Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2007 - Anul XII, nr. 277 (3649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comentarii

Mîrza: „Consiliul Judeţean nu pierde nimic dacă TRANSGAZ preia reţelele de gaz”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean nu pierde nimic dacă TRANSGAZ, societate cu capital de stat, va prelua conductele de gaz realizate cu credit extern prin proiectul „Suceava- utilităţi şi mediu la standarde europene”.

Precizarea aparţine şefului administraţiei judeţene, Gavril Mârza, care a dorit astfel să lămurească afirmaţiile făcute recent de ministrul economiei, Varujan Vosganian, potrivit cărora TRANSGAZ va prelua fără plată reţelele de gaz realizate în cadrul megaproiectului al cărui titular este Consiliul Judeţean.

Mîrza a spus că a avut o discuţie cu conducerea TRANSGAZ pe marginea preluării investiţiei şi că problema se pune în felul următor.

Dacă firma de stat preia întreg proiectul pe componenta de gaz, atunci va trebui să returneze societăţii Bucovina-Eco-Term-Gaz, care gestionează implementarea investiţiei, suma cheltuită până în prezent cu realizarea conductelor magistrale şi să suporte din fonduri proprii construirea celorlalte reţele.

Dacă nu, atunci Consiliul Judeţean rămâne proprietarul conductelor montate până acum, iar TRANSGAZ va fi proprietarul reţelelor pe care le va realiza din fonduri proprii. Consiliul Judeţean va încasa o redevenţă pentru transportul gazelor prin conductele sale, bani care vor acoperi rambursarea creditului angajat de la Deutsche Bank Londra.

„Ce am tratat de mai bine de aproape un an, dar am fost ţinut de vorbă, iar acum fiind momentul electoral au zis că sunt de acord?  Am tratat de aproape un an de zile problema realizării conductei, ce mai este de executat, de către TRANSGAZ din fondurile lor. În acest fel, suma de bani alocată pentru ce era de executat de acum înainte rămâne la Consiliul Judeţean şi poate fi utilizată în termie sau pentru alte lucrări prevăzute în contract. Conducta care este realizată până la această dată nu trece automat la TRANSGAZ  fără nici un ban, aşa cum s-a dat de înţeles”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Până acum s-au realizat 101 kilometri de conductă şi mai rămân de realizat încă 84.  S-au montat conductele pe traseul Frasin- Câmpulung Moldovenesc- integral, pe traseul Câmpulung Moldovenesc- Vatra Dornei, 10 kilometri din 38, şi pe tronsonul Păltinoasa- Rădăuţi 30 de kilometri, dintr-un total de 86.

Până în prezent s-au cheltuit circa 9 milioane de euro pe componenta de gaz a proiectului „utilităţi şi mediu”, investiţiile totale fiind de 20 de milioane de euro. „Consiliul Judeţean nu pierde nici un leu de aici. Deci dacă se preia contractul în totalitate şi ne rambursează ce am cheltuit pe traseele ce le-am executat suntem de acord, dacă nu rămânem proprietarii acelei distanţe de conductă şi vom primi redevenţă şi în timp rambursăm creditul din redevenţă”, a precizat Mîrza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza: „Consiliul Judeţean nu pierde nimic dacă TRANSGAZ preia reţelele de gaz”.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mîrza: „Consiliul Judeţean nu pierde nimic dacă TRANSGAZ preia reţelele de gaz”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei