Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 iun 2008 - Anul XIII, nr. 130 (3811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Hobby

Poliţistul sculptor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cătuşele şi pistolul, înlocuite cu dalta şi multă pasiune. Un poliţist din Vatra Dornei a devenit celebru în zonă după ce a avut mai multe expoziţii cu opere sculptate în timpul liber. Agentul şef adjunct Doru Ureche a devenit mândria Poliţiei sucevene şi este dat ca exemplu colegilor şi nu numai.

 

Pentru Doru Ureche, pasiunea pentru sculptură a venit cu mult înainte de a îmbrăca uniforma de poliţist.

„Deşi nu am urmat vreo şcoală de profil, poate dragostea prea mare pentru natură şi pentru mediul înconjurător m-au ajutat să conturez forme magice, uneori din rădăcini care nu păreau tentante nici pentru foc. Totul a început din adolescenţă, iar acum sculptez doar în timpul liber”, a precizat agentul şef adjunct Doru Ureche.

Sursa de inspiraţie pentru operele sale este natura, care de peste 10 ani îi oferă modele pe care Doru Ureche le transformă inspirat în sculpturi ce atrag oamenii.

Aşa se face că din mâna poliţistului au ieşit nu doar dosare penale pentru infractori, ci şi bijuterii din lemn.

„Caracatiţa”, „Cornul abundenţei”, „Ocaua mică” sau „Renaştere” sunt doar câteva din sculpturile realizate de Doru Ureche de-a lungul timpului.

Şi pentru că operele sale au fost apreciate, poliţistul a organizat şi câteva expoziţii, o parte dintre acestea la invitaţia unor asociaţii sau instituţii publice.

Ultima expoziţie a fost organizată în sediul Primăriei comunei Şaru Dornei, unde agentul şef adjunct Doru Ureche şi-a prezentat peste 40 de lucrări.

„Faptul că avem un asemenea om talentat şi pasionat de artă printre poliţiştii suceveni nu poate decât să ne bucure. Sperăm ca el să fie un exemplu şi pentru alţi poliţişti talentaţi în diverse domenii, pe care îi vom sprijini ori de câte ori va fi nevoie”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, inspectorul principal Alin Botezatu.

 

Agentul Ureche scrie şi versuri

Pe lângă sculptură, agentul şef adjunct Doru Ureche este preocupat şi de o altă latură artistică. Recent, el şi-a lansat un volum de poezii, intitulat „Călător în depărtările din noi”.

Având în spate şi experienţa contactelor cu oamenii, având în vedere specificul muncii sale, poliţistul abordează tente filosofice în poeziile sale cu privire la existenţa individului în societatea de azi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul sculptor.
 Vizualizări articol: 1555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţistul sculptor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   !!!!! trimis de
( 5 iun 2008, 11:43:36
Uite ca se mai gasesc si politisti care sunt "oameni"...care au suflet si sunt pasionati ca de ceilalti lumea crede ca sunt extraterestri....
2.   Interesant trimis de
( 5 iun 2008, 13:14:35
Interesant ar fi de vazut un proces verbal de amenda scris in versuri de catre acest politist!
3.   Comentariu trimis de
( 5 iun 2008, 14:28:27
e cam plictisitor botezatu asta in declaratiile care le face...vorbe goale fara prea mult continut....numai un cliseu verbal
3.1  RE: Comentariu trimis de
( 5 iun 2008, 15:48:39
radule, crezi ca el nu s-a cam plictisit (saturat !) de "cliseele" si "sabloanele" alea ? asta e pus sa faca si sa zica, n-are ce face...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei