Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2007 - Anul XII, nr. 277 (3649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinii

Cătălin Nechifor consideră că Franco Frattini ar trebui demis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul sucevean din partea PSD pentru alegerile europarlamentare, Cătălin Nechifor, consideră că actualul comisar european pentru justiţie, Franco Frattini, ar trebui demis din această funcţie.

Nechifor a făcut aceste afirmaţii după ce Frattini a declarat că „problema siguranţei publice se poate rezolva foarte simplu: autorităţile merg într-o tabără de nomazi din Roma şi întreabă pe fiecare din ce trăieşte. Cine nu are un răspuns va fi expulzat în România. Aşa funcţionează directiva UE”.

În aceste condiţii, Cătălin Nechifor a subliniat că în situaţia în care ar fi fost europarlamentar ar fi solicitat demiterea imediată a lui Franco Frattini din funcţia de comisar european pentru justiţie.

„Asemenea declaraţii politice, precum cele făcute de popularul european Frattini, portavocea justiţiei europene, sunt de neconceput într-un spaţiu în care libertatea de mişcare a cetăţenilor este un drept câştigat de toţi europenii, indiferent de naţionalitate şi de culoarea pielii. Mai lipsea ca domnul Frattini să se adreseze cu formula de ţigani împuţiţi, şi ar fi întregit un tablou de şcoală, din care evident, lipseşte dirigintele, ocupat cu referendumul”, a declarat eurocandidatul PSD.

El a criticat lipsa de reacţie a reprezentanţilor PD, UDMR şi PNŢCD, membri ai Partidului Popular European, iar acest lucru ar putea demonstra faptul că aceştia sunt de acord cu declaraţiile lui Franco Frattini.

Nechifor a arătat că în situaţia în care Frattini era membru al Partidului Socialiştilor Europeni, din care face parte şi PSD, ar fi fost demis din funcţia pe care o ocupă în prezent.

„Mă surprinde lipsa de reacţie a partidelor din România care fac parte din Partidul Popular European, din care face parte domnul Frattini. Şi mă tem că tăcerea aşternută peste acest scandal nu înseamnă altceva decât o recunoaştere tacită a faptului că exponenţii populari din România, în frunte cu Traian Băsescu, sunt de acord cu poziţiile exprimate de înaltul reprezentant al Comisiei Europene”, a mai spus Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Nechifor consideră că Franco Frattini ar trebui demis.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cătălin Nechifor consideră că Franco Frattini ar trebui demis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei