Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2007 - Anul XII, nr. 270 (3643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Crapă pietrele

Polul frigului s-a mutat la noi în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polul frigului pare să se fi mutat în judeţul Suceava. Noaptea de luni spre marţi a adus un pui de ger în mai multe zone. De exemplu, în municipiul Suceava mercurul termometrelor s-a oprit la -10 grade Celsius, în timp ce la Rădăuţi a fost chiar mai frig, -12 grade Celsius. În zona de munte, la Poiana Stampei şi Vatra Dornei, temperaturile au fost ceva mai ridicate, minimele nopţii fiind de -5,6 grade Celsius.  Începând de ieri dimineaţă, la munte zăpada a căzut din abundenţă, astfel încât stratul de zăpadă avea peste 10 centimetri, iar iubitorii sporturilor de iarnă se gândesc deja că în week-end vor putea merge pe pârtie.

Frigul a început să se facă simţit încă de luni după-amiază, iar spre seară zăpadă topită s-a transformat în polei. Aşa se face că în mai multe zone şoselele au devenit adevărate patinoare artificiale. La Cumpărătura, spre exemplu, mai multe autovehicule au ajuns în şanţ după ce au derapat. Circulaţia a fost întreruptă zeci de minute, cozile de maşini formate în cele două direcţii de mers, spre Suceava şi spre Fălticeni, fiind de câţiva kilometri.

Din cauza blocajelor, nici maşinile de la Secţia de Drumuri Naţionale nu au putut interveni eficient pentru a împrăştia material antiderapant, astfel încât timpul de aşteptare s-a prelungit. Circulaţia a fost reluată într-un final, numai că pentru a nu apărea şi alte blocaje s-a mers cu viteză foarte mică.

Probleme s-au mai înregistrat şi la Ilişeşti sau Spătăreşti, nu însă la dimensiunea celor de la Cumpărătura.

Tot din cauza poleiului şi a ceţei, pe drumurile din judeţ s-au înregistrat 4 accidente rutiere, dintre care unul grav. Este vorba de o Dacie, care a derapat din cauza poleiului de pe drumul european 85, din zona Dărmăneşti, şi a lovit trei bărbaţi care lucrau la remedierea unor defecţiuni la un camion.

Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a avut şi o explicaţie pentru această avalanşă de evenimente pe şosele. „Cei de la Drumuri Naţionale nu au finalizat semnarea contractului cu firma care urmează să se ocupe de întreţinerea traseelor rutiere. Ei au lucrat doar cu utilajele pe care le au în dotare, iar acestea au fost insuficiente pentru a acoperi toate traseele. Oricum, situaţia se va schimba, în condiţiile în care de acum înainte se va interveni cu utilajele firmei care a câştigat contractul pentru întreţinerea drumurilor, pe bază de comandă”, a declarat Onofrei. Prognoza meteo arată că în azi şi mâine vremea se va încălzi uşor, iar de vineri va intra într-un nou proces de răcire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polul frigului s-a mutat la noi în judeţ.
 Vizualizări articol: 1028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Polul frigului s-a mutat la noi în judeţ4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei