Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2007 - Anul XII, nr. 277 (3649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Luminiţa Lungu va fi voluntar în cadrul proiectului PNL „Uniţi împotriva cancerului!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PNL a dat startul campaniei „Uniţi împotriva cancerului!”, prin care încearcă să sprijine demersul de adoptare la nivel european a legislaţiei prin care statele UE trebuie să iniţieze politici de sănătate împotriva cancerului.

Potrivit preşedintelui PNL Suceava, Ion Lungu, liberalii intenţionează să strângă, în următoarele şase luni, peste 500.000 de semnături la nivel naţional, pentru a fi alături de iniţiativa a 60 de europarlamentari europeni care au format „Coaliţia de luptă împotriva cancerului”.

El a explicat că intenţia acestor europarlamentari este de a iniţia o propunere legislativă prin care statele Uniunii Europene trebuie să asigure fonduri şi tratamente egale pentru toţi bolnavii de cancer.

Demn de remarcat este faptul că la nivelul judeţului Suceava, unul dintre voluntarii care se va implica direct în strângerea acestor semnături va fi soţia preşedintelui PNL Suceava, Luminiţa Lungu.

„Am avut astfel de probleme de sănătate, şi atât în ţară, cât şi în străinătate am văzut drama celor care suferă de cancer. Şi din acest motiv vreau să mă implic în această campanie, astfel încât toţi bolnavii de cancer să fie trataţi la fel în toate ţările Uniunii Europene”, a declarat Luminiţa Lungu.

În ceea ce-l priveşte pe preşedintele PNL Suceava, acesta a adăugat că potrivit normelor Parlamentului European, o iniţiativă politică poate să aibă putere legislativă dacă în favoarea ei semnează cel puţin un milion de cetăţeni. Din acest motiv, Ion Lungu a precizat că în următoarele şase luni, liberalii vor organiza caravane, dezbateri publice, vor împărţi materiale informative şi vor strânge semnături în favoarea acestei acţiuni. De asemenea, el a afirmat că specialiştii PNL vor organiza întâlniri şi dezbateri cu medici şi bolnavi de cancer, astfel încât să identifice cele mai bune metode de rezolvare a problemelor cu care aceştia se confruntă, precum şi pentru o implicare mai substanţială a Uniunii Europene.

„Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a avut o implicare activă încă de la începutul mandatului său în rezolvarea problematicii legate de cancer. Şi în calitatea sa de ministru, dar şi de vicepreşedinte al PNL, el a lansat această campanie şi va fi primul semnatar pentru susţinerea acţiunii <Uniţi împotriva cancerului!”>. şi vreau să precizez că unul din scopurile acţiunii PNL îl reprezintă alocarea de sume egale pentru toţi bolnavii de cancer, indiferent de ţara Uniunii Europene din care provin”, a spus preşedintele PNL Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luminiţa Lungu va fi voluntar în cadrul proiectului PNL „Uniţi împotriva cancerului!”.
 Vizualizări articol: 1603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Luminiţa Lungu va fi voluntar în cadrul proiectului PNL „Uniţi împotriva cancerului!”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei