Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2007 - Anul XII, nr. 277 (3649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Calitatea produselor de post, în atenţia OJPC

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a demarat în această perioadă o serie de controale de sezon, privind calitatea produselor de post comercializate în magazine. Potrivit inspectorului şef adjunct Elena Oanea, „până acum au fost verificaţi 14 operatori economici, iar nouă dintre aceştia au fost depistaţi cu abateri”.

Elena Oanea a precizat că s-au controlat peste 28.000 de kilograme de produse de post, iar peste 5000 de kilograme nu corespundeau normelor de calitate.

Inspectorii OJPC au găsit la comercializare, într-unul dintre magazinele verificate, 4,5 kg de margarină vegetală, împreună cu produse de altă natură, cu data durabilităţii minimale depăşită. Produsul  a fost distrus. De asemenea, inspectorii au mai găsit o cantitate de 2 kg de cremă vegetală de brânză care nu avea inscripţionată data durabilităţii minimale, iar comerciantului i s-a aplicat o amendă de 1000 de lei.

Tot cu 1000 de lei a mai fost amendat un agent economic din Câmpulung Moldovenesc, care comercializa soia, dar nu avea expus preţul acestui produs. O societate din Şcheia a fost amendată cu 100 de lei pentru că preţurile la soia nu erau lizibil specificate, iar o altă societate, din Suceava, a fost amendată cu 400 de lei, fiindcă vindea soia într-un spaţiu care nu avea firmă.

Un supermarket  din Suceava avea expuse la comercializare produse din soia ale căror preţuri, prin modul în care erau expuse, puteau crea confuzii între sortimente, iar operatorul economic a fost sancţionat cu avertisment.

Per total, în urma controlului OJPC s-au aplicat sancţiuni cu amendă în valoare de 7500 de lei şi s-au oprit definitiv de la comercializare şi distrus produse în valoare de 45 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calitatea produselor de post, în atenţia OJPC.
 Vizualizări articol: 794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Calitatea produselor de post, în atenţia OJPC5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei