Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2007 - Anul XII, nr. 277 (3649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În decembrie

345 de suceveni, beneficiarii ultimei serii de bilete de tratament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultimii beneficiari ai biletelor pentru tratament balnear, distribuite în acest an de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava, pot să-şi ridice, în aceste zile, biletele ce le permit să petreacă 18 zile într-o staţiune din ţară, cu costuri minime. Este vorba despre 345 de suceveni care au solicitat un astfel de bilet încă de la începutul anului.

Casa Judeţeană de Pensii Suceava a început eliberarea biletelor de tratament balnear din ultima serie a anului 2007, cu plecări în perioada 25 noiembrie - 6 decembrie. Pentru această perioadă, CJP Suceava a primit o repartiţie de 345 bilete, mai multe comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2006, când au fost repartizate 275 locuri la tratament balnear. Solicitarea din partea pensionarilor este mai ponderată decât în perioada de vară, justificată probabil de vreme şi de apropierea sărbătorilor de iarnă.

„În această vară au existat nemulţumiri din partea pensionarilor din judeţ, care consideră insuficient numărul de bilete repartizate. Nemulţumirea justificată a acestora este bazată pe raportul dintre numărul ridicat al potenţialilor beneficiari de tratament balnear, peste 300.000 de asiguraţi ai sistemului public de pensii, la nivel de judeţ, şi numărul diminuat al locurilor la tratament balnear. În ultimii patru ani, numărul de bilete repartizate s-a redus cu aproximativ 60%”, a declarat directorul CJP Suceava, Robert Marian.

CJP Suceava pune la dispoziţie bilete de tratament balnear în staţiunile Călimăneşti, Sovata, Amara, Herculane şi Mangalia, cu începerea sejurului în perioada 25 - 27 noiembrie 2007. Pensionarii care merg la tratament în baza unui bilet pus la dispoziţie de CJP Suceava plătesc, pentru un astfel de bilet, numai jumătate din cuantumul pensiei. Sejurul include 18 zile, cu trei mese zilnic, tratament şi cazare în vile sau hoteluri de două sau trei stele.

Repartiţia de bilete de tratament pentru anul 2007 este, în cazul CJP Suceava, de 8.709, dintre care au fost valorificate până în prezent 8.105 bilete. Gradul de valorificare este de 93,06 %, mai mic faţă de 2006, când procentul înregistrat a fost de 93,58 %, dar mai mare faţă de perioada 2003 – 2005, când gradul de valorificare a fost cuprins între 76,31% şi 69,98%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 345 de suceveni, beneficiarii ultimei serii de bilete de tratament.
 Vizualizări articol: 884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
345 de suceveni, beneficiarii ultimei serii de bilete de tratament4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei