Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2008 - Anul XIII, nr. 137 (3818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control OJPC

Zeci de kilograme de alimente expirate, în pensiunile şi restaurantele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

80 de kilograme de carne şi preparate din carne, ouă şi produse lactate, toate ieşite din termenul de valabilitate, au fost retrase de la comercializare de către inspectorii pentru protecţia consumatorului Suceava.

Produsele alimentare au fost descoperite în cadrul unui control efectuat de OJPC, în ultimele două săptămâni, în unităţile de alimentaţie publică şi cele turistice din judeţ.

Directorul OJPC Suceava, Elena Oanea, a declarat că „au fost verificaţi un număr de 40 de operatori economici din zonele Vatra Dornei, Vatra Moldoviţei, Suceava, Suceviţa şi Gura Humorului, iar principala problemă identificată a fost existenţa de produse alimentare cu termenul de garanţie expirat”.

Potrivit Elenei Oanea, în două unităţi, la Vicovu de Sus şi Vatra Dornei, au fost găsite 30 de kilograme de carne de mici expirată, la două societăţi din Vama şi Vatra Moldoviţei inspectorii OJPC au confiscat şi distrus 100 de ouă ieşite din termenul de valabilitate.

Tot la o pensiune din Vatra Moldoviţei au fost identificate cinci kilograme de smântână alterată, iar la o pensiune din Suceviţa inspectorii au găsit cinci kilograme de cremă Mascarpone, de asemenea expirată.

Lista unităţilor turistice şi de alimentaţie publică în care s-au descoperit produse expirate continuă cu încă două societăţi, una din Vatra Moldoviţei şi cealaltă din Vatra Dornei, în care inspectorii OJPC au retras de la comercializare şi consum 50 de kilograme de preparate din carne.

 

Acţiuni de consiliere a proprietarilor de pensiuni

În cadrul aceloraşi controale, Elena Oanea a mai precizat că s-au mai depistat nereguli în ceea ce priveşte lipsa gramajelor la mâncărurile din meniurile restaurantelor , precum şi lipsa documentelor care să ateste verificarea metrologică a cântarelor din bucătării.

Controalele vor continua şi în perioada următoare.

Pentru prevenirea abaterilor constatate în cadrul controalelor efectuate prin pensiuni şi unităţi de alimentaţie publică din judeţ, OJPC Suceava a organizat o acţiune de consiliere a proprietarilor şi administratorilor de pensiuni.

La acţiune au participat aproximativ 30 de proprietari de pensiuni din zona Gura Humorului. Şeful OJPC Suceava, Elena Oanea a declarat că „în cadrul consilierii, proprietarilor şi administratorilor de pensiuni le-au fost prezentate noile norme de clasificare a unităţilor de cazare agroturistice, precum şi prevederile legale privind protecţia consumatorilor”. La consiliere a participat Aurelian Albuţ, reprezentantul Autorităţii Naţionale de Turism în această zonă şi reprezentantul Institutului de Învăţământ şi Cercetare în Turism, IPI Bucovina, Ioan Iţco.

În perioada următoare se vor organiza acţiuni de consiliere cu proprietarii de pensiuni din zonele Rădăuţi, Suceava, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de kilograme de alimente expirate, în pensiunile şi restaurantele din judeţ.
 Vizualizări articol: 1240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Zeci de kilograme de alimente expirate, în pensiunile şi restaurantele din judeţ1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce? trimis de
(13 iun 2008, 13:01:32
de ce nu se spun si numele acestor pensiuni?ca sa nu mai mearga lumea la ei.asa poate se invata minte.
2.   Pensiune trimis de
(13 iun 2008, 13:54:25
sa le faca reclama pentru a se feri lumea de ele ,s-au asteapa sa bage in spital , acum vad ca toata lumea se pricepe la turism.......
3.   TRICHINA trimis de
(13 iun 2008, 14:11:24
DA PENSIUNEA POIANA "TRICHINA" -IZVOARELOR NU O VERIFICATI ........
4.   AVERTISMENT trimis de
(13 iun 2008, 18:07:24
Daca doriti sa va �mbolnaviti la propriu si la figurat, popositi la Pensiunea ,,Ieremia Movila" din Sucevita. La preturi de 3 stele beneficiati de servire si produse de minus multe stele si de multa nesimtire! Mergeti si o sa va convingeti d-lor de la OJPC!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei