Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2007 - Anul XII, nr. 277 (3649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ordonanţă de urgenţă pentru vânzarea cabinetelor medicale, în două săptămâni

Miercuri, 21 Noiembrie 2007 (19:56:18)

Legea privind vânzarea cabinetelor medicale a fost declarată neconstituţională, de aceea, la cerere doctorilor, ministrul Sănătăţii a solicitat premierului să aprobe o ordonanaţă de urgenţă care să permită demararea acestei acţiuni, în cel mult două săptămâni.
 
  "Din păcate, Legea privind vânzarea cabinetelor către medici a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională. Medicii fac presiuni pentru a găsi o soluţie ca să rezolvăm şi acestă problemă. De aceea, am hotărât să propun premierului adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind vânzarea cabinetelor. Sper ca un astfel de act să fie adoptat în două săptămâni'', a adăugat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, după întâlnirea regională cu medicii din Bucureşti şi Ilfov privind programul naţional de evaluare a sănătăţii.

Cu aceeaşi ocazie, ministrul a vorbit despre un nou sistem de vaccinare modern şi european pentru copii va fi introdus în etape în România. "Sistemul actual este greoi, agresează copilul, pentru aceeaşi afecţiune făcându-se mai multe injecţii. Chiar dacă noul program de vaccinare necesită mai mulţi bani, trebuie să schimbăm planul de imunizare, schimbarea făcându-se treptat'', a adăugat Nicolăescu.

Demnitarul a mai făcut precizări legate de programul naţional de evaluare a stării de sănătate. El a precizat că bucureşenii, mai ales persoanele active din Capitală, nu sunt interesate de starea lor de sănătate, de aceea a făcut apel către toţi cetăţenii să mergă la medic în programul naţional de evlauare a sănătăţii.

În legătură cu pachetul de servicii medicale, Nicolăescu a precizat că actul este încă în dezbatere publică, dar trebuie urgent finalizat pentru a putea fi realizat pachetul de asigurări private.

"Vor fi două pachete de servicii, unul de urgenţă (pentru asiguraţi şi neasiguraţi) şi altul minimal de bază. Nicăieri în lume nu pot fi asigurate gratuit toate serviciile medicale'', a mai spus ministrul.

Mai mult, ministrul a vorbit la conferinţa regională Bucureşti-Ilfov despre schimbarea sistemului de salarizare după performanţă. "Sunt temeri legate de acest sistem. Dacă nu vor fi criterii obiective, ar putea fi abuzuri din partea şefilor de secţii, de aceea proiectul privind un nou tip de salarizare va fi discutat pe gruprui. Pentru mulţi medici salarizarea în funcţie de performanţă înseamnă o nouă revoluţie în sistem'', a mai spus Nicolăescu, citând părerile medicilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ordonanţă de urgenţă pentru vânzarea cabinetelor medicale, în două săptămâni.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ordonanţă de urgenţă pentru vânzarea cabinetelor medicale, în două săptămâni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei