Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iun 2008 - Anul XIII, nr. 137 (3818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dotare

Încă 17 ambulanţe pentru judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) va primi încă 17 maşini noi, în afara celor 25 repartizate deja de Ministerul Sănătăţii Publice şi care au început să sosească în judeţ de la finele anului trecut.

Ieri, directorul unităţii, dr. Daniel Martiniuc, a arătat că ministerul de resort mai organizează o licitaţie, iar până la sfârşitul lui 2008 va trimite în teritoriu alte 17 ambulanţe noi. Aceste ambulanţe se vor adăuga celor 18 ambulanţe de tip A, B şi C, primite până acum de SJA din seria de 25 promisă de MSP de anul trecut şi din care două trebuie să sosească în această lună, iar ultimele cinci în iulie.

De menţionat că cele şapte ambulanţe aşteptate să ajungă în judeţ în iunie şi iulie sunt maşini de tip B, destinate intervenţiilor de urgenţă, care au dotare corespunzătoare acestor cazuri.

Cele 18 ambulanţele primite până acum (primele nouă în decembrie trecut) au fost puse în circulaţie, ele fiind repartizate în toate substaţiile SJA.

 

Paznicii de la SJA, folosiţi pe post de brancardieri

Dacă în ceea ce priveşte dotarea, tendinţa pare să fie una favorabilă, nu acelaşi lucru se poate spune şi când vine vorba de capitolul personal.

Potrivit directorului Martiniuc, unitatea ar mai avea nevoie de medici care să lucreze pe maşinile primite sau care urmează să sosească, în condiţiile în care numărul doctorilor este de zece, faţă de un necesar de 23 (cei 130 de şoferi şi aproximativ 132 - 134 de asistenţi angajaţi acum la SJA sunt suficienţi).

Şeful SJA a adăugat că o altă problemă o reprezintă lipsa funcţiei de brancardier în organigrama unităţii, care prin fişa postului ar trebui să ajute la transportul unor cazuri nedeplasabile, de la maşină până în casa bolnavului, sau în spital.

“Noi avem doi paznici pe care-i mai folosim pe post de brancardieri, dar numai în orele în care sunt de serviciu. Ar trebui însă să se găsească soluţii legale deoarece sunt situaţii foarte dificile, precum cea în care ambulanţierul se duce singur la o solicitare întrucât nu are nici un coleg pe care să-l poată lua cu el şi nici persoana pe care o transportă nu are rude care să o ajute”, a punctat dr. Daniel Martiniuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă 17 ambulanţe pentru judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Încă 17 ambulanţe pentru judeţul Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Morosan trimis de
(13 iun 2008, 11:25:26
si ma intreb pentru ce mai aduc ambulante daca nu la folosesc.aseara eram in fata unui club din suceava unde un tanar a fost batut cu bestialitate.am sunat la 112 de vreo cateva ori si nu a raspuns nimeni.probabil ca la ora 2.00 noaptea nu mai e nimeni la serviciul de amblanta!!!!!!!ar trebui luate masuri
1.1  RE: Morosan trimis de
(13 iun 2008, 19:00:39
112 nu e echivalent cu ambulanta ci e dispeceratul unic din sediul politiei.Chiar crezi ca nu era nimeni la ambulanta la ora 2 noaptea?Bine ca esti tu fata buna de club la 2 noaptea!!!!!!!!!!!!!!!
1.2  RE: Morosan trimis de
(14 iun 2008, 11:02:51
nu se punea problema dak este ea fata buna sau rea... nu a fost nimeni sa ajutetongue
2.   Pentru Mariana trimis de
(13 iun 2008, 12:11:49
Pentru papagali minori, bauti , care merg in cluburi de noapte nu sunt ambulante ci doar dricuri.
3.   Anonimul trimis de
(13 iun 2008, 14:02:23
Bine ai mai zis.Pacat de parintii care au asemenea specimene de copii,insa tot ei nu s-au ocupat de educatiea lor.

Dumnezeu sa-i feresca pe toti de toate relele si sa le lumineze mintea.
4.   CAS si ambulanta iau bani degeaba trimis de
(13 iun 2008, 22:39:22
ce sa faca sa mai treaca curse fictive?sa ia bani CAS si aia de la ambulanta din impozitele noastre?rahat cu tot ce tine de sistemul sanitar,cei mai mari hoti,te lasa sa mori daca nu dai spaga si au salarii babane,vomit pe voi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei