Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2007 - Anul XII, nr. 277 (3649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţii

Comunicarea dintre unele secţiile vot şi BEJ se va face cu sprijinul unor şoferi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura judeţului Suceava a găsit o metodă cât se poate de originală pentru a rezolva problema comunicării între Birourile Electorale Judeţene (BEJ) şi secţiile de votare unde nu există semnal de telefonie mobilă sau care nu dispun de telefonie fixă. P

refectul judeţului Suceava a spus că aceste probleme vor fi rezolvate cu ajutorul unor şoferi, dotaţi cu staţii de emisie recepţie şi telefoane mobile, care se vor afla în zone cu semnal, şi care vor asigura intermedierea comunicaţiilor între secţiile de votare şi BEJ.

Onofrei a spus că această soluţie va fi folosită la patru secţii de votare, aflate în zona de munte a judeţului, unde comunicarea va fi asigurată prin staţii de emisie recepţie puse la dispoziţie de Poliţie, Poliţia de Frontieră şi Direcţia Silvică.

„Pentru cele patru secţii procedura va fi următoarea: din secţia de votare informaţia sau solicitarea va fi transmisă prin staţie către o maşină a unei instituţii susmenţionate, plasată într-o zonă cu semnal pentru telefonia mobilă, urmând ca, mai departe, comunicarea cu Birourile Electorale Judeţene să se realizeze din acel loc prin intermediul telefonului mobil”, a declarat Orest Onofrei.

El a precizat că din totalul de 1008 secţii de votare, atât pentru alegerile Europarlamentare, cât şi pentru referendumul pentru votul uninominal, un număr de 859 vor avea telefonie fixă, 145 telefonie mobilă, iar pentru la patru vor fi staţii de emisie-recepţie.

Prefectul judeţului a mai spus că pentru cele 145 secţii dotate cu telefoane mobile, comunicarea s-ar putea realiza, în situaţii de urgenţă, şi prin intermediul apelului la numărul unic naţional 112, operatorii urmând să transfere legăturile către BEJ-uri. El a mai adăugat că din bugetul alocat instituţiei pentru asigurarea logisticii vor mai fi achiziţionate 250 aparate de telefonie fixă care vor fi folosite pentru dotarea secţiilor de votare, alături de cele 33 rămase de la referendumul din luna mai a.c..

De asemenea, prefectul a mai arătat că Palatul Administrativ va fi dotat cu grup electrogen pentru a se asigura o a doua alternativă de alimentare cu energie electrică, în condiţiile în care cele două surse de alimentare existente vor înregistra o defecţiune simultană.

Nu în ultimul rând, el a declarat că din totalul secţiilor de votare, un număr de 180 (90 pentru Parlamentul European şi 90 pentru referendumul pentru votul uninominal) sunt incluse în eşantionul naţional pentru raportarea prezenţei la urne. Aceste secţii vor fi dotate, în plus faţă de comunicaţiile standard existente, cu câte un telefon mobil prin care se va face, prin mesaje scrise, raportarea gradului de participare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicarea dintre unele secţiile vot şi BEJ se va face cu sprijinul unor şoferi.
 Vizualizări articol: 873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Comunicarea dintre unele secţiile vot şi BEJ se va face cu sprijinul unor şoferi4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei