Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2007 - Anul XII, nr. 270 (3643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Avem în sfârşit un ministru sincer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai pe şleau spus, o atitudine diplomatică presupune să te abţii să rosteşti lucrurile pe care de fapt le gândeşti. Iar cel puţin din acest punct de vedere, mult hulitului Cioroianu ar trebui să i se ridice o statuie, pe al cărei soclu să scrie, adânc şi apăsat: „singurul ministru din istoria României care a spus, la un moment dat, ceea ce a gândit.”

Fiindcă omul asta chiar spune ce gândeşte despre infractorii ţigani, iar ca el – de ce să ne ascundem? - sunt o mulţime de alţi români. Şi-n loc să fie lăudat pentru atitudinea sa sinceră, el este huiduit, de parcă s-ar afla în puterea peluzei, între microbişti.

Nici foarte corect nu este ca toată presa să-i sară acuma în cap. El e acelaşi Cioroianu de ieri, adulat de ceea ce România are mai cenuşiu la creier. El e istoricul cu volume publicate la editura „Polirom”, volume la fel de împlinite trupeşte ca el; el e omul cu rubrică permanentă în „Gazeta sporturilor”, căci ca orice om politic, Cioroianu ştie ce notorietate grea îţi poate aduce implicare în sport; el e redactorul de bază al „Dilemei Vechi”, şi „Dilema Veche” înseamnă ceva în presa de elită românească.

El e cel despre care presa spunea mai ieri că seamănă zdrobitor cu actorul Pierce Brosnan, interpretul memorabil al lui James Bond, motiv pentru care studentele sale – căci domnul Cioroianu e şi universitar – sunt în limbă după el, şi-ar face cu plăcere câteva ore suplimentare după curs...

Adrian Cioroianu e un James Bond bine rotunjit, dacă e să spunem adevărul până la capăt; un James Bond care, după cum se arată, pare îmbuibat până în gât cu carne de porc, ceea ce-l face şi mai preţuit pentru ţara noastră.

Nu-i corect acuma ca toate obraznicăturile mediatice, colegi de-ai lui Cioroianu în fond, să vină, ca la un sunet de trompetă, şi să-l batjocorească aşa cum la gură le vine. Abia aştept ziua când Andrei Gheorghe va fi şi el numit ministru, ca să ne punem apoi să-i numărăm gafele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avem în sfârşit un ministru sincer.
 Vizualizări articol: 1052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avem în sfârşit un ministru sincer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei