Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2007 - Anul XII, nr. 270 (3643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie

Suedezele militează pentru dreptul de a merge la piscină cu sânii goi

Suedezele au lansat o campanie în ţara lor, botezată "Doar sâni" (Bara bröst), pentru a obţine dreptul de a merge la piscină fără sutien, informează AFP.

"Am iniţiat campania în urmă cu două luni în sudul Suediei. Scopul nostru este de a declanşa o dezbatere asupra regulilor culturale şi sociale nescrise care sexualizează şi discriminează corpul femeilor", a explicat Atsrid Hellroth, în vârstă de 21 de ani, studentă în Malmö.

Potrivit acesteia, aproximativ 15 femei desfăşoară "acţiuni" în numele campaniei, mergând topless la piscinele din regat. Aproximativ 50 de femei s-au alăturat campaniei şi multe altele o vor face în curând, spune tânăra.

"Este important ca femeile să aibă aceleaşi drepturi ca şi bărbaţii. Dacă ni se spune că riscăm să suscităm o atracţie dacă ieşim cu sânii goi, noi răspundem că bărbaţii trebuie să fie capabili să nu ne agreseze atunci când suntem topless", a declarat, la rândul său, Ragnhild Karlsson, în vârstă de 22 de ani.

Campania, sprijinită de Ottar, jurnalul asociaţiei suedeze pentru educaţie sexuală, a fost lansată în urma unui incident care a avut loc în septembrie la Uppsala, un oraş situat la 50 de kilometri de Stockholm. Două tinere femei şi-au lăsat sutienul în vestiar. Supraveghetorul piscinei le-a ordonat să-şi pună sutienul şi, pentru că acestea au refuzat, ele au fost date afară.

Militantele, care au creat un blog, barabrost.blogg.se, au încercat o primă operaţiune topless la mijlocul lunii octombrie, la o piscină din Malmö, sudul Suediei, care s-a soldat cu un eşec, potrivit jurnalului suedez online The Local. O a doua acţiune pusă la cale la Lund, sudul Suediei, în urmă cu două săptămâni, a eşuat, de asemenea.

"Regulamentele piscinelor specifică faptul că bărbaţii trebuie să poarte slip, iar femeile trebuie să poarte costum de baie întreg sau din două piese", a indicat Inger Grotteblad, purtător de cuvânt din partea unui centru de divertisment din Uppsala. Aceste reguli au fost stabilite din motive de securitate, igienă, dar şi pentru a respecta nişte tradiţii dominante, a adăugat aceasta.

Un mediator va trebui să hotărască, până la sfârşitul lunii, cum se va soluţiona această problemă, a indicat The Local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suedezele militează pentru dreptul de a merge la piscină cu sânii goi.
 Vizualizări articol: 1225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Suedezele militează pentru dreptul de a merge la piscină cu sânii goi4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrem si noi trimis de
(14 nov 2007, 15:02:29
Pe cand in ROmania piscine cu tate?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei