articol: 811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Bătrâni rămaşi doar cu hainele de pe ei3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ATENTIE AUTORITATI!!!!!!!!!!!! trimis de
(31 iul 2008, 23:57:42
Ar trebui ca autoritatile sa ajute in special pe cei ramasi fara case,si cu pagube foarte mari nu sa dea un ajutor de 800 lei celor cu casele distruse .Ce faci cu 800 lei?

Cunosc un caz la care inunfatiile i-au udat putin podele si gresia de pe hol si se considera sinistrata......Are si mal in sura va dati seama!!!!!!! Urgent trebuiesc luate masuri pentru cei cu adevarat sinistrati .... Nu construiesti o casa cu cativa lei....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei