Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2008 - Anul XIII, nr. 20 (3701)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ajutaţi să se îmbolnăvească

Diagnostice suspecte pe certificatele de concediu medical

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Veridicitatea diagnosticului pus de medici pe certificatele de concedii medicale face obiectul unei părţi semnificative din reclamaţiile care ajung pe adresa Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.

Aproape zilnic, la această instituţie sosesc sesizări din partea angajatorilor din judeţ, prin care se contestă verdictul dat de doctori în cazul unor salariaţi declaraţi bolnavi.

„Angajatorii spun că diagnosticele înscrise pe certificatele de concedii medicale nu sunt reale. Noi nu avem competenţă în rezolvarea acestor reclamaţii, motiv pentru care le trimitem la Colegiul Judeţean al Medicilor” arată şeful CAS Suceava, dr. Cristina Iordăchel, cu precizarea că soluţia pentru stoparea acestui fenomen ar fi realizarea unei colaborări între angajator şi un medic care să verifice şi să supervizeze concediile medicale.

 

Sancţiuni pentru concedii medicale ilegale sau refuz nejustificat de plată

Un alt neajuns care stârneşte nemulţumiri îl reprezintă completarea eronată a concediilor medicale, care împiedică Casa de Asigurări de Sănătate să facă decontarea lor.

„Există medici care persistă în aceeaşi greşeală de luni de zile, în zeci de concedii medicale. Cele mai mari probleme apar la spitale, la externare. Se dau, de exemplu, mai multe zile de concediu decât prevede maximul pentru o anumită afecţiune, iar din păcate noi nu putem face decontarea. Aceste certificate sunt ca nişte facturi, care nu sunt corect completate şi pe care noi nu avem dreptul să le modificăm. Le returnăm medicului şi astfel se pierde timp purtând corespondenţă. Trimitem mereu adrese scrise sau dăm amenzi spitalului, dar medicii continuă să nu respecte legea. Nici nu cred că situaţia se va reglementa deoarece sancţiunile se aplică unităţii spitaliceşti şi nu se răsfrâng asupra medicilor. Conducerile spitalelor sunt cele care ar trebui să-i tragă la răspundere şi să-i determine să le completeze corect”, specifică dr. Cristina Iordăchel.

În 2007, la CAS Suceava s-au înregistrat 40 de acţiuni de control la medicii care au eliberat concedii medicale, verificările fiind întreprinse la sesizarea angajatorilor. Alte 3 acţiuni de control au fost efectuate la persoanele juridice, la sesizarea asiguraţilor. În cazul medicilor, au fost aplicate 16 sancţiuni, din care 4 avertimente şi 12 amenzi contravenţionale, pentru nerespectarea prevederilor legale privind modul de acordare a concediilor medicale şi de eliberare a certificatelor de concedii medicale.

În cazul angajatorilor, a fost aplicat un avertisment pentru refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor, la termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diagnostice suspecte pe certificatele de concediu medical.
 Vizualizări articol: 3456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 4 voturi
Diagnostice suspecte pe certificatele de concediu medical2.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si n-am eu dreptate ca fara ciomag nu-i putem ... trimis de
(25 ian 2008, 12:12:14
face oameni.... cinstiti pe membrii acestei grupe sociale ???

acum din nou or sa se andreptateasca ca au salariile prea mici si din aceasta cauza au dreptul sa....FURE si FALS IN DOCUMENTE !!!!

dr.cristina , dece trimiteti sesizarile la colegiul medical ,cand mai eficient este rezolvarea acestor sesizari de catre .....PROCURATURA !!

bineinteles ca apare urmatoarea intrebare : DECE PROCURATURA NU ACTIONEAZA DIN PROPRIE INITIATIVA ??? OARE ACEST LUCRU NU-I IN COMPETENTA SI.....OBLIGATIA PROCURATURII ???

dar vorba romanului: LA OMUL SARAC NICI BOII NU...TRAG ??? (in cazul nostru cine credeti ca ar fi....boii????).

fratilor nu pierdeti nadejdea. vremurile se schimba si pentru...BOII care nu vor sa...traga vine timpul sa fie.....castrati !!!!

1.1  RE: Si n-am eu dreptate ca fara ciomag nu-i putem ... trimis de
(25 ian 2008, 14:02:55
Ai dormit un timp si acum te-ai trezit,da' tot veninoasa ai ramas. Mai mult ca sigur ai vrut sa ajungi medic si nu te-a dus secatura de cap si acum profiti de anonimat pentru a fi bagata in seama cat de cat.

Soro, concediile medicale se dau la oamenii bolnavi care au fost consultati de medici si sunt GRATIS !!! Baietii care dau bani pentru concedii medicale au alte interese decat sanatatea: afaceri, bazar, Ucraina, Italia etc. Deci au bani garla si mai iau in plus si banii pe concedii. Eu i-as taxa triplu ca merita!
2.   ADIX nu esti din grupa boilor care nu trag ?? trimis de
(25 ian 2008, 14:36:57
am impresia ca esti unul din boii care nu vor sa traga si parerea mea e ca tre sa te pui cu burta pe treaba daca nu vrei sa ramaii fara......DIAMANTE !!!
3.   Adevar trimis de
(25 ian 2008, 16:36:16
CUNOSC O PERSOANA CARE PLEACA MEREU IN STRAINATATE SI ARE CONCEDIU MEDICAL!
4.   Lista doctorilor care au emis certificate suspecte trimis de
(26 ian 2008, 09:56:16
daca zilnic se inregistreaza reclamatii cu privire la veridicitatea certificatelor medicale emise de anumiti doctori,si conform celor spuse de doamna doctor Iordachel nu se pot contesta,macar o statistica se poate organiza,si apeland la bunul simt al acestor domni doctori poate fenomenul mai pierde din amploare???
5.   Concedii medicale...... trimis de
(26 ian 2008, 10:49:49
D.lor,problema e mult mai complexa si trebuie analizata cu atentie -despre asta se vorbeste la timpul,trecut-prezent si viitor!Daca medicii sunt pusi in situatia ingrata,de a "ajuta"-un amarastean-cu un diagnostic-la comisia de expertiza-asta inseamna ca ajuta guvernul-la protectie sociala(sacul de unde se iau banii-fiind altul).!.In cazul concediilor medicale,e usor diferit!Pe vremea raposatului,sindicatele-erau acelea,care "verificau"daca angajatul aflat in concediu medical,se afla internat,in tratament la domiciliu si-n plus-daca respecta -recomandarile medicilor!In caz de era constatat,ca respectivul angajat-nu respecta -nu i se platea c.m.si era pasibil de desfacerea contract de munca!ACUM???? Medicii activi-sa-i verifice pe colegii lor care calca stramb-si sa mai ia si masuri,cu ei!Crede cineva,ca se va intampla asta-vreodata!Ca la fotbalcand se aduc arbitri,straini-asa si la sanatate!Subiectul,e o paine buna de mancat,multa vreme!Si cand te gandesti,cati nu au un loc de munca..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pere în aluat 4 porţii – 30 minute 4 pere200g aluat de foitaj1/2 pahar vin1/2 pahar apă4 bucăţi cuişoare1 baton scorţişoară1/2 linguriţă coajă de lămâie200g frişcă1 ou bătut1 linguriţă seminţe de coriandru Spălaţi perele,... Citeşte