Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2008 - Anul XIII, nr. 137 (3818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Sânge de roman, nume de Traian

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu aste cuvinte îi vor întâmpina ai noştri la imn, strofa a doua, pe italieni. De-ar şti italienii că, în timp ce ei ne-au lipit eticheta de ţigani, noi îi sfidăm, spunându-le în faţă că noi suntem urmaşii Romei! Şi chiar ai lui Inter şi ai Fiorentinei... După lecţia de istorie urmează cea de fotbal, să vedem cine cui va preda-o. Să sperăm că tricolorii vor mai ţine prima pagină a ziarelor, fie şi cu titluri de genul “au pus osul eroic”!! Foarte inspiraţi în schimb suporterii noştri care au afişat la meciul împotriva Franţei banner-ul cu “Allez les bleus-jaunes-rouges”. Aşadar astăzi, pe aceeaşi idee, “Forza azzurri-gialo-rossi”! Voiajând prin capul lui Donadoni (!) cu acelaşi cotidian cu “osul eroic” drept ghid, m-am împiedicat (într-un colţ, aş spune dacă aş fi răutăcios, bine că nu sunt!) de o idee: Mutu ar putea avea surpriza să fie întâmpinat în zona centru-stânga de fundaşul Gamberini, coechipierul său de la Fiorentina. Pe considerentul că îl cunoaşte cel mai bine, dar ar putea fi şi invers.

Jocul nostru din primul meci a împărţit naţia în două. Unii vor să păstrăm tranşeele, cu riscul de a fi mai blamaţi decât Grecia de acum patru ani, în timp ce alţii îşi doresc să arătăm ce ştim şi în atac, ca să nu devenim iar ţinta ironiilor. Eu zic aşa... Dacă ar putea garanta cineva că jocul ermetic ţine şi cu italienii, puţin ar trebui să ne pese de estetică. Cam greu să fim şi esteţi, şi isteţi, nu?! Numai că, potrivit proverbului cu ulciorul, nu cred că astfel ne vom mai păstra poarta imaculată. Toată construcţia noastră defensivă se poate nărui la o singură sclipire a lui Del Piero, aşa cum grecii au căzut după ce inexistentul, până atunci, Ibrahimovic a inventat un şut imparabil. Vă propun un exerciţiu de imaginaţie... Ce-ar fi fost la gura noastră, a tuturor, dacă Malouda găsea un şut în colţul lung, după ce l-a întors atunci pe Contra, sau dacă Benzema ţintea vinclul în loc să-i paseze cu latul lui Lobonţ, iar Franţa ne bătea cu 1-0?! “Tactică falimentară” ar fi fost un eufemism. În plus, cred că şi Piţurcă e conştient că trebuie să arătăm ceva şi în atac, altfel nici măcar o comparaţie cu Grecia nu mai suportăm, fiindcă totuşi grecii n-au câştigat titlul cu 0 goluri, 0 şuturi pe poartă.

În fine, poate ne facem prea multe probleme, fotbalul ne poate întoarce oricând sistemul de referinţă cu susul în jos. E de ajuns ca Franţa să bată astăzi Olanda. Cum ar fi?! Tres joli...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sânge de roman, nume de Traian.
 Vizualizări articol: 1054 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sânge de roman, nume de Traian5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei