Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2007 - Anul XII, nr. 270 (3643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

în Falticeni

Lucrările la noul spitalul încep anul viitor

Lucrările la noua construcţie a spitalului municipal vor începe anul viitor. O primă tranşă din banii necesari este deja prevăzută în bugetul de stat pentru 2008, lucru posibil datorită eforturilor proprii, eforturilor colegilor din primărie şi sprijinului ministrului Sănătăţii şi al parlamentarilor PNL în demersurile pe care le-am făcut la Guvernul României. De altfel, în pregătirea investiţiei de finalizare a noului spital, ministrul Eugen Nicolăescu a alocat prin ordin 400.000 lei pentru actualizarea proiectului tehnic al spitalului, 500.000 lei pentru lucrări de reparaţii la secţiile actuale ale spitalului şi încă 120.000 lei pentru achiziţionarea de grupuri electrogene. Pentru proiectul tehnic au fost încheiate procedurile de achiziţie publică, câştigătorul licitaţiei urmând să semneze contractul în perioada imediat următoare. La începutul anului 2008 va fi organizată licitaţia pentru lucrările de construcţie propriu-zise, o primă tranşă pentru executarea acestora fiind, aşa cum precizam mai sus, prinsă în bugetul de stat pentru anul care urmează. În decizia de finanţare a contat şi iniţiativa primăriei de a transforma unul din corpurile structurii actuale a noului spital în bloc de locuinţe A.N.L., o parte din apartamente fiind destinate medicilor tineri.

Până la darea în folosinţă a noului spital întreprindem toate eforturile, împreună cu conducerea acestei instituţii, pentru a administra infrastructura existentă. Cu suma de 500.000 lei alocată recent prin ordinul ministrului Sănătăţii, au fost deja începute, aşa cum se şi poate vedea, lucrări de reparaţii la sediul principal al spitalului şi la secţiile T.B.C., Infecţioase şi Pediatrie. În plus, din această iarnă, toate secţiile spitalului şi ambulatoriul de specialitate vor avea asigurată energia termică şi apa caldă menajeră cu ajutorul centralelor proprii, în urma alocării de la bugetul local a sumei de 24.450 lei. E vorba de nişte investiţii pentru ca activitatea spitalicească să se desfăşoare în parametri satisfăcători. Spitalul plătea facturi foarte mari unei firme private, astfel că, prin sursele lor proprii, prin forţa lor de muncă şi cu sprijinul nostru au fost instalate noi centrale termice.

Construcţia noului spital a început în anul 1991, pe considerentul şi astăzi actual că acest obiectiv este vital pentru locuitorii Fălticeniului şi pentru alte aproape 130.000 persoane din fostul judeţ Baia.  Deşi iniţial, durata de execuţie a fost stabilită la 36 de luni, datorită alimentării anevoioase a fondurilor de investiţii, aceasta nu a putut fi respectată. Investiţia se află în prezent în diferite stadii de execuţie pe corpuri şi, după cum seştie, lucrările au fost sistate în 1997. În prezent spitalul funcţionează în nouă clădiri dispersate pe o rază de 2 km. Pentru secţia Obstetrică – Ginecologie si secţia Dermato - Venerice există deja hotărâri judecătoreşti definitive de retrocedare către foştii proprietari.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările la noul spitalul încep anul viitor.
 Vizualizări articol: 8986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrările la noul spitalul încep anul viitor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei