Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2007 - Anul XII, nr. 277 (3649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa naţională

Vom afla cum arătăm fără Mutu şi Chivu

Reprezentativa Albaniei a obţinut ultimul rezultat de egalitate în meciurile directe cu naţionala României în urmă cu 48 de ani, când cele două formaţii au remizat, scor 1-1, într-o partidă amicală, disputată pe stadionul Republicii din Bucureşti, la 23 octombrie 1949.

Echipa României nu a pierdut niciun punct în partidele disputate contra Albaniei în preliminariile Cupei Mondiale sau ale Campionatului European. Reprezentativa României a pierdut două partide în faţa Albaniei, ambele cu acelaşi scor: 0-1, la Tirana, la 13 octombrie 1946, în Cupa Balcanică, şi la 2 mai 1948, la Bucureşti, în Campionatul Balcanic şi al Europei Centrale. Palmaresul dintre cele două reprezentative include 12 partide, dintre care România a câştigat 9, una s-a terminat la egalitate, iar două au revenit Albaniei. Miercuri, echipa României va disputa al 582-a partidă din palmares, din care a obţinut 261 de victorii, 144 de remize şi a pierdut 177, golaverajul fiind 982 de goluri marcate şi 766 primite. Selecţionerul Victor Piţurcă a ajuns la a 47-a partidă pe banca tehnică a "tricolorilor": 30 de victorii, 10 rezultate de egalitate şi 7 înfrângeri, golaveraj 81-28.

Meciul dintre reprezentativele României şi Albaniei se va disputa, miercuri, pe stadionul Naţional din Complexul Sportiv Lia Manoliu din Bucureşti, începând de la ora 18.00. Din grupa G, România şi Olanda sunt deja calificate la turneul final al Euro-2008.

Chivu şi Nicoliţă vor lipsi

Fundaşul Cristian Chivu şi mijlocaşul Bănel Nicoliţă nu vor evolua în meciul contra Albaniei, din cauza unor accidentări. Antrenorul naţionalei României, Victor Piţurcă, a explicat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de ce nu vor juca Cristian Chivu şi Bănel Nicoliţă contra albanezilor. "Chivu a făcut eforturi mari pentru a juca mâine (n.r. - miercuri), dar nu s-a simţit bine. Bănel este accidentat la picior. Va face o radiografie şi cel mai probabil nu-l voi forţa pentru a nu avea probleme la echipa de club. Iar Codrea este suspendat", a spus Piţurcă. Selecţionerul nu se teme de absenţele celor doi lideri ai naţionalei, Adrian Mutu şi Cristian Chivu, precizând că echipa este mai importantă. "Nu-mi convine când se spune că suntem dependenţi de Chivu şi Mutu, pentru mine grupul este cel mai important. Echipa României a câştigat şi fără Mutu şi Chivu. România nu este dependentă de nimeni", a explicat Piţurcă. Tehnicianul doreşte ca ultimul meci de pe Stadionul Naţional din Complexul Sportiv Lia Manoliu să fie sărbătorit cu o victorie pentru "tricolori". "Am văzut meciul Albania - Belarus, cred că a fost cel mai slab joc al albanezilor. Au jucat precum noi în meciul cu bulgarii. Bănuiesc că se vor concentra mai mult. Aştept să fie cât mai mulţi suporteri şi nu văd de ce ar strica atmosfera. Dacă vremea va fi frumoasă, va fi multă lume. Ar fi bine să terminăm cu o victorie pe acest stadion pe care s-au jucat multe meciuri ale echipei naţionale", a precizat Victor Piţurcă.

Tehnicianul echipei României îl sfătuieşte pe Cosmin Contra să se pregătească şi să fie titular la echipa de club şi afirmă că nu este deranjat de nemulţumirea fundaşului că nu a fost convocat. "Mă interesează pe mine de ce e deranjat Contra? El trebuie să se pregătească să joace la echipa de club şi vom vedea ce va fi în continuare", a spus Piţurcă.

Istoria unui stadion care nu va mai fi

Stadionul Naţional, fost "23 August", din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu, va deveni a cincea mare arenă sportivă demolată în ultimii 75 de ani, după Romcomit, Venus, Unirea şi Republicii.

Înainte de paradele lui Voinescu, de golurile lui Petschowski şi Ozon, de fentele Gâscanului Dobrin sau de trasoarele lui Boloni, de plutirea Iolandei Balaş sau eseurile lui Florică Murariu, de manifestările din 23 August sau de concertele lui Michael Jackson sau Depeche Mode, actuala suprafaţă pe care este construit Complexul Sportiv Lia Manoliu nu făcea parte din Bucureşti. Perimetrul se afla în comuna Dudeşti-Cioplea. Cea mai mare parte era o grădină de zarzavat, care aparţinea unui bulgar, Ivan Gruev, iar restul se afla în proprietatea N. Malaxa Societatea Anonimă Română care, de altfel, a şi revendicat terenul în instanţă. Mai târziu a devenit târg de vite şi locul unde se ţineau celebrele bâlciuri. Ideea unui nou stadion a apărut la începutul anilor '50 şi, după unele surse, lucrările au durat cinci luni. În vara anului 1953, Complexul Sportiv "23 August", este inaugurat cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului şi Studenţilor. Baza sportivă dispunea de un stadion cu o capacitate de 80.000 de spectatori, pistă de atletism, precum şi de 21 terenuri de antrenament, un lac şi două bazine. În 1976, s-a decis montarea unei instalaţii de nocturnă, dotată cu tehnologie Siemens şi cu o putere a becurilor de 700 de lucşi. Ca urmare a stâlpilor, capacitatea stadionului a fost redusă de la circa 80.000 de locuri, la aproximativ 60.000. Primele lucrări de modernizare de mare amploare s-au desfăşurat după 28 de ani, cu ocazia organizării Universiadei, în anul 1981. Au fost schimbate gradenele din lemn, pista de atletism pe pământ a fost înlocuită cu una de zgură, suma totală a lucrărilor variind între 33 şi 34 de milioane de lei. Au trebuit să treacă 22 de ani pentru ca instalaţia de nocturnă să fie şi ea modernizată. În anul 1998, înaintea Campionatului European de tineret, vechea instalaţie a fost înlocuită cu una Phillips, care are peste 1.000 de lucşi. Totodată, prin montarea scaunelor, capacitatea arenei s-a redus din nou cu câteva mii de locuri. În istoria sa de 54 de ani, stadionul Naţional a avut parte şi de un episod nefericit. La începutul anului 2003, guvernul s-a implicat în refacerea suprafeţei de joc. În anumite zone gazonul a fost decopertat şi reînsămânţat, însă o ninsoare a dat peste cap planurile firmei. Aflate în criză, autorităţile au împrăştiat nisip pe teren pentru a nu acoperi porţiunile de pământ.

Un an mai târziu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Morariu, anunţa demararea unui proiect de refacere a gazonului şi a pistei de atletism, care prevedea şi înălţarea suprafeţei de joc cu 1,5 metri. Lucrarea, prevăzută a fi dată în folosinţă în primăvara anului 2005, a fost finalizată în anul 2006. Suma iniţială a lucrărilor a fost cifrată la 87 de miliarde, ulterior ajungând la 111 miliarde de lei vechi.

Meciuri doar pentru palmares

Clasament:
1. România 11 8 2 1 20-6 26
2. Olanda 11 8 2 1 14-3 26
3. Bulgaria 11 6 4 1 16-7 22
4. Albania 11 2 5 4 11-12 11
5. Slovenia 11 3 2 6 9-14 11
6. Belarus 11 3 1 7 15-22 10
7. Luxemburg 12 1 0 11 2-23 3

Au mai rămas de jucat: Belarus - Olanda, România - Albania, Slovenia - Bulgaria (21 noiembrie).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vom afla cum arătăm fără Mutu şi Chivu.
 Vizualizări articol: 808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vom afla cum arătăm fără Mutu şi Chivu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei