Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raport

Şcolile sucevene, clasificate după gradul de risc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoli cu risc minim, mediu sau ridicat, aşa au fost clasificate unităţile de învăţământ din judeţul Suceava.

În urma unor acţiuni derulate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava în cooperare cu structurile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean pentru asigurarea protecţiei unităţilor de învăţământ, a siguranţei elevilor şi personalului didactic, în semestrul II 2007, şcolile sucevene au fost împărţite în trei criterii, în funcţie de siguranţa pe care o oferă.

Raportul elaborat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava evidenţiază faptul că în judeţ sunt 428 de şcoli cu risc minim, 49 de şcoli cu risc mediu şi 10 unităţi de învăţământ cu risc ridicat.

Cele mai multe şcoli cu risc minim, şi anume 328 de unităţi de învăţământ, sunt şcolile generale. Urmează apoi grupurile şcolare, 43 dintre ele prezentând risc minim pentru elevi şi profesori. În ceea ce priveşte liceele, 12 dintre ele prezintă risc minim. Tot risc minim prezintă şi cinci şcoli speciale din judeţ.

34 de şcoli generale din judeţ un grad de risc mediu, iar la această clasificare se mai adaugă 10 grupuri şcolare şi cinci licee.

 

27 de elevi infractori

La capitolul şcoli cu risc ridicat, au fost identificate 10 asemenea instituţii de învăţământ, patru dintre ele fiind patru licee, trei grupuri şcolare, două şcoli generale şi o şcoală specială.

În ceea ce priveşte infracţionalitatea înregistrată în zona unităţilor de învăţământ în semestrul al doilea, anul şcolar trecut, au fost constatate 49 de infracţiuni, cu urmărirea penală începută.

Dintre acestea, 31 de infracţiuni au fost comise în incinta şcolilor şi 18 infracţiuni au fost comise în afara şcolilor, dar de către elevi.

Un număr de 27 de infracţiuni au fost comise de elevi, în timp ce 10 elevi au fost victime ale infracţiunilor comise.

Pe raza  judeţului Suceava există 382 de şcoli generale şi licee care nu au asigurată paza. Doar 18 unităţi de învăţământ din judeţ sunt dotate cu sisteme de alarmă moderne şi 10 unităţi de învăţământ  cu sisteme de supraveghere video.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile sucevene, clasificate după gradul de risc.
 Vizualizări articol: 784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şcolile sucevene, clasificate după gradul de risc5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce atita secretomanie trimis de
(25 ian 2008, 13:06:45
numele scolilor este secret de stat,pentru ce atita secretomanie

avem dreptul sa stim la ce riscuri supunem copii nostri
2.   Mizeria din scoli ...... trimis de
(25 ian 2008, 15:29:58
Mizeria din scoli si la propriu si la figurat,niste persoane cu caractere din ce in ce mai urate..dar care se pretind profesori.O mare mancarime si invidie...mai rar.
3.   Bula trimis de
(25 ian 2008, 15:31:02
ccd are si el o bulina rosie de risc. Atentie , pericol de surpare.

Ce faci Dumi ,te muti in alt sediu?
4.   Nu se spun toate trimis de
(26 ian 2008, 22:25:15
nu se spun toate violentele din scoli , elevii sunt aspru pedepsiti daca spun acest lucru, ma refer la violenta grava, amenintari cu moartea, aceste lucruri sunt ascunse de profesorii nostrii, ba mai sunt influentati si unii parinti sa tina cu ei pentru ascunderea faptelor de violenta,acestia nu-si dau seama ce pericol ii paste chiar pe copii lor , nu pot sa va spun de la ce scoala sunt, am trecut printr-o astfel de situatie foarte recent, dar risc sa fiu indepartat din colectivul din clasa, poate chiar si din scoala,asa se intimpla cu cei ce divulga acte de violenta din scoalanoastra .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte