Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2007 - Anul XII, nr. 277 (3649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Slujbă riscantă

Fără sporuri salariale pentru liftierii de la Spitalul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

21 de liftieri de la Spitalul Judeţean Suceava nu-şi pot primi sporurile salariale pentru condiţii deosebite de periculozitate din cauza unei “scăpări” legislative.

Deşi întrunesc toate condiţiile pentru a beneficia de o suplimentare de 15 % din salariul de bază, modificarea nu poate fi operată deoarece termenul care defineşte clar activitatea acestor salariaţi nu se regăseşte în normative.

„Denumirea de liftier nu este specificată în Ordinul 721 din 3 martie 2006 privind acordarea sporurilor salariale. Pur şi simplu, această categorie de salariaţi nu este nominalizată. Activitatea lor comportă un risc crescut, având în vedere că transportă inclusiv bolnavi, deşeuri cu potenţial contaminant, cadavre, şi ar trebui să li se acorde un spor de 15%, dar până când Ministerul Sănătăţii nu va completa vidul legislativ nu se poate face nimic”, au explicat surse din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Suceava.

Reprezentanţii instituţiei au explicat că liftierii ar putea beneficia de sporuri, dar de numai 5% din salariul de bază, prin încadrarea lor în articolul 8 din respectivul Ordin, care face referire la persoanele care lucrează în instalaţii şi echipamente producătoare de zgomot şi trepidaţii.

Şi asta, numai dacă ar fi incluşi la „şi altele”, fiindcă acest articol nu face trimitere directă decât la  personalul mediu sanitar care lucrează cu aparatură electroterapie-fototerapie, tinichigii, cei care vulcanizează manual cauciucuri, care lucrează cu forjă, personalul de la centralele termice, de la aparatura de multiplicare gen XEROX, care îşi desfăşoară activitatea în camere frigorifice sau manipulează diverse instalaţii, pompe şi compresoare.

„I-am băgat la acel etc. din articolul 8 şi am înaintat un raport conducerii spitalului. Urmează ca administraţia unităţii să analizeze în ce măsură le poate acorda măcar sporul de 5% pentru că şi aceşti salariaţi sunt expuşi unor riscuri”, au punctat reprezentanţii ASP.

Ieri, managerul Spitalului Judeţean Suceava, economistul Costică Dăscăliuc, a declarat că nu este străin de problema sporurilor salariale la care ar avea dreptul cei 21 de liftieri şi a precizat că o va aduce în atenţia comitetului director, la următoarea întrunire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără sporuri salariale pentru liftierii de la Spitalul Judeţean.
 Vizualizări articol: 1297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Fără sporuri salariale pentru liftierii de la Spitalul Judeţean4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei